Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

19-04-2018 om 14:16

De Kindertelefoon zoekt leden jongerenraad

We ontvingen het onderstaande bericht van De Kindertelefoon:

De Kindertelefoon zoekt enthousiaste en gemotiveerde jongeren van 12 tot 18 jaar oud. Jongeren die willen helpen onze dienstverlening richting kinderen nog beter te maken en het leuk vinden om een jaar lang bij De Kindertelefoon betrokken te zijn. We starten vandaag met werven.

Ook meedenken
Jongeren vormen al heel wat jaren onderdeel van onze dienstverlening. In onze jongerenchat kunnen jongeren met leeftijdsgenoten chatten, die door De Kindertelefoon zijn getraind. Op het forum geven jaarlijks duizenden jongeren elkaar advies over grote en kleine problemen. De actieve gebruikers van het forum, de zogenaamde ‘superusers’, worden regelmatig gevraagd naar hun mening. Het is een logische stap om jongeren nu ook te gaan betrekken bij de keuzes die we maken in onze dienstverlening.

Veranderende behoeftes
De jongerenraad helpt ons scherp te blijven op de veranderende behoeftes van kinderen. Vragen die we willen voorleggen kunnen bijvoorbeeld gaan over onze contactkanalen of communicatiemiddelen.

Wat doet de jongerenraad?
De jongerenraad bestaat uit 15 jongeren en komt vier keer per schooljaar bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten leren de jongeren De Kindertelefoon en elkaar beter kennen via workshops en trainingen. De leden van de jongerenraad gaan vloggen over De Kindertelefoon en geven uiteraard advies over allerlei vragen zoals: ‘hoe zorgen we dat nog meer kinderen De Kindertelefoon weten te vinden?’

Naar wie zijn we op zoek?
Het is de bedoeling dat de jongerenraad een afspiegeling wordt van alle jongeren in Nederland. Uiteraard kijken we naar motivatie, maar we gaan ook op zoek naar een mix van jongeren met verschillende opleidingsniveaus, achtergronden, interesses, ervaringen en meningen.

Aanmelden
Jongeren kunnen zich van donderdag 19 april t/m zondag 13 mei aanmelden op: www.kindertelefoon.nl/jongerenraad. Uit alle aanmeldingen worden zo’n 30 jongeren geselecteerd voor de selectiedag. Deze vindt plaats op donderdag 7 juni 2018.

Plus: online jongerenpanel
Naast de jongerenraad richt De Kindertelefoon ook een online jongerenpanel op. In dit panel kunnen kinderen die wél graag hun mening geven, maar liever niet naar bijeenkomsten komen, ons laten weten hoe zij over De Kindertelefoon denken. Dit gebeurt aan de hand van online vragen. Aanmelden: www.kindertelefoon.nl/onlinejongerenpanel

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.