Home » Forum » Help cadeau voor vriendje dochter

Help! cadeau voor vriendje dochter

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nadasha
Help! cadeau voor vriendje dochter

Mijn oudste dochter van 15 heeft al heel lang contact via internet met een jongen. Hij woont nogal ver weg, ze hebben elkaar dan ook nog nooit in real live ontmoet. Maar ze praten en cammen al zó lang met elkaar, dat ze, voor zover dat kan, stapelgek op elkaar zijn. Hij stuurt haar geregeld cadeautjes en lieve kaartjes, erg leuk.
Nu hebben we hem uitgenodigd voor de kerst, ze zijn de koning te rijk. Hij komt de dag voor kerst, zodat hij er op kerstavond al is. Wij pakken dan altijd cadeautjes uit, die onder de boom liggen en nu wil ik natuurlijk ook wat voor hem kopen. Maar wat? Ik ken hem verder niet, alleen van over en weer praten via internet. Ik heb zijn moeder gevraagd, maar die komt niet verder als gel en kauwgom, maar dat vind ik zo niet leuk. En zelf zegt hij dat hij niets hoeft, dat hij allang blij is dat hij mag komen.
En toch wil ik wat leuks voor hem kopen. Het is een rustige jongen van net 18 jaar, houdt van gamen (maar die spellen downloadt hij), films (maar die heeft hij ook allemaal) en verder weet ik het gewoon niet.

Wie heeft een idee?

Kaaskopje
Touchscreen handschoenen

Daarmee kan hij buiten als het koud is lekker warm met zijn telefoon prutsen, als hij een smartphone heeft tenminste.
En jongens vinden een lekker geurtje of zeepje ook lekker.

Maanve
Altijd goed

Bij mijn puberneven in elk geval:
- bioscoopbon
- iTunes kaart
- deodorant bijv van Axe

Heeft je dochter een idee, voor iets als een cd?

Fransien
Mooie puzzel

Er zijn van die mooie houten puzzels, soort kubus waar je dan het ene dan het andere houtje moet verschuiven om hem uit elkaar te krijgen (zorg dat je eentje met oplossing hebt, want in elkaar is nog lastiger). Een kubus is misschien ook wat, die komen weer helemaal in en er zijn hele leuke tussen, een spiegelende bijvoorbeeld, ziet er in de war ook super uit.

wil40
Effe denken

Toch die kauwgom, een mooie pen, sporthanddoek met douchegel/deo, de mooiste foto van je dochter in een lijst, een leren riem, usb stick in leuk model.

Chan
Bios

Ik weet niet of hij een paar dagen blijft maar anders misschien een bioscoopbon voor 2, kan hij nog met je dochter opmaken als ze willen.

Wat ontzettend spannend zeg, nooit gezien en dan nu ineens op de stoep. Is ze niet ontzettend zenuwachtig? Hoop dat het voor het stel en jullie heel gezellig uit gaat pakken.

albana
Algemeen?

Je kunt het ook algemeen houden....gel,geurtje,sokken,deo,etc. En een fotolijstje met een foto van je dochter (voor naast zijn bed)?
groeten albana

Tijgeroog
Treinkaartje

Dan kan hij nog eens komen.

Nadasha
Leuk!

Wat een goede ideeën komen er voorbij, hier ben ik echt mee geholpen!
Die handschoenen lijken me erg handig, volgens mij is hij wel zo ongeveer vergroeid met zijn telefoon. Treinkaartje is ook erg leuk, maar niet goedkoop, hij moet behoorlijk ver weg komen. En aangezien we hem eigenlijk verder niet kennen, moet het wel een kleinigheidje blijven. Misschien inderdaad een foto van mijn dochter, dat vindt hij vast leuk, hij is helemaal weg van haar.

Ja, ze is behoorlijk zenuwachtig natuurlijk, maar het is ook enorm spannend. Ze praten al máánden met elkaar en ik denk echt dat ze een klik hebben, dus het moet er maar eens van komen. En wat is er nou leuker voor ze dan samen de kerst door te brengen?

Elke
Wat als...

