Home » Forum » Waar zonnebril voor zesjarige

Waar zonnebril voor zesjarige?

22 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ChrisH
Waar zonnebril voor zesjarige?

Ik heb al op verschillende plekken gekeken, maar ik kan maar nergens een goeie zonnebril vinden voor mijn zoon van zes.

Ik doe vast iets niet goed, want het lijkt me toch dat die er wel moeten zijn. Voor de goede orde, ik bedoel een bril met pootjes, niet een Kids Banz met zo'n hoofdband. Wie helpt?

Chris

Yta Chalne
Makkelijk

Wij hebben er drie, twee van Pearle en een van eyewish groeneveld. Elke brillenwinkel heeft toch wel zonnebrilletjes voor kinderen?

jopi
Babybenz

Je hebt in de betere kinderkleding winkel babybenz brillen met elastieken strap om hoofd heen, alle kleuren van de regenboog en redelijk cool modelletje ook voor oudere kinderen. Weet niet of het tot 6 gaat maar wellicht even passen...

guera
Sportzaak

gewoon bij de (water)sportwinkel....

guera
Zelfs

bij halfords,en kruitvat hebben ze ze ook

amk
Hema

volgens mij hebben ze ze echt overal.

Almonde
Een babybenz heeft vier wielen

En ik kan het weten, want ik heb er een.
Zo'n bril heet een babybanz, van (baby) Ray-Ban.

Triple
Sportzaak

Ik heb voor beide kinderen een bril van Julbo. Niet goedkoop maar ze zitten uitstekend en gaan al een paar jaar mee. Deze is favoriet:
http://www.biggerbids.com/auction-image-gallery.php?auction_id=225620&im...

Mooie buigzame, rubberachtige pootjes (die dus niet snel breken) en een hele mooie pasvorm.

We hebben die brilletjes trouwens bij een sportzaak en een goed gesorteerde buitensportzaak gekocht.

Hanne.
Wat is een goede zonnebril

Wat bedoel je met een goede zonnebril?

Ik heb ze altijd van de hema (voor mezelf en voor de kinderen). Filteren het zonlicht prima en zijn niet duur, dus in mijn ogen een 'goede' zonnebril.

Voordeel is dat als ze kwijt/stuk zijn het mij niet zo'n pijn doet (financieel gezien)

Hier wordt overigens heel vaak een pet ipv zonnebril gedragen. Is met spelen blijkbaar makkelijker

ChrisH
Goede zonnebril

Goedkope zonnebrillen hebben vaak minder goede glazen, die wel donker zijn, maar het schadeljke UV-licht niet filteren. De pupillen gaan door de donkere glazen juist verder open staan, terwijl de straling wél binnen komt.

Ik weet niet hoe dat zit met de brillen van Hema, Kruitvat, maar het is niet het eerste waar ik aan denk.

Ik zal toch maar weer eens bij een brillenzaak binnenlopen en daar informeren, en ook naar de Julbo zal ik eens op zoek gaan. Bedankt voor jullie suggesties!

Chris

Sientje
Julbo voor kinderen, waar te koop?

In welke sportzaken verkopen ze de Julbo kinderzonnebril? Ik vind hem namelijk erg leuk.

Ik zou niet weten of de goedkopere bv kruidvat brillen wel echt uv bescherming bieden. Als ik het zeker wist zou ik zoiets kiezen....want inderdaad minder pijnlijk als het kwijt raakt.

Hanne.
Hema: uv 400

De Hema zonnebrillen hebben UV 400 bescherming. Dat is net zo veel als de baby Banz, en in principe zelfs geschikt voor de wintersport.

Lijkt me dus prima geschikt

ChrisH
400 uv

Een UV 400-bescherming is inderdaad voor dagelijks gebruik genoeg. Maar als je de bergen ingaat of vakantie viert aan zee, heb je meer bescherming nodig (glazen van categorie 3).

