Home » Forum » Potje voor 7 jarige nog ok

Potje voor 7-jarige nog ok?

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mirte
Potje voor 7-jarige nog ok?

De afstand tussen de kamer van ons zoontje B. (7) naar de WC is best groot, en daarom heb ik altijd een potje op zijn kamer laten staan, zodat hij 's nachts daar op kan plassen. Ik vind het praktisch en ik zie er ook geen probleem in, aangezien mijn zoontje toch gewoon zindelijk is.

Mijn man is er echter niet blij mee en vindt dat B. gewoon moet leren dat hij naar de WC moet gaan. Hij vindt dat een kind van 7, bijna 8, te oud is voor een potje. Ik ben het daarmee niet eens.

Helaas had B. vannacht een eigen alternatief gevonden: midden in de kamer plassen! Ik heb daarna even het potje weer teruggezet, maar manlief blijft het geen goed idee vinden.

Is het echt zo raar dat B. op een potje plast? Sommige bejaarden houden bijvoorbeeld toch ook een po in de slaapkamer? Of is dat een rare vergelijking.

Dees
Kamer

Staat er bij jullie op de kamer een potje zodat jullie je behoefte kunnen doen?

Mirte
Nee :)

...

@Emma
po

Waarom laat je toe dat je kind in zijn eigen kamer plast?
De po is uit het tijdperk waarin er nog geen of nauwelijks sanitaire voorzieningen waren of dat je buiten om naar een gemeenschappelijk toilet moest.

Zeetakje
Olvarit

Dacht toen ik de titel las dat het om Olvarit ging.

Flavia
man heeft gelijk

ik sta aan de kant van je man. Een po heb je in je kamer als je fysiek niet meer bij het toilet kunt komen. Als het een kwartier duurt voor je de trap af bent als oudere bijvoorbeeld. Maar een 7 jarige zonder beperking moet dat gewoon kunnen. En die moet ook gewoon weten dat midden in de kamer plassen niet mag.

Ginny Twijfelvuur
Wel eens met Flavia

Behalve als jullie in een soort van ‘mansion’ wonen.
Dan wordt het tijd voor een wc in de slaapkamervleugel.

Andere vraag: hoe vaak plast ie op dat potje? Als dat echt iedere nacht is, zou je daar ook nog eens naar kunnen kijken.

Mijntje
po

Wij hebben het een tijd gedaan, een po op zolder voor onze zoon. Omdat hij het anders niet haalde ivm afstand en door de kamer van zijn broer moest waarvan we niet wilden dat die wakker werd (en wij wilden ook liever doorslapen)
Nu al een hele tijd geen po meer (hij is 14)
Het is wel handig als hij ook zelf het potje kan legen in de ochtend. Dat is niet het leukste klusje, dus op een gegeven moment vindt hij het dan vanzelf makkelijker naar beneden te lopen :-)

Mirte
Bedankt

Bedankt voor jullie reacties, dat helpt. Inderdaad wel logische antwoorden en ja, hij is gezond genoeg om gewoon naar de WC te gaan.
Thanks!

Angela
Grote afstand

Wat wordt ermee bedoeld? Ik neem aan dat een 7-jarige 's avonds zelf 100 meter kan lopen zonder dat er een ongelukje gebeurt?