Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Leen

Leen

18-08-2018 om 18:10

Dochter kan niet alleen spelen of zich vermaken

Hoi, onze dochter van 7 is een leuke actieve meid maar kan zich geen seconde zelf vermaken. Ze houdt van dingen samen doen. Samen fietsen,knutselen, spelen etc etc. Zo gauw je zegt nu mag je iets voor jezelf doen doet ze niks en blijft ze aandringen om samen iets te doen. Ook als ik concreet dingen voorstel wil ze niks. Alleen tv kijken oid doet ze alleen. Dit onderwerp is vast al wel eens voorbij gekomen maar ik kan het niet vinden. Wat zou je hieraan kunnen doen? Zeker in het weekend of de vakantie zijn wij uitgeput door haar constante vraag om aandacht.
Groetjes
Leen

juf Ank

juf Ank

18-08-2018 om 19:44

wat je moet doen

is stoppen met je concrete voorstellen. Het enige wat je met je concrete voorstellen bereikt is dat dochter ervaart dat je nog steeds druk bezig blijft om haar te vermaken. En het geeft haar weer stof om er tegen in te gaan.
Het enige wat helpt is afspreken op welk tijdstip jij weer tijd voor haar hebt en haar vertellen dat ze tot die tijd zelf iets doet. Of niet. Niets doen mag ook. Maakt duidelijk dat je niet met haar mee denkt maar laat haar in haar sopje gaar koken.
In het begin wel zorgen dat de tijdsduur van alleen vermaken kort is en zorg dat je haar op een bepaalde manier kan belonen als ze inderdaad jou met rust liet. En dan bij voorkeur niet met materiele dingen maar met iets leuks doen.

Pleuntje

Pleuntje

18-08-2018 om 21:07

O yes

Hier ook zo’n portret. Gelukkig veel buurkinderen in de buurt om mee te spelen maar als ze zich ff alleen moet vermaken is een beeldscherm t eerste wat in haar opkomt. Ik doe er tegenwoordig niks meer mee. Ze mag idd niet op een scherm (soms wel natuurlijk) en ik geef aan wanneer er weer vertier oid is. Grap is dat ze meestal binnen no time lekker bezig is met iets, vaak knutselen of een beetje rommelen. Soms met hond of broer maar het meest speelt ze hartstikke leuk dan poos alleen, alleen ze moet dus eerst over een soort drempel heen

Fantasiewereld

Wellicht kan het helpen om in te spelen op haar fantasiewereld. Proberen om er een leuk verhaal bij te verzinnen als je graag wil dat ze even alleen gaat spelen. Samen met poppen, een knuffel, keukenblok, etc.
Wees hierin creatief en probeer het eventueel een keer voor te doen of met een verhaal te beginnen wat zij daarna kan afmaken en spreek een tijd af dat je weer terug komt. En dan kom je bijvoorbeeld zogenaamd op visite en in de tussentijd kan zij iets lekkers gaan koken.

Verveling

Verveling is niet verkeerd. Je geeft zelf aan dat ze niets alleen wil doen, nou dan doet ze toch niets? Jij gaat koken en zij doet niets. Laat tv uit, geen (spel)computer. Waarschijnlijk gaat ze eerst mokken of zeuren maar wees duidelijk, je bent aan het koken en na het eten heb je weer tijd. Dat is heel duidelijk en afgebakend. En zie maar wat ze doet. Blijft ze rustig hangen dan is dat wat ze doet of gaat ze uiteindelijk toch wat tekenen, puzzelen, spelen, lezen etc. Je kan haar ook een klusje geven als het niks doen niet werkt. Tafeldekken bijvoorbeeld.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.