Home » Forum » Vriendin neemt kinderen mee op stap

Vriendin neemt kinderen mee op stap

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bezorgdemoeder?
Vriendin neemt kinderen mee op stap

Even een vraag om te kijken hoe jullie er tegen aan kijken.
Vandaag (net als alle maandagen) aten mijn dochters bij mijn buurvrouw/vriendin tussen de middag. Ze hebben een uur en een kwartier pauze.
Voordat ze naar school gingen gooiden ze de tas in de tuin en gaf de oudste aan dat ze naar de Hema waren geweest. Vriendin moest wat ophalen en heeft alle kinderen ( ook twee van haar) in de auto gezet met brood en ging naar de Hema (7 km verder op).
Ik kijk er wat raar tegenaan dat het perse op dat moment moest en niet toen ze allen weer naar school gingen. Mijn kinderen hadden zelfs gewoon thuis kunnen eten als het nodig was. Mijn man denkt zelfs nog verder, wat als er wat gebeurt zou zijn onderweg. Wij wisten niet beter dat ze bij de buren aan het eten waren.

maggietel
Snap het verhaal niet helemaal

en ik zie ook je vraag niet staan.

Hanne.
Ook niet, maar toch een poging

Snap het ook niet helemaal, jij was thuis maar je kinderen aten bij de buurvrouw, die ze heeft meegenomen?

Mij eerste vraag is dan, waarom aten ze niet gewoon thuis?

Op zich heb ik als 'regel' dat als een ander op mijn kinderen past hij/zij ze gewoon mee laat draaien in het eigen huishouden. Als ik ze genoeg vertrouw om op m'n kinderen te passen vertrouw ik ze ook genoeg om die beslissing te nemen. Dus als dat inhoudt dat ze naar de HEMA moeten, het zij zo...zou ik ook niet expliciet aankondigen. Vriendjes moeten bij mij ook wel eens mee een boodschap doen.

Dat jij thuis was maakt het hoogstens verwarrend, maar dan kom ik op m'n eerste vraag terug, waarom aten ze niet thuis als jij gewoon thuis was?

Noelia
Mwa

Nee, ik zou er niet zo´n drama van maken. Hoe oud zijn ze? Mijn kinderen rijden zo vaak met anderen mee. Ook kans dat er wat gebeurd. maar ook als ze bij mij in de auto zitten. En eens een keertje je broodje in de auto opeten is weer eens wat anders.Pret op de achterbank waarschijnlijk. Wat vonden je kinderen er van?

jippa
Afspreken

Zo gek klinkt het niet hoor. Ik maak uit je verhaal op dat ze daar wel vaker eten en dat ze ze even heeft megenomen. Als je dat soort dingen niet wilt moet je dat afspreken lijkt me.
Jippa

Beozrgdemoeder?
Omdat

Ze eten een dag in de week bij haar omdat ik thuis werk en dan de hele dag door kan werken. Een andere dag in de week eten haar kinderen bij mij.
Ik vond het wat raar dat het tussen de middag moest en vroeg me af wat anderen daar van vonden.
Voor mijn idee is de middagpauze een moment om even bij te tanken. En ja de kinderen vonden het leuk.

Ellen Wouters
Laat losssssss

"Voor mijn idee is de middagpauze een moment om even bij te tanken."

En voor buuf was het een moment om even naar de HEMA te gaan. Want dat kwam haar goed uit. En de kinderen vonden het leuk.

Als je een regeling hebt dat je kinderen daar kunnen eten omdat dat jullie goed uit komt, soit, dan besteedt buuf de lunchpauze wel eens even iets anders dan jij gedaan zou hebben. Laat los of schaf de regeling af, zou ik zeggen.

koentje
Nou

ik zou dit zelf ook niet zo gauw doen en dan bedoel ik met name dat je kinderen vervoert op onveilige manier, niet achter de riem, neem ik aan. Of was dat niet zo?

Maylise
Geen probleem

Ik heb hier regelmatig andere kinderen over de vloer en mijn jongste is ook vaak bij familie of kennissen die dan oppassen. Als ik oppas dan draaien die kinderen gewoon mee in het huishouden dus als ik even boodschappen moet doen of naar het postkantoor of weet ik veel dan neem ik ze gewoon mee. Dat kondig ik ook niet van te voren aan. Als iemand de kinderen bij mij laat dan vertrouw ik er op dat die persoon mij vertrouwd dat ik geen onveilige of rare situaties op ga zoeken.

Maylise

Rafelkap
Juist leuk

Dat is toch juist leuk, even eruit. Als alle kinderen op een veilige manier werden vervoerd zou ik daar niet moeilijk om doen. Juist leuk, weer eens een andere lunchpauze.

Puck2
Snap het wel

Ik herken de gevoelens wel. Het is anders dan je je had voorgesteld en als ik naar mezelf kijk dan had ik graag willen weten dat ze de kinderen met de auto meenam. Tja en waarom: ik denk voor mijn eigen moederkloekgevoelens. Maar dan kijk je er vooral vanuit je eigen gevoel tegenaan, als je er nuchter tegen aan kijkt dan is het al veel makkelijker: als je je buurvrouw je kinderen toevertrouwt dan is het vast ook veilig om ze met haar mee te laten gaan. En als de kinderen het achteraf leuk vonden dan zou ik er al helemaal geen probleem van maken.

Bezorgdemoeder?
Tja..

Wij keken beiden op van de reacties. Want behalve Puck denkt niemand zoals wij denken.
Maar misschien zie ik wel te veel beren op de weg en ik laat het dan ook nu losssssss.
Bedankt voor de reacties!

Puck2
Beren op de weg

Klopt idd: je ziet gewoon beren op de weg. Maar voor je gevoel zijn die beren er wel en dat maakt je bezorgd. Maar realistisch is dat niet. De eerste keer moest ik ook even slikken toen het me overkwam, maar toen ik logisch nadacht kon ik het alleen maar leuk vinden voor mijn kind dat enthousiast terug kwam van haar speelafspraakje. Ondertussen kan ik al oprecht enthousiast reageren als de kinderen met iets soortgelijks thuiskomen. Oudste was laatst met vriendje en moeder ook in een nabijgelegen dorp gaan winkelen en gaan lunchen bij de HEMA. Helemaal leuk toch dat een moeder zoiets spontaans doet en ouw kind dan meeneemt? Gewoon leren los te laten, over 10 jaar weet je helemaal niet meer wat ze uitspoken als ze studeren en op kamers wonen, nu is de buurvrouw er nog bij ;-)

maggietel
Snap het verhaal nu beter

maar ik zie er geen probleem in, tenzij alle kinderen los in de auto zaten en het dus onveilig was of de kinderen te laat op school terug waren. Los laten gaat bij stukje en beetje en soms moet je er echt aan wennen.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.