Home » Forum » 6 puberteit 12 18 » Dochter lastiggevallen door ex vriendin

Dochter lastiggevallen door "ex-vriendin"

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Willem
Dochter lastiggevallen door "ex-vriendin"

Dinsdag zijn wij gebeld door de school van onze dochter van net 14 met een heel vreemd verhaal.
Er zou een (vrouwelijk) persoon hebben gebeld van een andere school die de receptie, die de telefoon opnam, mededeelde dat mijn dochter nepsollicitaties zou indienen bij Albert Heijn en dergelijke met opgave van die persoon haar telefoonnummer en andere NAW-gegevens, en de directeur van dochters school wil waarschuwen voor mijn dochter zodat hij acties kan ondernemen.
Hier is door de receptie van de school direct actie op ondernomen, de afdelingsleider heeft ons gebeld en ons de opgegeven naam en school gegeven.

Toen onze dochter dinsdag uit school kwam hebben wij haar meteen verteld over dit gekke telefoontje en de opgegeven naam. Zij begreep helemaal niet over wie dit gaat.
Later die dag deelde onze dochter ons mee dat ze de naam herkend en heeft ze ons verteld wie dat is. Het is een persoon waar de naam van klank lijkt op de opgegeven naam, de school is identiek.

Het blijkt nu dat mijn dochter dat meisje gekend heeft. Mijn dochter heeft een vriendinnetje gehad op de basisschool, die bij dat meisje in de brugklas heeft gezeten, en zodoende hebben mijn dochter en dat meisje elkaar een tijd terug leren kennen. Enkele weken terug heeft mijn dochter het contact verbroken.

Ik heb mijn dochter gevraagd wie dit meisje precies is, hoe het contact precies verliep en waarom ze het heeft verbroken. Het zou zijn dat de meiden met het vriendinnetje van de basisschool elkaar vorig jaar een klein aantal keer hebben gezien bij die basisschoolvriendin thuis, het contact daarna via Whatsapp verliep, en mijn dochter geen contact meer wilde omdat ze iedere keer werd uitgescholden door het meisje.
Ze had nog de Whatsappgesprekken op haar telefoon staan. Dit zijn berichten als dat dat meisje eruit is gestuurd bij gym omdat ze de leraar uitschold voor k..., mijn dochter dan reageerde met "Sorry maar je hoeft toch niet de docent uit te schelden?" en dat meisje dan reageert met "houd je k...bek vieze hoer".

Ik heb inmiddels contact opgenomen met de moeder van die basisschoolvriendin van mijn dochter, die aangeeft dat dat meisje sinds maandag geschorst is en waarschijnlijk nu zelfs van school wordt verwijderd. Waarnaar ik nu vermoed dat ze frustraties uit op mijn dochter door haar school te bellen met een vreemd verhaal.

Wij weten niet zo goed wat we hiermee moeten doen. Mijn dochter geeft aan dat nadat ze dat meisje enkele weken terug heeft geblokkeerd het stil is geweest en dat het telefoontje dat ze naar haar school heeft gedaan uit het niets komt. Ook geeft ze aan dat meisje helemaal niet goed te kennen en alleen oppervlakkig contact te hebben gehad.
Met de basisschoolvriendin heeft ze al langer geen contact meer.
Wij kennen de ouders van het meisje niet en hebben geen idee waar ze woont, de moeder van die basisschoolvriendin geeft aan dit ook niet te weten.

iemand enig idee wat we zouden kunnen doen?

Emmawee
Wat wil je dochter?

Volgens mij heeft zij tot nu toe verstandig gehandeld.

Yanea
Maar

Waarom zou een school iets moeten ondernemen als een leerling solliciteert met valse naw-gegevens? Dan snapt de school ook wel dat het een puberstreek is. Dus vooral negeren verder, dan houdt het vanzelf op.

Willem
Dat weten we niet

Wij begrijpen ook niet wat de school zou moeten doen als onze dochter de sollicitaties ingediend zou hebben.
Zij begrepen dat ook niet en hebben ons daarom gebeld omdat ze het zo vreemd vonden dat een meisje hen daarover belt.

Syboor
Neemt school dit serieus?

Wacht even, de enige naam die doorgegeven is, is de naam van het "slachtoffer"? Maar er is geen naam bekend van de persoon op de school van het slachtoffer die hierover gebeld zou hebben?

