Home » Forum » Spel voor jongen 6 jaar

Spel voor jongen 6 jaar

39 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
silvester
Spel voor jongen 6 jaar

Voor Sinterklaas willen we voor 6 en half jarige zoon oa een gezelschapsspel kopen.
Wie weet een leuk spel, niet te kinderachtig, zoon heeft spelinstructies altijd snel door, kan goed met dobbelsteen overweg, goed getalinzicht, kan nu een beetje lezen ( groep 3).
Monopoly junior, Wie is het? en een legospel ( race 3000) hebben we al, voor broertje van 3 willen we bunny hop kopen.
Groetjes

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Jetske
Doolhof?

Doolhof is hier een topper, en (vind ik zelf ook wel belangrijk) ook voor ons volwassenen leuk om te spelen. Jenga vinden ze hier ook allemaal leuk.
Jetske

silvester
Tja

Minimaal 2 spelers, max 4 spelers.

Wie is het? Hebben we al. Een kaartspel trouwens ook en zoon vindt pesten erg leuk. Een spelletje waarbij een beetje denkwerk zit lijkt me leuker dan alleen maar een geluksspel ( hij kan helaas niet zo goed tegen zijn verlies, wordt wel beter).

Doolhof ismisschien wel leuk, ik heb het wel eens gezien, weet niet precies hoe het werkt maar kan me er iets bij voorstellen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Silone
Mens erger je niet?

Leuke nick overigens

silvester
Te simpel

Mens erger je niet hebben we wel eens bij opa en oma gedaan, is te simpel, is hij gauw op uit gekeken lijkt me...

En ik vind het inderdaad ook wel handig als ik hetzelf ook leuk zal vinden om te spelen zoals Jetske schreef, want meestal moet mama nog liefst meedoen ( of als met vriendjes gespeeld wordt een beetje toezicht houden om niet teveel problemen te krijgen, dus doe ik dan ook vaak maar mee)

Kobalt
Dolfje

Het dolfje weerwolfje spel is erg leuk

liora
Ook leuk

Cluedo junior

Annet
Gevraagd aan mijn kinderen

Die zijn nu 9 en 14 maar ze hebben goed in de kast gekeken wat zij met 6 leuk vonden.
Genoemd zijn:
- Cluedo (niet de juniorversie)
- Barricade (wij hebben de spongebob versie maar dat is vooral aankleding)
- Uno (kaartspel)
- Yahtzee (wij hebben er een met plaatjes ipv cijfers, suske en wiske, op de doos staat dat het vanaf 5 jaar is). Dit spel is lang leuk, ze spelen het nog wel eens

En uit mijn eigen herinnering: Het zakgeldspel. Mijn oudste vond dit spel met 6 jaar geweldig. Ze was wel vlot van begrip voor haar leeftijd. En dit spel vroeg aardig wat van haar rekenwerk en denkwerk.

ishtar
Wie was het

hebben wij.
Is wel leuk voor iemand die niet tegen zijn verlies kan, je haalt het 'met zn allen' of de tovenaar wint. Je moet er een beetje bij onthouden, je kunt het in 3 moeilijkheidsgraden instellen. En het heeft een standaard speelduur (20 minuten)
Doolhof is inderdaad ook leuk, en levensweg wordt hier ook graag gespeeld. Ook met een duidelijk eind.

Vic
Hier

Dochter van 6 wil nog het vaakst kwartetten, maar dat zul je ongetwijfeld al in huis hebben. Verder spelen we regelmatig Wie is het?, Uno, Master Mind, en de laatste tijd ook Rummikub.

Sahara
En hier in huis

Doolhof
Carcassonne met 3 uitbreidingssets
Bunnie hop
Monopoly (wij hebben de wereldeditie)
Uno

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Anneque
Hier

Is Set een succes (is ook leuk voor jezelf), of, als je het nog kunt krijgen: Boggle. Juist erg leuk als ze beginnen te lezen, we hebben het net de halve middag gespeeld (na Set dus ;-)).

jopi
Smartgames

google eens op smartgames. Is betere denk-puzzelwerk met veelal ruimtelijk inzichtelijke vraagstukken voor kids, met nivo's van beginner (vanaf 5-6 heel goed te doen) tot aan master (voor volwassenen ook nog heel lastig!) dus jarenlang te doen...
Is hier een hit!

Ise
Spokentrap

De grote favoriet onder onze kinderen, inmiddels 10 en 12, blijft spokentrap.http://www.spelmagazijn.nl/nl/spelmag/spoken.html
Ook met volwassenen spelen we het vaak. Het leuke is dat iedereen kan winnen door zich goed te concentreren. Hier worden alle trucs uit de kast gehaald om de ander af te leiden. Het is niet overal te koop, maar op internet en bij de echte spellenwinkels gelukkig wel. Ik zou dan ook meteen de uitbreiding spokenval erbij doen (zit tegenwoordig vaak al bij het spel inbegrepen).
Verder spelen we hier halli galli, ligretto, carcassonne en op die leeftijd vonden ze ook levensweg erg leuk.

silvester
Leuk

Leuk om zoveel reacties te krijgen. Ik heb nu in ieder geval een paar ideeën waar ik eens verder naar ga kijken: doolhof, levensweg, carcasonne, zakgeldspel, spokentrap ga ik eens verder bekijken eerst.

