Home » Forum » Bedtijd 3

Bedtijd

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
molly
Bedtijd

Hoi
Mijn zoon van 12 is groot voetbal en kijkt het liefst alle wedstrijden. Nou worden er vanavond en morgen avond wedstrijden uitgezonden van zijn twee favoriete clubs (Ajax en Liverpool) en het liefst kijkt hij deze natuurlijk helemaal af. Zijn bedtijd is alleen om negen uur en dan beginnen de wedstrijden net, nou laat ik hem al een half uurtje kijken, alleen is het elke keer als hij dan om half 10 alsnog naar bed moet drama.
Nu zat ik er over na te denken om hem niet meer dat half uurtje te laten kijken want dan zit hij niet in de wedstrijd.
Mijn man vind dat hij de hele wedstrijd wel kan af kijken met als gevolg een uitgeputkind te hebben de volgende dag.
Iemand ervaring met bedtijden want ik heb gelezen dat de ideale bedtijd voor een 12 jarige kwart voor negen is.
Houden jullie je ook ongeveer aan deze bedtijd of mag jullie twaalf jarige later naar bed en hoe doen jullie dat met bijvoorbeeld voetbal wedstrijden?

Phryne Fisher
Vroeg

20.30 vind ik wel heel vroeg voor een 12-jarige. Ik ben niet zo moeilijk, ze gaan wanneer ze willen vanaf een jaar of 12.

Eowyn1
20.45

Hier gaat zoon van 12 om 20.45 naar bed. En meestal moet ik hem dan de volgende morgen wakker maken voor school.

Ik zou hem zeker niet beide wedstrijden laten kijken. Dan kan je wel bezig blijven.

Dees
Hangt af

Tja bedtijd hangt van meerdere factoren af als leeftijd. De onze is 6 maar gaat relatief vroeg naar bed omdat hij ook relatief vroeg weer op moet.

21:30 vind ik voor een 12 jarige echt laat zeker op een schooldag. Ik ging zelf rond die leeftijd rond 21:00. Dus in zou hem lekker vaste bedtijd laten gaan.

Tine Winkel
en wat is er de volgende dag?

zeker als er iets belangrijks is op school, zoals een proefwerk of zo - dan gaat kind gewoon op tijd naar bed. Als er beide dagen alleen gewone lessen zijn, dan zou je een van beide wedstrijden wèl kunnen laten kijken, mag je zoon kiezen welke.

Sas
Mijn advies: Laat hem 1van de wedstrijden afkijken tot het eind

Laat hem kiezen welke.
Laat hem op de andere avond op de gewone tijd naar bed gaan.
Zo heb je volgens mij het beste van twee werelden.

Phryne Fisher
Tot hoe laat?

Tot hoe laat duurt dat voetbal dan? 23.00 uur lijkt me aan de late kant, maar 22.00 uur moet toch wel kunnen. Ik probeer dit jaar de zomertijdjetlag te verslaan door elke dag om 22.00 uur naar bed te gaan. Dochter gaat dan dus ook, want ze wil niet alleen beneden blijven.

Phryne Fisher
Oh en

Wat ik er steeds vergeet bij te zetten ;-) Vertel hem vooraf wat er gebeurt als hij beide wedstrijden kijkt en vreselijk laat naar bed gaat. Dan voel je je brak de volgende dag, maar dat is dan je eigen schuld. Ik zou hem dus zelf laten kiezen.

Pirata
Goed idee

1 wedstrijd laten kiezen, geen gek idee!
Hier net een bijna 12-jarige de kamer uitgewerkt (21:37). Niet wegens het voetbal zo laat maar hij zat te tekenen, moest perse af van hem. Maar hij heeft energie voor tien, die staat morgen om 7:15 weer zingend op. Officieel moet hij om 21:00 naar bed maar daar rekt hij meestal flink tijd bij. Daarom verlaten we de tijd niet, dat tijd rekken blijft hij dan doen maar dan vanaf later tijdstip.

Moy
Bedankt

Bedankt voor de snelle reacties,
Voetbal wedstrijd duurt tot half 11 maar het kiezen van een van de twee wedstrijden is inderdaad wel een goed idee. En het vertellen dat hij de volgende dag erg moe kan zijn is ook slim om te melden aan hem.

Tijdrekken hier ook bekent mee dochter lief heeft als bedtijd 8 uur staan maar er moet altijd nog even snel geplast worden of nog even wat drinken. Voor je het weet is het dan alweer half negen.