Vergeet niet dat de ogen van baby's en kinderen meer licht (en schadelijke straling) doorlaten dan de ogen van volwassenen.

Chris

marie
Brillenzaak

Hallo
Gewoon bij de betere brillenzaak. Waar wij de brillen kopen, hebben ze zonnebrillen en ook kinderzonnebrillen het hele jaar door in het assortiment. Vooral juist vanwege de wintersport enzo.
Ooit hebben we daar voor dochter een Polaroid kinderzonnebril gekocht.
Voordeel van een brillenzaak is ook dat ze de zonnebril op maat van je kind kunnen afstellen, zodat de bril goed zit en niet afzakt enzo.
Succes

judiths mama
Kruidvat

Daar heb ik laatst een zonnebril gekocht met 100% uv bescherming. Hoe staat dat dan in verhouding met de uv waardes die hier genoemd worden?

Ik ging er eigenlijk vanuit dat als dat erop staat, het wel goed zal zijn...

ChrisH
Judiths mama

Een sticker met 400 UV geeft aan dat de ogen 100% worden beschermd tegen schadelijke uv-straling. 100% uv-bescherming is dus hetzelfde als 400 UV. Voor dagelijks gebruik in Nederland lijkt me dat een prima bril.

Chris

ChrisH
Nog even verder gevraagd

Vanmiddag bij Pearle binnengelopen waar ze kinderzonnebrillen hadden van Polaroid. Heb nog even gevraagd wat het verschil was tussen deze en een bril van bijv. Kruidvat waar 400 UV op staat. Dee verkoopster vertelde dat een 400 UV-bril alle schadelijke UV-straling op 400 nanometer wegfiltert, maar meer niet. Het verschil met bijv. Polaroid is dat deze álle UV-straling 100% filtert en daarmee ook hinderlijke schittering wegneemt, meer comfort dus.

Zo'n Polaroid is wel een stukje duurder, maar waarom zou je je kind niet dezelfde kwaliteit gunnen als je jezelf gunt.

Chris

judiths mama
Chris

Bedankt voor je uitleg. Maar dan lijkt me toch nog (op het eerste gezicht, met mijn lekenverstand) dat de Kruidvat bril net zo goed is als de Polaroid, want er stond bij: 100% uv bescherming. Niet om te zeiken hoor, maar ik wil het toch graag duidelijk hebben voor mezelf!
En natuurlijk wil ik een goede zonnebril voor mijn kind, maar als die bij het Kruidvat ook goed is, ga ik er ook niet meer geld voor uitgeven dan nodig is...

Groetjes, Saskia

angelina ballerina
Waarom je ze niet dezelfde kwaliteit zou gunnen als jezelf?

Nou voornamelijk omdat mijn kinderen hun zonnebril om de haverklap kwijt zijn en er behoorlijk snel krassen op het glas komen. Daar waar ik 5 jaar doe met een zonnebril, hebben mijn kinderen er zeker 2 per jaar nodig, dat keer 3 zijn 6 brillen per jaar. Er moet wel een heel groot kwaliteitsverschil zijn of een andere goede reden voordat ik dure zonnebrillen voor de kinderen aan ga schaffen.

Picasso
Hier

Ook geen kwaliteits-zonnebrillen voor de kinderen. Ze dragen ze toch zelden, een pet werkt beter voor ze....

Hanne.
Ik ook hema

Ik heb ook een hema zonnebril (of een kruidvat). Dus ik gun ze zeker de zelfde kwaliteit als ik mezelf gun ;)

Met de zelfde reden als hier boven. Ik raak m'n zonnebrille altijd kwijt, of ze gaan stuk. Ik doe nu al voor het 2e seizoen met een bril en dat is echt een record.

Triple
Nogmaals julbo

Ik woon in oost Nederland en daar heb ik een keer een kinder julbo-bril gekocht bij Intersport in Zutphen en een keer bij René Vos buitensport in Gorssel.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.