Vanochtend heeft hij een kwartet in de schoen gehad.

Nieuwe ideeën zijn altijd nog welkom...

silvester
O ja

En Wie was het en rummikub is misschien ook leuk, het wordt nog moeilijk om te kiezen straks...

Manda Rijn
Of

stratego of risk, al hoewel risk dan denk ik toch te moeilijk is.

Hier werd er ook al vrij vroeg geschaakt.

loontje76
Kolonisten van catan

De junior versie is erg leuk. Dus niet de kinderen van catan...
Het wordt hier fanatiek gespeeld. Dochter is net 6 jaar en speelt het met vriendjes en vriendinnetjes van school. Erg leuk!!

Tijgeroog
Joris en de draak

Niet van de Efteling, maar een andere Joris.
Deze: http://www.spelmagazijn.nl/nl/spelmag/joris.html
En Onderuit.

silvester
Nog meer opties

Colonisten van catan ken ik zelf niet, maar is volgens mij wel erg populair.
Wat zou leuker zijn colonisten juniorof carcasonne; als ik een beetje lees hierover zijn het een zelfde soort spelletjes?
Colonisten junior is echt een tussenversie lees ik tussen kinderen en volwassen versie, dat lijkt me wel ideaal. Sommige juniorversies van spellen lijken soms wat kinderachtig vind ik, lijken dan soms niet op het 'echte' spel. Hoe is dat bij carcasonne?

Doolhof lijkt me ook nog steeds wel leuk...

Vic
Doolhof

Wij krijgen altijd een gezelschapsspel van Sint en ik denk dat het dit jaar Het betoverde doolhof wordt. Dat hebben we wel eens gespeeld en ik vind het erg leuk.

Sahara
Carcasonne

Wij hebben het spel kolonisten van catan junior en het is best een aardig spel. Maar de gewone carcasonne vinden onze kinderen veel leuker. Het ziet er ook zo mooi uit op tafel met al die kaartjes. Zeker als het samen speelt met de uitbreiding.

Doolhof is ook erg leuk.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

silvester
Speluitleg gekeken

Inmiddels er al weer druk meegeweest; speluitleg van carcasonne en colonisten junior bekeken op een filmpje.
Dan lijkt carcasonne me geschikter, colonisten junior vind ik nog wel redelijk ingewikkeld, zeker als ik bedenk dat het ook leuk moet zijn als met een klasgenootje gespeeld wordt ( veel speluitleg nodig voor gespeeld kan worden en veel kinderen van 6 hebben nog niet zoveel geduld merk ik )
Doolhof snap ik inmiddels ook, makkelijk te spelen maar toch ook nadenkwerk als je het goed/slim wilt spelen en een beetje geluk...

annnebelle
In elk geval

de kinderen van katan. Dat is zonder onderhandelen en ruilen en heel erg saai. Je bent gewoon aan het verzamelen en afhankelijk van de dobbelsteen. Niet doen hoor.

Hier is regenwormen en graantje de voorste favoriet. Ook memory nog steeds leuk en de betoverde doolhof alhoewel dat nog wel moeilijk is, ze is nu bijna acht. En stratego junior en twister!

Annnebelle

annnebelle
Ik bedoelde dus niet de kinderen van catan

Niet, want het is saai!

Annnebelle

silvester
Twister

O ja, dat heb je ook nog, Twister! Das wel altijd grappig en heeft hij eens gedaan toen hij 3 of 4 was, toen nog lastig maar wel leuk. Vind ik zelf ook wel lollig om mee te doen hoewel ik wel wat minder lenig ben dan de kinderen ( en dan 10 jaar geleden, haha)

sidneysheldon
Ideeen

betoverde doolhof voor kinderen,
monopoly junior en stratego junior
worden hier allen graag gespeeld door 6 jarige zoon

oh ja en dr bibber

Loes3
Uno

wij hebben heel speel spelletjes, maar UNO (moderne versie van pesten) is favoriet, ook al omdat we het zo gemakkelijk mee kunnen nemen.
Loes

ishtar
Doolhof

is toch best makkelijk aan te passen aan kinderen vs groteren: jongste en oudste mogen 3 kaartjes bekijken, middelste en ik mogen alleen het bovenste kaartje zien. We winnen om de beurt. (en uiteraard help ik wel eens hier of daar, zo onopvallend mogelijk)

Una
Doolhof

zo deden wij dat ook Ishtar. Jongste mocht zelf uit kaartjes kiezen naar welk hij eerst wilde en de rest deed het volgens de regel. Ik vind Doolhof nog steeds 1 van de leukste spellen en leuk voor jongere en oudere kinderen.

ishtar
P

Op onze doos staat vanaf 7, maar dat verschil is niet zo wereldschokkend;-)
Ik merk dat jongste (van 7) niet zo veel ervaring opdoet dat hij al een ervaren speler genoemd kan worden. Of vooruit kan zien. Ook niet als hij met een vriendje speelt. (en dan speel ik meestal ook mee) Dus ik vermoed dat het gewoon even makkelijk met vriendjes gespeeld kan worden.
Ik geef niet minder kaartjes, hij mag alleen wat meer kaartjes zien. Dan kun je de makkelijkste van dat ogenblik kiezen. Vindt hij voorlopig alleen maar makkelijk (en levert vnl protest van middelste op, maar die moet maar leren nadenken;-) )

Pagina's

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.