Als jullie school verder niet aangeeft dat ze dit serieus nemen, zou ik er ook niet veel mee doen. Bedankt ze voor de waarschuwing omtrent deze laster, en maak een backup van alle berichten en gesprekken van dit meisje.

Als het meisje echt slachtoffer is van nepsollicitaties, hoe weet zij dan dat jouw dochter dat gedaan heeft en niet een willekeurige andere persoon, en waarom deelt iemand van haar school dat dan mee aan de receptie zonder de eigen naam en contactgegevens achter te laten? Het zou veel logischer zijn dat die persoon van de school van het slachtoffer de receptie vraagt of de directeur/decaan haar terug wil bellen, en dat ze daarbij haar naam, functie en vast telefoonnummer van de school achterlaat. Eventueel dat ze aangeeft om welke leerlingen het gaat. Maar het hele verhaal vertellen aan de receptie en ook meteen maar "acties" eisen? Zo handelt echt geen enkele volwassene.

Als school van dochterlief dit toch serieus neemt, zou ik ze vragen die andere school terug te bellen op hun algemene nummer en te vragen naar de persoon die zogenaamd gebeld zou hebben. (Of in het algemeen te vragen: welke vrouw zou ons op dag X en tijdstip Y gebeld kunnen hebben omtrent leerling Z?) En dan die persoon te vragen wat de reden is dat ze denken dat dochterlief het gedaan heeft. Maar zo ver zal het echt allemaal niet komen. Want er heeft helemaal niemand van die school gebeld.

Anoniem
Hier ook gehad

Wij hebben ook ooit gehad dat een tiener de school van ons kind opbelde en een vreemd verhaal verteld heeft. Ik kan vanwege de mogelijkheid dat deze tiener ook op Ouders.nl kan kijken niet schrijven wat het is geweest, wel dat het een ontzettend onwaarschijnlijk en duidelijk verzonnen verhaal was over wat mijn kind diegene aangedaan zou hebben. De beschuldiging ging wel flink wat verder dan NAW-gegevens invullen op een Albert Heijn sollicitatieformulier.

Wat je ertegen zou kunnen doen? Niet veel. Wij zijn wel meteen toen we te horen kregen wat er is gebeurd naar het politiebureau gereden, waarna er met de tiener, diens ouders, de wijkagent en ons een gesprek zou komen, maar die heeft nooit plaatsgevonden. Mochten er opnieuw in de toekomst problemen plaatsvinden, dan is er al een mutatie in het systeem van de politie van het eerdere incident.

Fijn dat de school jullie op de hoogte heeft gesteld. Bij ons is de school er helaas op een minder prettige manier mee omgegaan.

Willem
Contact opgenomen

We hebben vrijdag contact opgenomen met de school van dochter, en gevraagd of zij weten of de opgegeven naam de persoon is die belde of dat er namens die persoon werd gebeld.
Zij gaven aan dat deze persoon zelf zou hebben gebeld en deze naam opgaf. Dus er zou een kind van 14 de school van mijn dochter hebben gebeld om de directeur te waarschuwen voor mijn dochter.
Gezien dat meisje die dag geschorst zou zijn klinkt het plausibel dat er tijdens schooltijd door haar gebeld is. Maar het is mij een raadsel hoe een kind van 14 dit bedenkt.

Ik heb de afgelopen dagen wel meer gehoord over het meisje van mijn dochter. Het contact tussen hen twee bestond voornamelijk uit pestgedrag, in de zin van dat dit meisje mijn dochter wilde opstoken tegen medewerkers en leerlingen van die school die mijn dochter helemaal niet kent. Mijn dochter heeft haar meermaals verteld dat ze hiermee moet stoppen waarna er een ruzie is ontstaan.
Het contact is in eerste ontstaan omdat het eerst wel leuk en gezellig was, waar later het contact overging op schelden en mijn dochter proberen te betrekken bij ruzies met personen die zij niet kent.
Als ik de Whatsappgesprekken van mijn dochter doorlees lijkt dit geheel te kloppen. Helaas slaat het pestgedrag van dit meisje nu over op mijn dochter.

Ik weet nog steeds niet wat ik ermee moet. Het is inmiddels ook vakantie.
Dit lijkt mij werk voor de ouders van het meisje, maar ik vermoed dat zelfs als ik zou weten wie zij zijn ik er niets mee zal opschieten.

Het is vooralsnog hopen dat dit telefoontje in een opwelling is gebeurd en er verder niets zal plaatsvinden.