Home » Forum » Drinken mee naar school

Drinken mee naar school

54 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
drinken
Drinken mee naar school

Wat en hoe geven jullie de kinderen drinken mee naar school.
Ik koop zelf altijd flesjes ijsthee en geef er 2 mee naar school.
Maar is er een andere goedkopere oplossing.
Het lijkt mijn geen goed idee om die flesjes her te vullen omdat het bij de boeken in de tas komt en dan gaat het waarschijnlijk lekken.\
Ik hoor graag jullie ideeen of oplossingen.

Noet
water

mijn dochter heeft een bidon water mee. Lekker makkelijk en makkelijk bij te vullen.
ze heeft deze http://www.bever.nl/camelbak-eddy-0-75l-drinkfles-nbabc32015?id_colour=3232 kan tenmiste ook een behoorlijke hoeveelheid drinken in.
Zelf heb ik 'm ook mee naar mijn werk, en mijn laptop zit in dezelfde rugzak.

Anneque
Dopper

http://tinyurl.com/nual4oe

Gevuld met kraanwater. Gezond, beter voor het milieu (dan steeds losse flesjes/pakjes) en gegarandeerd lekvrij.

Elisa Gemani
Ook water

Zoon (3vwo) neemt ook een bidon met water mee. Werkt prima.

Pieter
Pakjes

Mijn kinderen nemen pakjes mee en die gaan in het voorvakje van hun Eastpak, nooit lekkage gehad.

Natuurlijk kun je flesjes hervullen, dat doe ik al jaren met water maar niet elk flesje werkt goed. Ik neem de goedkope waterflesjes van de Dirk (zes in een pak blauw etiket) en die gaan zelfs in de afwasmachine. Even checken of de dop niet scheef zit en dan lekken ze echt niet.

Puck
dopper of flesjes hergevuld

Iedere dag nieuwe flessen ijsthee? Tjeempie, duur en hartstikke slecht voor tanden. Die ijstheeflesjes zijn overigens prima opnieuw te vullen en te gebruiken. Waarom zouden ze ineens na 1x nieuw te zijn geweest gaan lekken? Hier worden ze veel vaker gebruikt. Er zijn geluiden dat die 1-malige flesjes niet zo gezond zouden zijn om her te gebruiken en sindsdien gebruiken wij doppers. T is een aanschaf, maar de meeste (sport) bidons lekken. Doppers niet (tenzij je ze niet goed dichtgedraaid hebt). En wat krijgen ze erin: water of ranja.

Jesse_1
Hier

Zoon neemt naar het VO 1 pakje drinken en een flesje water mee. Op de fiets doet hij die in een aparte plastic tas. (Toen hij nog geen boekenrek op de fiets had, is de tas er wel eens af gevallen met flesje water en al :()

anneke
water

Water in een tupperware flesje. Flesjes gaan regelmatig in vaatwasser. Geen problemen met lekkage o.i.d

Wada
water

Mijn zoon (7) heeft diverse drinkbekers/flesjes en neemt naar school meestal twee bekers/flesjes met kraanwater mee. DIt is voor de ochtend-fruitpauze en het overblijven.

Hij heeft bijv. een kunstof Cars-beker, een lego-beker/-fles etc. (bisfenol-A-vrij). Deze bekers/flesjes nemen we ook mee bij uitstapjes, bij sport of repetities, etc. Er blijft wel eens iets liggen of raakt (tijdelijk) zoek, vandaar dat we er een paar hebben.
Wij zijn ooit begonnen met verantwoorde roestvrijstalen bekers/flesjes maar die vindt hij niet lekker smaken.
Aangezien hij een slechte drinker is, krijgt hij bekers die hij leuk vindt om het drinken te stimuleren.

Geen problemen met lekkage.

Dendy Pearson
pakje en flesje

Dochter heeft een pakje in haar broodtrommel en in een zijvak zit een flesje waar ze water in doet op school. Dit zijn flesjes cola van de Lidl. Die flesjes gaan redelijk lang mee.

