Home » Forum » Zo aanwezig

Zo aanwezig

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dendy Pearson
Zo aanwezig

Hallo,

Wij worden momenteel een beetje gek van dochters (9) zeer aanwezige gedrag. Zodra ze binnen is horen we haar. Doorlopend! Ze zingt. In het engels, wat ze niet kan en buiten dat ze heel hard zingt, klinkt het ook niet. Als ze niet zingt, dan praat ze. Vaak is het zo dat ze niet eens echt iets te vertellen heeft, maar is het gewoon praten om het praten. En als ze haar stem eens niet gebruikt, dan maakt ze nog geluid. Door te springen in de kamer, te tikken met haar voet op de grond, een legopoppetje wat neurotisch over tafel loopt enzovoort.
En als ik dan na een kwartier herrie vraag of ze op wil houden, dan loopt ze beledigt naar haar kamer. En bezorgt mij een schuldgevoel:-)
Het is een lieverd hoor en we luisteren echt als ze iets te vertellen heeft. Maar van dat gezwam worden we gek.
Herkent iemand dit en gaat het weer over?

grt Dendy

Tango
Hmm

Lijkt mijn dochter van 10 wel. Die loopt bij voorkeur ook de hele dag te zingen, haar broertje wordt er met name gek van want die kan niet goed tegen lawaai. En aanwezig is ze ook ja, altijd in beweging etc.
Als ik er genoeg van heb, of broertje, stuur ik haar naar boven om te gaan zingen in haar kamer. Ze heeft er een microfoon staan, dus kan ze zich uitleven. Of ze gaat op haar bed koprollen maken.
De tip is dus zoek iets waarin ze haar energie kwijt kan. Dansles, zangles, sport e.d. Of doet ze dat al?

Dendy Pearson
Nou,

wij denken dus dat ze buitenshuis zoveel energie opdoet dat ze thuis doorgaat met stuiteren.
Het valt nu de laatste weken pas op, dus ik dacht eigenlijk dat het aan de leeftijd zou liggen? Of dat hoopte ik eigenlijk, want dan gaat het weer over. Dochter begint ineens aan alle kanten te groeien, krijgt ook een soort van borstjes ( is ze heel trots op). Ze loopt ook rond of de wereld van haar is. Beginnende pubertijd?

Dendy

Yura
Hier zo'n puber

Dochter van 12 (brugklas vwo) is ook zo, haar hele leven al, betwijfel of het over gaat. Ze blijft maar doorpraten. Ze is zo lief echt waar en altijd vrolijk, maar zo aanwezig. Ik kan soms gewoon niet denken als ze er is, ze gaat in mijn hoofd zitten als het ware. Als ik met haar boodschappen ga doen vergeet ik van alles en pinnen doe ik ook niet meer als zij erbij is want dan laat ik het geld in de automaat zitten.

Weer
O ja

zoon van 9 zingt en kletst zelfs op het toilet! Ik word soms echt doormoe van het geluid dat hij produceert. Altijd kletsen, zingen en dat laatste dan bij voorkeur dan ook nog keihard. Bij hem zijn het zelfverzonnen liedjes dus iha ook niet om aan te horen. Ik merk dat ik me soms mentaal afsluit, en dan niet echt meer luister. Dat is vast soms slecht van me, maar ik heb ook maar een bepaalde limiet aan wat ik aankan. Aan de andere kant is het natuurlijk heerlijk, zo'n vrolijke Frans!

koentje
Mijn zoon

die adhd heeft en dit soort gedrag dus over het algemeen vaak vertoont, heeft dit erger als er iets af te reageren valt. Dus.... is er op een of andere manier spanning?
Het kan ook heel goed met de puberteit te maken hebben.
Maar wat de oorzaak ook is; je moet grenzen stellen aan het gedrag. En zo snel mogelijk zorgen dat je geen schuldgevoelens hebt. Want laten we wel wezen: opvoeden betekent ook dat je je kinderen leert rekening te houden met anderen en zoveel mogelijk te zorgen dat anderen geen last hebben van je gedrag, zeker als het onnodig gedrag is. Opvoeden betekent niet dat je zo veel mogelijk de nukken en gewoontes van je kind accepteert en verdraagt!
Dus stop met je te ergeren en stel grenzen. Zeg haar bijv. tijdens het zingen waar jij mee bezig bent en vertel haar dat je last hebt van haar gezang. Biedt haar dan de keus gezellig in de buurt te blijven terwijl ze stil is of zingend tijd op haar kamer of ergens ver weg door te brengen.
En tegen het schuldgevoel... ik heb tegen mijn zoon nog wel eens geroepen;' ik houd van jou, maar niet van je lawaai!'

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.