Flavia
Marmot of wakkere dodo

Wij eten vaak pas om half 8-8uur, dan is half 9 naar bed best vroeg. Dochter van nu 13 gaat al een aantal jaar op die dagen om half 10 naar bed.
Maar ze hoeft dan ook pas om half 8 op te staan als ze om half 9 moet beginnen.
Dan heeft ze nog steeds bijna 9 uur slaap.

Half 9 vind ik voor een 12 jarige best vroeg.
Maar het is afhankelijk van hoe laat je op moet en hoeveel slaap je nodig hebt.

Een keer laat opblijven zou voor mij geen probleem zijn als er geen belangrijke schoolzaken zijn de dag er na.

Hangkous
compromissen

In schoolweken vaste bedtijd voor de 14 jarige (20.45) en een richttijd (21.30) voor de 16 jarige. Bij iets heel bijzonders voor een kind mag er wat later naar bed gegaan worden. Daar hoort huiswerk soms ook bij.
Als er sprake is van uitzonderingen wel maar 1 dag, niet 2 na elkaar. Bij zo'n situatie zou kind moeten kiezen, de ene of de andere wedstrijd.
Aan de vooravond van toetsen of tijdens toetsweken sowieso niet.
Oudste heeft een richttijd maar gaat regelmatig eerder, omdat ze weet dat ze de rust nodig heeft.

Flavia
Tijdrekken

Tijdrekken heb ik onderdeel van het slaapritueel gemaakt, hoef je er ook niet boos om te worden en liggen ze toch op de tijd dat jij het wil in bed.
Vaak hebben ze dan ook echt nog geen slaap en als je ze dan een half uurtje later laat gaan slapen ze veel sneller en zonder gedoe.

Floria
hier

Mijn 12-jarige heb ik het liefst tussen 20.00 en 20.15 in bed liggen. Hiermee wordt hij uit zichzelf wakker tussen 6.45 en 7.00. Hij slaapt binnen een kwartier.

Hij moet 2x in de week vroeg op om te trainen, dus het is niet handig om op de andere dagen te laat te gaan.

Hij kijkt door de week geen tv, dus het probleem doet zich niet voor. In theorie zou ik het niet goed vinden door de week of de avond voor een wedstrijd, omdat hij duidelijk een bepaald aantal uren slaap nodig heeft.

vlinder72
Persoonlijk

Dit is zo persoonlijk. Mijn kinderen mochten op die leeftijd de eerste helft kijken.

Mijn jongste is 9 jaar maar heeft maar weinig slaap nodig. Hij mocht gisteren niet kijken. Hij gaat me e stsl ro n d half 8 naar boven maar slaapt pas rond half 9.

Vanavond mag hij ook de eerstr helft kijken. De andere kinderen kijken de hele wedstrijd maar die zijn dan ook 16 en 15 jaar. Mijn dochter houdt niet van voetbal en gaat op tijd naar bed. Voor haar is dst half 10 en ze is 13 jaar.

Yaron
Kiezen

Mijn zoon mocht meestal de eerste helft van de wedstrijd kijken, hij moest dan wel klaar zijn, dus gedoucht, tanden gepoetst en pyjama aan. Waren er veel wedstrijden in een korte periode dan mocht hij kiezen of de eerste helft van twee of drie wedstrijden kijken of één wedstrijd helemaal, dat werkte vaak goed. Nu is hij 17 en kijkt hij bijna elke belangrijke wedstrijd, ik ben het dus 'noodgedwongen' ook maar leuk gaan vinden 😉.

Wat betreft ideale bedtijd per leeftijd, die is er niet lijkt me, oudste had meer slaap nodig dan tweede en jongste heeft weer veel meer slaap nodig dan derde. Onze 11 jarige gaat om 21 uur naar bed, maar slaapt vaak pas rond middernacht, ze komt om 8 uur fris uit haar bed en stapt 20 minuten later de deur uit om naar school te gaan.

Betsie
Mwoah

Hier geen voetbalkijkers maar als ze dat leuk vinden zouden ze van mij zeker mogen kijken, ook als ze de dag erna niets waard zouden zijn.
Vanaf 12 werd het ook wel verantwoordelijkheid van kinderen zelf. Dochter spoorde ik nog wel eens aan, zeker in herfst, eens wat dagen eerder naar bed te gaan. Maar haar verantwoordelijkheid.

AnneJ
De tijd

Zoon zat op die leeftijd in de brugklas een enkele keer zelfs tot 23.30 uur te leren. Dus ja, als hij dat had willen zien had dat wel gekund. Met uitleg. 's Avonds een man, in de ochtend ook een man, dus gewoon opstaan en doorgaan.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.