Home » Forum » Rottig vriendinnetje

Rottig vriendinnetje

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
cees
Rottig vriendinnetje

Dochter zit in groep 6 en heeft een vriendinnetje X.

Twee weken geleden belde er personeel van een kringloopwinkel bij onze woning aan omdat er een afspraak ingepland zou zijn. Ik wist nergens van en ging uit van een fout. Ik maakte het niet groter dan het is en heb hier geen aandacht aan geschonken, het de kinderen ook niet verteld. Mijn dochter heeft vervolgens twee dagen later op school de vraag van X gekregen "of de oude stoel al is opgehaald want ze heeft de kringloop gemaild voor een afspraak".

Nu is er van de week onbetaalde pizza bij ons bezorgd wat wij weer niet hebben geregeld. Toevallig was die dag X bij ons thuis. ik heb de bezorger weggestuurd.

Nu staat er op Marktplaats een advertentie voor een Tesla met ons telefoonnummer, waarvan ik vermoed wie dit heeft geplaatst. De gebruiker, zogenaamd met onze achternaam, is 1 dag actief.

X komt uiteraard niet meer bij ons binnen. Ik heb contact opgenomen met de moeder over de kringloop, de pizza en de Tesla-advertentie. Die moeder zegt dat alles niet waar is. Ze zegt zelfs dat wij de gebeurtenissen verzinnen om haar dochter ter plekke zwart te maken.
De docent van school geeft aan dat hij met de ouder van X gaat praten maar meer niet kan doen.

Wat moet ik met deze 10-jarige die ons leven terroriseert?

wil40
Hahaha.

Ik vind het wel grappig, beter bedacht dan belletje lellen. Denk aan je bloeddruk en lach erom is mijn advies, het houdt vanzelf op. Je maakt het nog al groot, het zijn kinderen, ben jij nooit ondeugend geweest?

aardbei
terroriseert?

"Wat moet ik met deze 10-jarige die ons leven terroriseert?"

Een paar tips:

Houd het klein. Het is irritant, maar om dit terroriseren te noemen... Daarmee maak je het veel te groots en dramatisch.

Praat met het kind zelf. Je lijkt nogal overtuigd te zijn dat zij dit heeft gedaan, maar dat weet je natuurlijk helemaal niet zeker. Houd ook voor ogen dat dit meisje wel meer weet, maar er niet misschien helemaal niet verantwoordelijk voor is. Hoe zou je het vinden als jouw kind vals beschuldigd wordt?

cees
Al eens over gepraat

Ik heb er na het gebeuren met de pizza over gepraat. Maar ze zegt dat ze het niet heeft gedaan en ook niets op school heeft gezegd over de afspraak met de kringloop. Terwijl dochter van niks wist.

wil40
Cees.

Misschien zit je dochter in het complot?
Jôh, laat los en de meiden gezellig vriendinnen zijn. Het gaat nergens over, jij maakt het zelf tot iets groots en belangrijks.
Die van de kringloop is grappig, ga ik ook eens uitproberen bij de buurvrouw. :-)

Nanja
Slim vriendinnetje?

Hoe kan een kind van 10 jaar een afspraak inplannen bij de Kringloop? Kan dat kind zo goed schrijven dat ze daar niet door hebben dat een kind de afspraak inplant?
Ik heb zelf jaren geleden in de horeca gewerkt waar regelmatig orders kwamen van kinderen, en die plukten wij (voor zover bekend) er altijd uit.

Mijntje
lolbroek

Ik was ook zo'n lolbroek. Ik heb vroeger mijn docent wiskunde op de middelbare school aangemeld voor een cursus rekenen en een klasgenootje voor een opleiding huishoudkunde. Het idee dat er een dikke prospectus op hun deurmat zou ploffen vond ik erg grappig. Ik reisde met de trein naar school en je moet toch wat :-)

Dit is geen terrorisme, je moet dit niet zo zwaar nemen. Ik zou met beide dames gaan praten en niet een van hen beschuldigen. Je dochter kan goed in het complot zitten, ook al is het nog zo'n bescheiden, verlegen en/of lief meisje. De kinderen kunnen intussen blijkbaar goed lezen en schrijven :-)
Gelukkig werd de stoel niet weggehaald, anders zou het wel minder leuk zijn. Het is wel een fout van het kringloopbedrijf. Pizza bestellen is pizza betalen lijkt mij dus laat ze voortaan de consequenties dragen.

Enna M.
bijzonder verhaal

wel een slim kind inderdaad, die dat allemaal al regelt. Is het misschien niet iemand anders uit het gezin van X. die dat zou kunnen hebben gedaan? Tenminste, met wat zij heeft gezegd op school over de oude stoel, klinkt het wel alsof zij er meer van weet. Of je eigen kind is inderdaad grappig geweest.... is dat een mogelijkheid?

Hoe goed ken je X. en het gezin waar zij vandaan komt? Staan jullie op gespannen voet met elkaar, omdat je praat over terroriseren, of zijn jullie vaker het mikpunt van grapjes?

AnnaNiem
10???

