Home » Forum » Comfortabele eerste bh

Comfortabele eerste bh

25 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pubermoeder
Comfortabele eerste bh

Mijn dochter (bijna 12) is toe aan haar eerste bh. Bij de Hema begint het vanaf omvang 70 maar dat is veel te wijd. Ik schat dat ze wel een 65B kan gebruiken. Weten jullie (liefst online) adressen voor kleine bh's die een beetje comfortabel zitten? Ze is overgevoelig voor harde randjes en labeltjes.

IngridT
Topjes

http://www.tencateondergoed-vetex.nl/meisjes-nl/top-nl-3/topje-nl/

Zie bovenstaande link.

Topjes of 'soft bra's' zijn veel fijner. Ten cate heeft hele prettig zittende tot maat 176. Blijven lang mooi. Maar de Hema heeft soms ook wel leuke modelletjes...

Ingrid

IngridT
Ze hebben ook tiener bh's zag ik

Tm cup b.

Net zo zacht als de topjes....

Lele
Geen topjes

Als ze echt al een B-cup heeft zou ik geen topjes meer kopen, maar echte BH's. Misschien kun je zelf eerst de lokale lingeriewinkels scouten om te zien waar je haar het beste mee naar toe neemt. Als ze nu al op B zit is de kans groot dat je komende jaren in minder gangbare maten komt (65F bijvoorbeeld) en dan is het fijner om in een lingeriewinkel te passen. Leer dochter nu omgaan met vervelende en behulpzame verkoopsters. Voelt ze zich beter als ze 16 is en zonder jou lingerie wil kopen.

Mijn dochter vond dit een leuk merk.
www.boobs-bloomers.nl

lisbeth
winkels/merken

ik heb voor oudste bh's van de bijenkorf en de esprit. smalle rug maar normale omvang

Mobieltje
Hier net andersom

Mijn dochter van 14 begint net een beetje borstontwikkeling te krijgen, maar heeft wel een brede borstkas, net als ik. Zij zou wel een omvang van 80 willen, maar dat is niet te vinden in combi met cup AA. En met die omvang is cup A echt nog te groot. Ook heel lastig dus.
Dus als iemand nog tips heeft waar ik die kan vinden, heel graag!

Lusithania
Mobieltje
gruffalo
boobs

Ik heb een erg sensitieve dochter (12) en een dochter die helemaal niets van bh-tjes wil weten (14). Allebei hebben ze nu 65B/70B en allebei zweren ze bij Boobs&bloomers. De primark of hema bh'tjes vinden ze lang niet zo fijn. Ze hebben bij b&b twee vormen, allebei zacht en soepel zonder gedoe.

dat merk kun je bij heel veel bedrijven op internet krijgen.

Dendy Pearson
B en b

Boobs en bloomers heeft ook een eigen webshop. Werkt prima, volgens mij ook achteraf betalen

Mobieltje
Lusithania

Dank voor de link, maar wàt een prijzen! Dat geef ik aan mijn eigen ondergoed nog van z'n levensdagen niet uit. En dus echt no way dat ik €50 ga uitgeven aan een bh voor een puberella van net 14, die er waarschijnlijk over een half jaar alweer uit gegroeid is! Wel mooi trouwens, wat ze daar verkopen...

Marie
Oude discussie

Vergelijkbare vraag is al eens eerder gesteld.
Wellicht zitten hier nog tips tussen?

https://www.ouders.nl/forum/huis-tuin-en-keuken/welke-bh-voor-10-jarige-...

lisbeth
mobieltje

esprit gst tot 75aa, daar zijn er ook regelmatig afgeprijsd, zelfde voor sanetta van de bijenkorf

lisbeth
trouwens

ik zie op de site van boobs en bloomers bh's van 14 euro, dat is toch niet zo duur

Pubermoeder
Bedankt

Bedankt voor alle reacties. Boobs & Bloomers is inderdaad een leuk merk, en goed met zijn tijd mee gegaan (die had je 35 jaar geleden al). We hebben besloten als eerste maar eens naar een echte winkel te gaan. Dochter wilde eerst niet aan een bh maar inmiddels krijgt ze er last van, dus nu toch maar wel. En gezien haar gevoeligheid is het ook wel fijn als ze direct kan voelen of iets te hard is, of schuurt e.d.

