Home » Forum » 5 basisschoolleeftijd 4 12 » Verstikkingsgevaar eten

Verstikkingsgevaar eten.

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Erwin
Verstikkingsgevaar eten.

Met nieuwjaar stikte mijn zoon (6,5 jaar) bijna een stukje popcorn. Ik heb mijn zoon over mijn schoot gelegd en tussen zijn schouderbladen geslagen. Het popcorn stukje schoot gelukkig terug. Ik ben hier heel erg van geschrokken. Mijn vriendin zei dat ze zag dat mijn zoon popcorn stukjes in zijn mond gooide en dat het daardoor kwam. Ik zag dat mijn stiefzoon ( volgende maand 13) dat daarvoor ook was aan het doen dus hoog in de lucht gooien en dan met de mond open opvangen.

Ik heb bij mijn vriendin aangegeven dat ik liever heb dat ze dat allebei niet meer doen omdat ik hier erg van geschrokken ben. Mijn vriendin reageerde dat ze vond dat haar zoon wel met popcorn in de mond mag blijven gooien omdat hij oud genoeg is en dat mijn zoon moet leren dat hij dat soort dingen nog niet mag en dat hij dat bij vriendjes ook zeker gaat tegen komen. Ik heb aangegeven dat ik het voor de veiligheid van mijn zoon toch belangrijk vind als mijn stiefzoon geen gevaarlijke dingen voordoet waarvan als mijn zoon dat nadoet in levensgevaar kan komen. Dat vriendjes dat doen is niet zeker en geen excuus vind ik.

Ik vraag me af hoe andere ouder/stiefouders hier tegen aan kijken?

Pirata
Geen stiefouder

Ik ben geen stiefouder, maar ik sta het ook niet toe dat mijn kinderen dit doen. Gevaarlijk inderdaad.
Probeer je zoon bij te brengen zichzelf niet in gevaar te brengen, ook als een ander dom doet. Nu is het je stiefzoon, maar het kan ook een klasgenoot zijn.

Flavia
gewoon niet

met eten gooien en in je mond opvangen is gewoon voor elke leeftijd gevaarlijk.

Mijn 13 jarige mag dat ook niet en ik zal het ook haar vrienden verbieden als ze het bij mij thuis doen. Het heeft niets met leeftijd te maken.

Tamar
Mijn zoon is 16

en hij weet dat ik flip als hij zoiets doet. En ik heb ook wel eens van een wildvreemd kind een lolly afgepakt toen ze aan het klimmen en zwaaien was met een lolly in haar mond, zonder ouders erbij. Ik hou 'm even voor je vast, als je er af komt krijg je hem terug. Ik kon het gewoon niet aanzien.

clowntje
laatst

had een kind van ongeveer een jaar een lolly. Moeder sabbelde er ook even op. 'He, die lolly zit een beetje los' zegt ze en stopt 'm zo weer in de mond van het kind. Andere vrouw en ik zeiden meteen dat ze die lolly dan niet meer moest geven, maar daar had de moeder geen boodschap aan. Levensgevaarlijk.

Omewillem
Niet doen

Spelen met eten kan levensgevaarlijk zijn. Ik zeg daarom altijd tegen mijn kinderen dat ze niet mogen spelen met eten. Je vergeeft het jezelf niet als het wel fout gaat

madee
is hij zelf niet geschrokken dan?

Lijkt me dat je zoon zelf ook van deze actie flink geschrokken moet zijn...doen ze nog steeds dit soort dingen? Ik ben zelf ook van 'doe maar liever niet zo gek', maar het zijn wel kinderen en die zoeken ook graag hun grenzen en nieuwe vaardigheden op. En dit soort dingen is stoer en leuk om te doen. Dus of je het tegen kunt houden is maar de vraag.

Thea
Daar gaat het toch niet om??

Ok, de meeste ouders reageren beschermend.
Nou, boeiend.
Ts zit echter met een probleem, hij zit met partner niet op 1 lijn hierover.
Ik denk dat je op moet passen hier geen issue van te maken.
Handigste lijkt me toch dat jij over jouw kind gaat en zij over het hare.
Je kunt haar kind ter plekke wel vragen rekening te houden met jouw kind. Leuker zou zijn als je verantwoordelijkheid gevoel op leuke manier kunt aanwakkeren. Maar je gaat er niet over, als dat niet lukt. Laat dat bij je partner.