Home » Forum » 6 puberteit 12 18 » 16 en 17 jaar in hotel

16 en 17 jaar in hotel?

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Melissa
16 en 17 jaar in hotel?

Even een vraag. Zoon van 17 wil met zijn vriendinnetje van 16 vieren dat ze een half jaar verkering hebben met een hotelovernachting, ergens in een stad. Volgens mij kan dit helemaal niet, want ze zijn minderjarig?

Tweede punt: al zou het te regelen zijn, wat vinden jullie hiervan? Ze zijn beiden nog nooit zonder ouders (met vrienden of vriendinnen) op vakantie geweest. Ze logeren wel af en toe samen bij ons of bij het vriendinnetje thuis. Ik vind dit toch wat vroeg en overdreven, of ben ik nou zo'n 'rare moeder'?

AnnaNiem
Tja

Iets dergelijks komt vast via een tv-serie. Deden ze dat in GTST ook niet een keer? Waarom vind je het overdreven? Vind je ze te jong? Vind je het zonde van het geld? Vind je de verkering te kort? Ze logeren bij elkaar, ik ga er maar vanuit dat ze ook seksueel actief zijn. Dus dat lijkt je punt niet. Wat vinden de ouders van het meisje er van? Ik zou samen een lijn trekken met hen. En of hotels het accepteren, geen idee.

Jippox
en wat

als ze van de zomer samen met een tentje op pad willen? Zou dat anders voelen dan een hotelovernachting of niet?

Kaaskopje
Hoever zitten ze in hun 16 en 17de jaar?

Ik had ook een bepaald patroon in mijn hoofd, van nu kan dit nu kan dat en verdraaid... ze waren me meestal voor. Zo zijn ze naar Drievliet geweest toen de oudste 13 was en de jongste en vriendin 11 (ruim 11). Ik was totaal in de stress! Dat kon nog niet, véél te jong. Man zag het allemaal niet zo paniekerig en ze gingen en het ging prima.

Jongste wilde toen ze 17 was met een vriendin naar Spanje. Oh jee, nog geen 18... zomaar met het vliegtuig... Maar we vonden het goed, ik dus ook en het ging wederom goed.

Ik vermoed, maar dat kan onzin zijn, dat je deze stap ook te volwassen vindt. Ik heb niet het idee dat het samen slapen het probleem is voor jou, dat doen ze vast al, maar toch is de stap van samen naar een hotel gaan voor jou té nadrukkelijk 'romantisch'. Ze gaan daar niet heen om van de omgeving te genieten, denk ik zomaar. Dat een veertigjarige dat doet is normaal, maar een 16 en 17 jarige...

Ik denk dat veel van ons te lang denken dat een kind nog niet in staat is om 'volwassen' dingen te doen als reizen of romantisch doen in dit geval. Een jongen en meisje van 16 en 17 zijn daar oud genoeg voor en wat het hotel betreft ook, maar dat hangt wel van het beleid van een hotel of andere gelegenheid, of de reisorganisatie af.

Als ze het goedkoop willen houden zouden ze via Airbnb een overnachting kunnen boeken. Keus zat en echt niet duur. Maar wel opletten of er geen 18+ bij staat.

Tihama
Geen probleem

Mijn dochter wilde dat een paar maanden geleden ook, allebei 17. Om te vieren dat ze 1,5 jaar verkering hadden.
Ik heb daar geen enkel bezwaar tegen. Nu had ik ook al geen bezwaar gehad tegen hun vakantie op Kos eerder dat jaar ;-)

Ik ging op mijn 16e ook met mijn vriendje op vakantie naar het buitenland.

Het formele stuk is iets lastiger: officieel accepteren hotels geen minderjarigen. Ik heb voor de zekerheid gebeld. Meerdere hotels hadden geen probleem met 2 jongeren van 17, mits er een akkoord van een ouder was. Ik heb dat per mail bevestigd.

Ze hebben een heel leuk weekend gehad.