Mobieltje
Lisbeth

B&B is best betaalbaar, en heel erg leuk, maar die verkopen dus geen 80AA. En 75 is echt aan de strakke kant voor haar, ook niet fijn. Ik ben bang dat er niets anders op zit dan van die heel oncharmante tussenstukken, of toch maar 80A, ook al een zeldzaamheid trouwens.

lisbeth
mobieltje

ik had vroeger 70D, was echt niet leuk. altijd dure bh's, speciaal naar lingeriewinkels. wat vond ik dat als puber vreselijk.maar ik had toen dus ook bh's van ettelijke tientjes.

Lele
Mobieltje

Als je verwacht dat je dochter binnen enkele maanden uit 80AA naar 80A of groter gaat groeien dan zou ik wachten met de aanschaf van echte BH's. Topjes zullen moeten volstaan, eerlijk tegen dochter zeggen dat de hoeveelheid borstontwikkeling die ze tot nu toe heeft niet voldoende is voor een BH, maar dat dat vast heel snel wel zo is.
Als er echter reden (erfelijkheid?) is om te vermoeden dat dochter altijd een AA/A cupmaat zal hebben zou ik wel het geld uitgeven aan de duurdere BH's.
Mijn dochter is inmiddels aan het einde van de puberteit en heeft maat 75G. Goedkope BH's hebben er voor haar de afgelopen jaren er nauwelijks bijgezeten. En ze groeide er snel genoeg uit.
Maar als je een niet-standaard maat hebt (klein of groot) is het extra belangrijk dat je de juiste ondersteuning hebt en je fijn voelt in je lingerie. Dan zou ik dus best 60 euro of meer neerleggen voor een BH voor een tiener.

Pubermoeder
Groei

Dochter is vorig jaar in een paar weken van plat naar borstjes gegaan. Ik was stomverbaasd toen ze na drie weken vakantie met haar vader weer thuis kwam. Inmiddels is het dus een kleine A/B cup geworden, in anderhalf jaar. De bh mag dus best wat kosten, want ik verwacht niet dat het nu ineens heel hard gaat groeien. Het viel me wel behoorlijk tegen dat zelfs de tienerbh's bij de Hema beginnen bij 70. De meeste meisjes van die leeftijd zijn toch een stuk smaller dan dat (ik heb zelf 70).

Pubermoeder
Goed geslaagd

De winkel waar we waren had een grote collectie Boobs & Bloomers, dus we zijn leuk geslaagd. Het is toch 70A geworden, want 65 zat net te krap. Ze waren bij elkaar 40 euro, dus goed te doen.

moeder
dochter van 14

mijn dochter van 14 heeft al 85 b en c zit er al aan te komen

Pubermoeder
2,5 jaar

We zijn 2,5 jaar verder dus inmiddels zijn het geen schattige meisjesbh’s meer die we kopen. Gelukkig is 75D wel wat algemener verkrijgbaar dan de heel smalle maatjes. Nog steeds wel prijzig want het mag nog steeds niet schuren of irriteren.

wil40
Pubermoeder.

Schuren of irriteren vind ik ook niet prettig, bij welk kledingstuk dan ook. Maar ik ben dol op de opruiming en draag "dure" bh's voor een redelijke prijs.

wil40
Moeder.

Dan heb je een stevige dochter met 85 omvang op 14 jarige leeftijd. Cup B is verder heel gemiddeld.

Astrid
Eh.....hoezo

"Dan heb je een stevige dochter met 85 omvang op 14 jarige leeftijd"

Waarom vind je het nodig dat te zeggen?

Ik had die omvang toen ook en cup b/c en woog 52 kg. Niks mis mee, was prima in verhouding.

wil40
Astrid.

Nee nee, zo was het niet bedoeld. Ik dacht dat moeder dat zelf een grote maat vond, ze heeft "al" 85 B.
En ik vind dat een normale maat.
Ik woog overigens toen ook rond de 50 kilo en had omvang 75. Als iemand zegt:"mijn dochter heeft omvang 65" dan denk ik aan een zeer slank meisje. Het is toch geen oordeel?
Ik heb een stevige zoon, gewoon een feit. Zeker niks mis mee.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.