Tango
Water

Hier krijgt dochter ook meestal water mee in een flesje (momenteel flesje van Mountain Dew). Af en toe krijgt ze frisdrank mee, ijsthee, cola, sinas of een nieuw flesje Mountain Dew. De flesjes worden dan weer een aantal keer hergebruikt.
Van de week had ik Mountain Dew mee gegeven en dacht ze dat het water was. Ze was helemaal blij!
Zoon van 10 is een slechte drinker, die krijgt meestal een flesje gevuld met sap of een fruitshoot mee en een pakje yogi. Vaak gaat maar 1 van de twee op, hoewel hij van mij echt 2 keer moet drinken.

Mussie
Fles

Drinkfles transparant van de anwb. Nu maar 5,- zie ik, ik ga er meteen zelf weer 2 bestellen. Ze vullen ze met heel klein beetje siroop en heel veel water. Alle onderdelen kunnen in de afwasmachine en gaan jaren mee.

Janeway
Dopper

Hier ook doppers mee naar school. Ideaal zijn ze. Kunnen in de vaatwasser en lekvrij..

Picasso
Dopper

Ook hier een puber met Dopper. Tis ideaal dat ze die op school kan (bij)vullen. Soms neemt ze ook capri sun mee voor de afwisseling.

Puck
voordeel van dopper

Een gewone drinkbeker en pakjes is op het VO niet meer hip, een dopper wel....

Pieter
Hip?

Op elke school en soms elke klas zijn er andere dingen 'hip' en het woord 'hip' heb ik ze in ieder geval al nooit horen gebruiken.

Flanagan
De uitstekende randen

Ik vind het jammer dat flessen zoals de dopper van die uitstekende randen heeft. Het maakt de fles meer kwetsbaar tegen los schieten. Flesjes met een rietje hebben weer vaker plekjes die niet goed schoon te maken zijn en worden een voedingsbron voor bacteriën.
Daarom koop ik de flesjes van dubbelfris vanwege hun grotere schroefdraad/ dop. De kinderen nemen 1 fles mee naar school en vullen die, als ze daar nog dorst hebben, met water. Zo'n flesje vind ik 2 dagen geschikt voor hergebruik. In het begin deed ik 5 dagen met hetzelfde flesje maar na een paar keer aften, heb ik dat terug gedraaid. De flesjes kunnen nu eenmaal niet in de vaatwasser. Dus hier max. 2 dagen hergebruik. Op hergebruik- dagen vul ik ze met wat ranja.

Als de dopper zou worden aangepast ; zonder dop met randen als voetje en nog net even wat meer schroefdraad, zou ik wel over gaan op de dopper omdat die in de vaatwasser kan. De dopper heeft namelijk een rank model.

Anneque
Dopper, over losschieten

" Het maakt de fles meer kwetsbaar tegen los schieten."
Bedoel je de rand op de dop?
Je hebt wellicht gelijk voor wat betreft het risico, maar het is hier (drie kinderen, waarvan twee "echte jongens") in de paar jaar dat we ze gebruiken nog nooit gebeurd. Letterlijk nog nooit. En ze gaan iedere dag mee naar school, heb er nog nooit een hoeven vervangen ook. Ik vind ze behoorlijk duurzaam.

Half a twin
Tupperware

Heb voor mijn brugger een halve literfles van Tupperware, gegarandeerd lekvrij. Jongste gebruikt een fles van vitamin water, die kunnen zonder schade in de vaatwasser en zijn dus goed schoon om te hervullen. Nadeel is wel dat deze fles, als hij per ongeluk vergeten wordt, door de schoonmakers wordt weggegooid. Het is tenslotte geen recycle fles. Dus af en toe moet ik een nieuwe kopen.

Pieter
Flanagan

Er zijn zat flesjes die dus wel in de vaatwasser kunnen, alle petflesachtigen met echt recht plastic blijven prima. Sommige flesjes zakken in door de warmte maar je herkent dat plastic snel genoeg.

Els
Geen flesje..

