Home » Forum » Tattoo dochter

Tattoo dochter

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Boelie
Tattoo dochter

Mijn dochter van 12 heeft een tattoo laten zetten op haar pols. Ik ben NOT amused hiermee. Wij ouders hebben helemaal geen toestemming hiervoor gegeven. Dochter schrok toen wij zagen dat we weten van haar tattoo en heeft inmiddels opgebiecht waar de tattoo is gezet.

De tattooshop was vandaag open en de eigenaar geeft toe dat hij mijn dochter heeft getattoeerd en zei dat hij dacht dat dochter hier toestemming voor had gezien het geldbedrag niet iets is wat ze zonder toestemming mee kan hebben genomen.

Ik heb de GGD al gebeld om een klacht in te dienen, deze is helaas niet bereikbaar, pas maandag meer, maar bovenal wil ik dat de tattoo van mijn dochters lichaam wordt verwijderd! Hoe doe ik dit? Ik begrijp dat er meerdere sessies nodig zijn? Hoe houd ik dochter gemotiveerd?

vlinder72
Nee

Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tatoeage met toestemming van de ouders (of voogd).

De ouders moeten aanwezig zijn als de tatoeage of piercing wordt gezet.

Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen.

Bocenstaande vraag is onzin (12 jaar, geen toestemming, oiders afwezig, tatoeage op pols) Geen enkele tatoeage zaak zal zo'n risico nemen want ze kunnen hun vergunning verliezen.

Lente
Dat komt vast helemaal goed maandag 😁

Groeten Lente

Lente
Niet te veel munitie Vlinder, dan komt de vraag terug

maar dan in een verbeterde versie.

40er
Minder kauwgom

Dan kunnen ze minder smurfenplaatjes plakken (of zijn er inmiddels plaatjes van Hello Kitty?)

O
Shop

Ging het wel om een echte tattooshop of is het een zolderkamer met een niet-gediplomeerde tattoozetter?

Dees
Ook gehad

Ik heb ook zoiets gehad met mijn zoon van 6.

We zijn toen teruggegaan naar de tatooshop en die hebben dus een speciale zeep waarmee ze het weer verwijderen.

Phryne Fisher
Echt gebeurd

Ik was laatst met mijn dochter bij een tattooshop. Ja, het kan dus erger. Als ze 18 zijn mogen ze zichzelf helemaal laten voltatoeëren, dus nummer 4 nog voor je 20e, maar dat terzijde. Daar zat een meisje van 16, samen met haar moeder, met een spuuglelijke tatoeage. Die was gezet bij een bekende shop, waarvan ‘onze’ tatoeëerder regelmatig slachtoffers krijgt die hun lelijke plaatje willen laten camoufleren of weg laseren. Dat laseren kost minimaal 500 euro en je bent er zo een half jaar zoet mee, verschillende sessies.

Angela
Stommiteiten van pubers

Hier zijn tieners van net 16 jaar die bij anderen tattoo's zetten. Helaas bezit de gemiddelde 12-jarige niet de vaardigheden om te begrijpen dat als je een tattoo wilt je naar een erkende shop moet gaan en zijn regeltjes over wat wel en niet mag stom.

Een tattoo kan je weg laten laseren maar dat is allereerst erg duur, ook erg pijnlijk, en daarnaast ben je er, afhankelijk van de kleur en grootte, zeker een jaar mee bezig.

Ik zou je dochter naar de huisarts sturen, wellicht weet die een oplossing, ook met de vergoeding van het laseren.