Home » Forum » Verjaardag ik hou van holland thema

Verjaardag, ik hou van holland thema

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ciska22
Verjaardag, ik hou van holland thema

Dochter is bijna jarig en wordt 12, tijd voor een laatste feestje met de kinderen van de basisschool. Ze ligt met tijd en wijle een beetje buiten de groep en wordt niet vaak uitgenodigd voor feestjes. Vlak voordat het kamp plaats vindt leek het ons (en haar natuurlijk!) leuk om alle meiden uit de klas uit te nodigen. Ze zijn dan in totaal met zijn 12en. Ze wilde graag een BBQ, dat kan hier wel. (als het weer meezit natuurlijk) maar er moet nog iets omheen.
Nu bedachten we het thema ik hou van holland.Het feestje zal plaats vinden als het EK ook juist afgetrapt is en er is natuurlijk veel decoratiespul te vinden.
Wie heeft er nog spelideetjes voor bij dit thema? Let op, ze zijn allemaal ongeveer 12,dus heeel kritisch.
Tijdje geleden heb ik hier gelezen over het verjaardagsspel, maar in het huidige archief kan ik helaas niets meer terugvinden.
Wie heeft er suggesties voor vragen (of misschien al een vragenlijst). Ik kijk uit naar jullie reacties om er een knalfeest van te maken!!

Tinus_p
Omheen

Ciska:
"Ze wilde graag een BBQ, dat kan hier wel. (als het weer meezit natuurlijk) maar er moet nog iets omheen."
Waarom moet er iets omheen?

Poezie
Trivant?

Misschien is het leuk om wat spellen klaar te leggen? Triviant bijvoorbeeld is superleuk. Of karaoke vinden die meiden toch ook altijd wel leuk. (Misschien wat minder leuk voor de buurt :-)) Maar ik zou dat niet organiseren, laat ze maar keizen of ze zin hebben om zoiets te doen.

Gr. Poezie.

Mari
Nou dit bijv?

Huur een accordeonist in en houd een sing-song met Hollandse liedjes. Kopietjes uitdelen, zingen. Lijkt niet iets voor kinderen, tegendeel is waar. Ik doe het elke week iedere leeftijd vindt het geweldig.

kaatje1972
Ik hou van holland

Misschien kun je zo'n zelfde spel doen als op tv? Kookwekker zetten, in een kring vragen beantwoorden en de 'bom' (confetti bom 0,50€ bij de Action) doorgeven bij een goed antwoord? Limbo dansen doet het hier ook altijd goed trouwens. Voor de rest leuk aankleden met oranje en rood wit blauw (EK spullen zat momenteel).

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

kaatje1972
Jongens tegen de meisjes

Of zoals bij de jongens tegen de meisjes?
Oud wit shirt met aan de voorkant 1 letter en aan de achterkant 1 letter. Vraag stellen en het antwoord moet worden gegeven door in de juiste volgorde te gaan staan.
Of dat twisterspel dat ze op tv doen? Lijkt me ook leuk! 1 rug, 1 neus, 2 voeten, 1 hand;)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ciska22
Wel leuk toch?

Er moet iets omheen omdat ze anders zitten te wachten op het eten, en ik niet weet of ze zichzelf bezig kunnen houden. Mijn idee was dan ook inderdaad dat verjaardagsspel en dat soort Twister spel van jongens tegen de meisjes en evt ook dat spel met die letters.
Verder had dochter nog ergens op internet iets gelezen over een krantenspel, beide teams krijgen dezelfde pagina's uit krant (dus twee dezelfde kranten hebben). Ik vraag iets uit die krant, bv waar de bananen in de aanbieding zijn en wie het eerste het antwoord heeft moet naar een pan rennen en met de houten lepel er op slaan.
Door de reactie van lezer ben ik wel gaan twijfelen maar het ze zelf uit laten zoeken die avond kan niet. Er zijn een aantal kinderen die dan zullen bepalen hoe het gaat en een aantal die buitengesloten zullen worden, en dat is nu niet de bedoeling.

Lilian1
Een soort ganzenbord

maar dan met opdrachten die je verzint( of ze zelf laten verzinnen) Wij hebben 1 keer alle opdrachten zelf gedaan en de 2e keer allemaal een paar opdrachten laten verzinnen, waarbij ze goed moesten nadenken dat ze m zelf ook konden krijgen!
Dan blijft t nml liever :)
dit deden ze bv:

Geef iedereen rode lippen
Ren een rondje achteruit door de tuin
zing heel hard een liedje vor op straat enz.

madelief
Ook gedaan

ik heb het op het feestje van mijn 11 jarige dochter gespeeld. Groot succes was het! Begonnen met geen ja/ nee. Ronde 2 was pictionary, ronde 3 spelling, ronde 4. Die verjaardags ronde met een piepende kookwekker en leuke vragen. Ik had ook een spel geluiden raden of zo gekocht. , met muziekstukjes, die heb ik ook een ronde gebruikt. Het was echt super leuk, ik zou nu die ronde van jongens tegen meisjes erin gooien, met die voeten en hoofden..... Juist leuk toch zo'n spel, vinden de meeste volgens mij hoor!,
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ciska22
Madelief

Ik denk ook dat ze het heel erg leuk vinden. de uitnodigingen zijn gisteren de deur uitgegaan. Nu nog mooi weer...
Madelief, heb jij een soort draaiboekje gemaakt (wat ik evt van je mag hebben?) Wat is pictionary ook alweer?
Dochter heeft ook nog nederland prik bedacht. We hebben nog een oude kaart van nederland met de provincies en en de hoofdsteden erop. Volgens dochter moeten ze dan met ogen dicht een plaats aanwijzen...

madelief
Ciska

Ben nu op vakantie maar vrijdag thuis dan kan ik het opzoeken. Geef je mailadres even!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ciska22
Madelief

Ik moet dan even een speciaal emailadres aanmaken. Heb jij een adres wat je hier neer kunt zetten zodat ik jou kan mailen? Zo niet, dan maak ik er zelf een aan.
Met ogen dicht is ook wel lastig denk ik met die kaart. Partytent is inmiddels gehuurd dus het moet goed komen!

madelief
Eeeh

Niet zozeer, bang voor vreemde mailtjes? Eeh heb alleen een gewoon mailadres.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ciska22
Nee

maar mijn eigen emailadres staat mijn volledige naam in en die mag jij wel weten, maar niet het hele internet.
Ik maak er even een aan.

Ciska22
Madelief

Ik heb er nog een gevonden.
info.anyway@gmail.com
Ik zie je mail wel binnenkomen, alvast bedankt!

Ciska22
Madelief

Kun je hier een berichtje plaatsen als je het gemaild hebt?
Alvast weer bedankt!

Ciska22
Madelief?

Ben je er nog?
Ik wacht met smart op je draaiboek.

Ciska22
Madelief?!

Lees je hier nog? Ik zit met smart te wachten op jouw draaiboek. Als je m niet meer hebt hoor ik het graag even dan ga ik zelf aan de slag...

Ciska22
Madelief? draaiboek, ik hou van holland?

Hoi Madelief, ben je er nog en heb je voor mij nog het draaiboek? Of iemand anders misschien??

Claudia B
Ciska22

Hoi Ciska,

Wij hebben dat ook gedaan op een partijtje. Mail me even op marco-en-claudia@zonnet.nl dan kan ik je onze documenten en powerpoint doorsturen. Wellicht kun je er iets mee.

Groetjes,
Claudia

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.