Ik weet dat kinderen van 10 niet allemaal lieverdjes zijn en dat sommige al behoorlijk kunnen puberen. Dit lijkt mij meer kattenkwaad. En wie weet zit jouw eigen bloedje wel in het complot en probeert ze je reactie te testen met het vragen naar de stoel. Heeft je kind mobiel, toegang tot de pc/tablet met internet dan kan zij het ook doen. Check anders eens haar historie...

skik
werkdruk docenten

Hou de leraar op de been en val die niet lastig met je privé besognes. Dat jouw dochter dat meisje via school kent betekent niet dat hij partij is in dat marktplaats/pizza/kringloop gedoe.

skik

Watervrouw
Niet klein en niet grappig

Ik kan me dit van een 10-jarig kind amper voorstellen maar zou het ook echt niet grappig vinden. Jullie auto met jullie telefoonnummer op internet! Je hebt het gemeld aan de ouders en wat die daar mee doen dat is aan hen. Dat je het meld op school vind ik te begrijpen dan weten ze ook waartoe dat kind in staat is en hoe het komt dat ze minder vriendinnen heeft of gaat krijgen. Verder zou ze in mijn huis niet meer welkom zijn en zou ik mijn kind uitleggen waarom ze niet meer met haar moet omgaan. Kattenkwaad is geen probleem maar dit is niet leuk en hier hebben mensen er echt last van zoals die pizzaboer.

Alkes
ach

Als je zeker weet dat vriendinnetje X dit heeft gedaan, zou ik de volgende keer als iemand belt zeggen dat ze verkeerde nummer hebben en het nummer van de moeder van X doorgeven.

Mijntje
zeker

hoe weet je nou zeker dat vriendinnetje X het heeft gedaan? Niet dus. De meisjes waren samen toen de pizza werd besteld. Dochter is dus in ieder geval medeplichtig en/of wist ervan. Als het tegen haar zin gebeurde had ze naar haar ouders toe kunnen gaan, die waren thuis. Misschien vond ze het best grappig en misschien deed ze wel vrolijk mee?
Is het het meisje zelf ondervraagd door TS? Of is het not done om een vriendinnetje van je dochter te zeggen dat je de acties van de kringloopwinkel, marktplaats en pizzeria niet waardeert. Om haar nou voor altijd de deur te wijzen vind ik ook weer zoiets.

bertje1
iets terugbestellen

lijkt me een goed plan. dan ziet ze wat ze aanricht. ik vind het een trut als het waar is dat ze dit doet.

vlinder72
Bert1

Goed plan. Ik zou een grote doos lego bestellen en die bij haar ouders af laten leveren. Ja, ja, daar heb je haar dan mooi mee.

Geen goed plan dus. Het kind zit in in groep 6. Ze is dus een jaar of 9. Een negen jarige doet nog dingen zonder daar echt over na te denken. Dat maakt haar zeker geen trut.

Ten eerste betwijfel ik dit verhaal. Cees komt ook niet meer terug dus wie weet is dit toch niet zoals hij eerst beweerde. Een negenjarige weet over het algemeen niet het adres plus postcode/huisnummer, telefoonnummer, automerk, kenteken plus overige gegevens, mailadres van de ouders van een vriendinnetje.

Ik vind het daarom nogal ongeloofwaardig. Als het allemaal al waar is dan denk ik dat dochterlief zelf ook flink heeft meegeholpen met het bij elkaar verzamelen van alle gegevens en het verzinnen van de "grappige"acties

pind@
Het te koop zetten van een auto kost 25 euro op MP

Het te koop zetten van een auto kost 25 euro op Marktplaats. Lijkt me toch niet dat een 10-jarige dat zomaar te besteden heeft en het via Ideal kan betalen. Of met creditcard of Paypal kan betalen.

Vraag me af wat er waar is van dit verhaald.

Nanja
Een goede oplossing

lijkt mij de moeder en het vriendinnetje duidelijk maken wat de gebeurtenissen met je doen. Aangeven dat je het heel vervelend vindt dat dit gebeurt, ook op een moment waar zij zelf bij was. (pizza)
Daarmee beschuldig je niemand.

Als dit alles waar ik lijkt mij dat er een slimme broer of zus bij zit. Ik kan me moeilijk voorstellen dat een kind van 10 dit allemaal verzint. Zo'n kind bedenkt misschien een van de "streken", maar zeker niet zomaar drie.
Ben je al nagegaan of jouw gegevens die bij de kringloop, de pizzeria en op Marktplaats zijn opgegeven allemaal kloppen?

pietje puk
heb ook twijfel bij dit verhaal

probeer zelf maar eens een advertentie met betaal verplichting erop tezetten dan weet je dat dat niet zo vlug gaat en dat voor zo een jong kind bijzonder haha

Isa
Telefoonnummer

Is er niet gewoon sprake van een tikfout in het telefoonnummer op Marktplaats? Dat iemand zijn eigen Tesla wil verkopen maar zijn telefoonnummer niet goed heeft ingetikt?

Isa
Achternaam

Oh wacht, ik zie nu pas dat het ook dezelfde achternaam is. Maar als het een naam is als De Jong of Janssen kan het nog steeds makkelijk een fout zijn in het telefoonnummer.
Wij hebben ook weleens zaken gedaan op Marktplaats met iemand die dezelfde achternaam heeft, en dat was geen familie.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.