Melissa
Beetje te vroeg voor mijn gevoel

Kaaskopje, ik geloof dat je goed begrijpt waar ik mee zit. Dank je. Ook hier steeds een stapje verder (en net iets eerder dan ik in gedachten had... ;-)). Mijn punt is dat ze nog geen half jaar verkering hebben. Ik adviseerde te wachten tot ze een jaar hadden (zomervakantie). Het voelt inderdaad als wel 'erg volwassen' zo'n uitje. Ik ben beetje bang dat ze te hard gaan (en dan ook nog zo jong, nog maar net 17 en 16). Er moet ook nog wat te wensen blijven dacht ik zo.

Wb de wet, ik heb even vragen gesteld aan ANVR en ANWB. Ik ben benieuwd wat de reacties zullen zijn. Mogelijk airbnb, wil ik evt. nog wel voor ze regelen tzt (maar dan over ene halg jaar ofzo :-) ) Tja, als moeder moet je stap voor stap meegroeien en soms gaat het me gewoon te snel... Dank voor jullie reacties!

Tango
Dochter hier

Hier ging dochter 2 jaar terug samen met een vriendin kamperen. Ze waren toen 16 en 17. De moeder van vriendin had de camping gereserveerd en ze gebracht. Ik heb ze weer opgehaald, maar ze sliepen dus met z'n tweetjes op de camping. Heel leerzaam, want zelf koken, afwassen etc. etc. En ook geleerd dat je niet je shampoo bij de douche moet achterlaten, want dan ben je hem kwijt ;)
In een hotel zal mogelijk lastiger zijn, want dan moet je toch iedere keer langs de receptie als je binnen komt. Op een camping is vaak weinig controle.
Ik ben heel benieuwd wat voor reacties je krijgt.

Sas
Ik snap het probleem niet

Ze regelen het zelf en ze betalen het zelf. Als het hotel het toestaat, waarom zou jij dan weigeren? Inderdaad, wat is het verschil met het overnachten bij jou, de andere moeder, familie of een vriend/vriendin?
Zelf zou ik mijzelf niet in de rol zetten van wel/niet weigeren. Ik ga daar niet meer over (vind ik).

Kenfan
Heel eerlijk gezegd

vind ik het vrij decadent om op die leeftijd tachtig euro stuk te gooien aan een overnachting in je eigen stad. Een beetje tuttig ook, en weinig avontuurlijk. Meer iets voor dertigers. Weten ze niks spannenders? Mijn zoon ging op die leeftijd met zijn vriendin naar een festival in het buitenland. Ik zou het niet verbieden, maar het ook niet gaan regelen.

Sas
Decadent of tuttig, lijkt me niet van belang

Het gaat er niet om wat ouders of OO-ers ervan vinden qua keuze.
Als zij dat willen, laat je ze gewoon gaan. Dat loslaten lijkt mij het belangrijkste.

Kaaskopje
80 euro decadent?

Waar is de tijd gebleven dat jongeren van 16 heel wat meer euro's stuk gooiden voor een scooter of dat hun ouders dat voor ze deden?

Bregje
geen probleem

Ik heb ook wel eens met mijn man, toen we nog maar net verkering hadden en minderjarig waren een hotelletje gepakt. We wilden dan een stad zien en bleven daar slapen, nooit problemen mee gehad. Scheelde alleen uren op een dag in de trein zitten.

Erica
Niet hun eigen stad, toch?

Volgens mij gaat het om 'een' stad.

Lou
Prima

Ik zou het prima vinden, waarom ook niet? Een beetje 'te volwassen' naar je eigen gevoel of zo, dat snap ik op zich wel. Maar wat geeft dat? Ik ken kinderen zowat niet anders dan dat ze altijd sneller gaan dan je denkt. Was je net gewend aan je nieuwe grote kind, zat ze al weer in haar volgende fase :-)

wil40
Ouders vriendin?

Wat ik er van vind doet er eigenlijk niet zo veel toe, jij zal wel het beste weten of je zoon en zijn vriendin toe zijn aan deze volgende stap.
Wat vinden de ouders van de vriendin ervan?

Kenfan
Ah, andere stad

Dat klinkt al iets minder gezapig. Ik snap je bezwaar in dat geval ook niet zo. In principe vind ik dat een kind er aan toe is als hij of zij het zelf kan regelen. Mits er geen grote risico's of gevaren aan kleven