Home » Forum » Zwemdiploma

Zwemdiploma

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Triple
Zwemdiploma

Hoera, over 2 weken mag mijn zoon afzwemmen voor diploma A. Hij zit nu 1,5 jaar op zwemles en heeft er eigenlijk geen zin meer in. Is het nou echt verstandig om nog verder te gaan voor diploma B of voegt dat niet zoveel meer toe? Wat doen jullie? Doorgaan voor B?

Ilva
Doorgaan

Ik zou zeker doorgaan als ik jou was. Mijn oudste heeft ook z'n B en hij zwemt veel beter als toen alleen met z'n A. Middelste heeft net z'n A en is nu bezig voor B. Ik had het liefste nog gehad dat ze C gingen halen maar papa vindt dat niet zo belangrijk dus willen ze ook niet. Helaas. Maar B. Ik zou het zeker doen. En dat duurt ook veel minder lang he. Misschien dat hij het wel binnen een maand of 3 heeft.

Inge M
Deal maken met je kind

Spreek af dat kind tot aan de zomervakantie nog doorgaat met de lessen voor het B-diploma. Koppel een leuke beloning aan het halen van B en een kleinere beloning aan het volgen van de lessen.
Ook al haalt kind dit diploma niet, de lessen zijn wel gevolgd en de vorderingen zijn gemaakt. Kind haalt altijd een beloning en heeft zelf invloed op de grootte.

amk
C of 2 jaar zwemmen

is hier de planning. Nog 1,5 jaar te gaan.

100%mama
Belangrijk

Landelijke richtlijnen gaan er vanuit dat kinderen voldoende zwemvaardig en veilig zijn wanneer ze
het gehele zwem-ABC hebben gehaald. Ik persoonlijk vind dit dus enorm belangrijk. Met A kunnen ze zwemmen, maar of ze veilig zijn in het water is dus: nee. Hier zijn we ook "al" anderhalf jaar bezig met de "hoop" A te mogen halen in juni. Hierna gaat hij zeker wel door en heb ook uitgelegd waarom het zo belangrijk is. Sommige dingen "moeten" nu eenmaal en om het leuker te maken (hoewel hj het hier super leuk vind) staat er bij elk behaald diploma een cadeautje klaar.

Triple
Toch maar dan

Hmm, dan moeten we toch maar voor B gaan. Wie weet redden we het nog om dat diploma voor de zomervakantie te halen!
Een beloning in het vooruitzicht gaat er zeker komen.

vlinder72
B

Dat redt hij vast wel. Mijn zoon is ook net afgezwommen. B heeft hij nog voor de zomer. Hij gaat wel door voor C maar bij ons is A en B verplicht en C mag erbij. De oudste heeft A, B en C en nummer twee wil dat ook. Ook hier 1,5 jaar voor A. Een duikbril met snorkel eventueel met flippers is een leuk cadeau als een kind B heeft gehaald.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.