Mijn oudste neemt geen drinken mee. Als zij dorst heeft hangt ze in het toilet onder de kraan? Jongste neemt sinds heel kort halve liter flesjes water mee die hij vult. Na een paar dagen een nieuwe.

Flanagan
Half a twin,

Haal je de etiket van de fles als je de vitamin water flesjes in de vaatwasser doet?
Heb je dan geen last van het plaksel?

Verder ben ik wat huiverig voor kort schroefdraad na de ervaring van een losgeschoten fles, natte boeken en plakkende schriften omdat het bewuste flesje een kort schroefdraad had.

Het flesje van Tupperware ziet er ook goed uit. maar blijft zo'n open-klik dop goed gesloten?

Half a twin
Flanagan

De tupperwarefles heeft een schroefdraad, als ik straks mijn Pc start zal ik eens kijken of ik een link kan plakken.
van die vitamin water flessen haal ik het etiket af, eventuele lijmresten haal ik er zelfs af met terpentine. Bij goed dichtdraaien lekt die fles echt niet. Zoon zit nog op basisschool dus heel veel boeken zittern er niet in zijn tas dus een beetje lekkende limo is geen grote schadepost.
Die tupperflessen gaan per twee, er ligt er dus al een klaar als zoon ook naar vo gaat. Ik vind dat ding nu te duur om kwijt te raken en dat gebeurt nogal eens in klas van zoon.

Elisa Gemani
Schoonmaken

... en als je geen vaatwasser hebt, hoe maak je dan die flessen schoon? Ik heb dus geen vaatwasser en was ze gewoon af in heet water met afwasmiddel. Of is dat niet voldoende? Ik had overigens tot in dit draadje nog nooit van de dopper gehoord. Bij zoon op school zeker niet hip;-)

Tappie
Els offtopic

"Als zij dorst heeft hangt ze in het toilet onder de kraan"

Ik zou er bijna een draadje voor willen openen, want ik heb daar wel eens vaker over nagedacht. In het toilet wassen als het goed is de mensen hun handen nadat ze naar het toilet geweest zijn.
Daarbij wordt de kraan ook veel aangeraakt.
Zou je op zn minst het water even moeten laten lopen en kun je dan veilig drinken of is het heel "onverstandig" om uit zo'n kraan te drinken?

Half a twin
Elise

Zonder vaatwasser in huis is een borstel door de fles halen toch wel aan te raden weet ik uit mijn studietijd waarin ik 2 tentamens microbiologie heb gedaan. Een flessenborstel voor babyflesjes aanschaffen wellicht? Dan kan je langer doen met 1 flesje, of dat nu een dopper of een wegwerpfles is.

Half a twin
De link van de tupperwarefles met schroefdop
Els
Tappie (OT)

Dochter 'lurkt' aan het water, gaat niet met haar mond aan de kraan. Bedoel je dat? Of bedoel je het open en dichtdoen van de kraan? Ik ben verder niet zo bacteriemijdend moet ik zeggen. Zelf goed handen wassen en nadenken (zoals de mond niet aan de kraan).

Janeway
Dopper enz

Heeft ook een schroefdop.. En lekt niet. Zoon heeft nog nooit lekkage gehad en regelmatig 10 kilo in zijn tas zitten. Met een pakje of een waterflesje ging dat bij oudste dochter niet echt goed. Die kwam wel eens thuis met natte boeken. Ik ben dus een dopper fan. Ook gaat die fles mee naar de sport. Ideaal voor water.

Evanlyn
Tupperware en dopper

Tupperware levert alleen als je voor 50 euro tegelijk bestelt. Ik heb wel veel kinderen, maar zoveel nou ook weer niet.

Wat dopper betreft± is de sportdop ook lekvrij? Want dat zouden mijn kinderen wel interessant vinden.

Half a twin
Tupperware bestellen

Ik heb in mijn regio een dzme gezocht die demonstraties geeft. Daar besteld en opgehaald, geen punt voor kostprijs had ik ze in huis.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.