Ben ik nu de enige die denkt: en wat als hij in het echt enorm tegenvalt? Bereid je haar tenmiste een heel klein beetje voor op die mogelijkheid? Sorry voor deze wat negatievere noot, maar het zou niet de eerste keer zijn...
Ik hoop natuurlijk dat het heel gezellig wordt!

Merel
Inderdaad elke

Ja dat kan ook gebeuren. Dochter heeft 2keer een leuke vriendschap gehad via internet. (gewoon een vriend-vriendschap, geen verliefdheid) bij de ene klikt het enorm, zij gaan regelmatig eens een middag winkelen. Bij de ander was ze blij dat de dag om was (hij werd door zijn moeder gebracht, zij moest hier in de buurt zijn, en ze wilde natuurlijk even weten waar ze haar zoon afleverde (ze waren toen 16) en hij werd een halve dag later weer opgehaald. Die twee hebben daarna nooit meer contact gezocht (was blijkbaar wederzijds tegengevallen, geen ruzie ofzo hoor) maar dan duurt een middag wel lang.

Manja
Tegenvallen

inderdaad, ik durfde het door jouw enthousiasme haast niet te zeggen. Ik hoop voor jou en je dochter dat het niet tegenvalt. Persoonlijk zou ik nooit voor de Kerst en voor meerdere dagen gekozen hebben.
In mijn familie speelde ook eens zoiets, weliswaar wat oudere jongeren ( 20). Viel erg tegen, was zelfs een beetje eng bij het bezoek. Dat kan je Kerst wel aadig bederven natuurlijk.
Sorry voor de negatieve noot, misschien had je dit zelf ook al lang bedacht.

Kaaskopje
Tegenvallen

Natuurlijk kan het tegenvallen en ik weet ook niet voor 100 procent zeker of ik kerst had uitgekozen voor dit 'experiment', maar wat kan er gebeuren als het tegenvalt? De jongeman gaat weer naar huis, waar zijn moeder vást wel een bordje bij kan schuiven. Het zal niet sneuer zijn dan op een gewone doordeweekse dag.

Nadasha
Ik ben me er van bewust

dat het tegen kan vallen. En misschien is het wel riskant zo met de kerst, maar we vonden het zo'n mooi cadeau voor ze. Ze zijn er allebei heel blij om, ze hebben echt een klik zo via internet.
Ik heb fanatiek chat-contact met zijn moeder, we weten al het nodige van elkaar en we lijken elkaar prima aan te vullen. En ik heb haar al gezegd dat het zomaar kan zijn dat ik maandagavond zeg dat ze hem maar weer op moet halen,haha.
Maar eerlijk gezegd denk ik dat het wel goed komt. Wij zijn de moeilijksten niet en naar wat ik gehoord heb, is het een fijne jongen, die zich prima weet te gedragen.

Ik laat het jullie nog weten!

May
Ben wel benieuwd

Hoe is de kennismaking verlopen...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Nadasha
Kerstdagen voorbij

En hij is er nog! Het klikt verschrikkelijk goed tussen mijn dochter en het vriendje. Sterker nog, ze zijn stapelverliefd op elkaar. Hij is dus een paar dagen langer gebleven, morgen gaat hij weer naar huis. Nu maar zien of het standhoudt.

Anna
Leuk!

Leuk dat je het nog even laat weten. Geweldig dat het echt tussen ze klikt.
En was hij blij met zijn cadeautje?

wil40
Wat leuk!

Afwachten maar hoe het verder loopt. Wel fijn dat het een geslaagde kerst is geweest!

May
Echt leuk

Dat de ontmoeting zo geslaagd was!

Nadasha
Vervolg

Zijn cadeautje viel in goede smaak. Ik had nog gezocht naar de handschoenen die hier geopperd werden, maar ik kon ze niet vinden. We hebben toen een prachtige foto van onze dochter ingelijst en die aan hem gegeven. Verder hadden we eerder nog een grapje gemaakt over glühwein drinken (wat hij nog nooit had gedaan), dus we hadden ook een glühwein-glas voor hem gekocht. Verder waren mijn ouders er ook en die hebben hem sokken en geld gegeven, dus ja, dat vond hij heel erg leuk.

Ze zijn stapelverliefd trouwens. Het weekend van 18 januari brengen we haar daarheen, kan ze hem weer een weekend zien.

Onderwerp gesloten