Home » Forum » Mijn dochter wil thuis afspreken als wij aan het werk zijn

Mijn dochter wil thuis afspreken, als wij aan het werk zijn.

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jannie
Mijn dochter wil thuis afspreken, als wij aan het werk zijn.

Hallo Allemaal,

Mijn dochter van 13 heeft meer dan 3 rot jaren achter de rug. In groep 7 en 8 werd ze gepest en had ze in eene geen vrienden meer. Op de middelbare ging het de eerste 3 maanden goed, daarna begon het weer en werd ze weer gepest. Ze is best onzeker en stapt niet zo snel op andere af. Heeft hier best een knauw aan over gehouden. In de 2de vd middelbare werd het alleen maar erger. Er zit een meisje in haar klas die kwa gedrag erg populair is ze heeft een grote b. K en vind zich zelf heel wat. Ze is echt een.. Laat ik dat maar niet zeggen.
Dat meisje ik noem haar even D heeft al meer dan 10 vriendjes gehad en iedereen loopt achter haar aan. Zelfs de meisjes uit de klas. De enige die dat niet doet is mijn dochter.
Tegen mijn dochter wordt gezegt dat ze lelijk is en dat ze nooit een vriendje zal krijgen, ze duwt haar weg als ze ergens bij gaat staan en wordt als laatste gekozen met bv gym. Tijdens de pauze zit ze alleen.
D zet op een stoel haar tas neer zodat mijn kind daar niet kan zitten. D heeft haar instagram gehakt en er rare dingen op gezegt, D heeft haar zelfs bedreigt.... Etc etc

Voor de kerst besloten om mijn dochter C naar een andere klas te doen. Dat was een moeilijke beslissing maar toch gedaan.
Wat was dat een goede keus zeg..
C is weer helemaal opgebloeid, ze gaat weer lachend naar school en komt weer lachend naar huis.

Ze heeft nu 3 vriendinnen en kan het met bijna iedereen in de klas het goed vinden.
Jongens vinden haar knap en dat snapt ze niet ze zegt dan, maar hoe kan dat ze vonden me altijd lelijk.

Ik leg haar dan uit dat iedereen goed is zoals hij zij is en dat dat niet belangrijk is en dat door D ze een verkeerde zelfbeeld heeft gekregen.
(ik hoor vaak dat mijn dochter een knappe meid is)

Nu krijgt ze vaak vele reacties op haar instagram en ze voelt zich er weer helemaal bij., nog steeds is ze onzeker.

Nu wilt ze met een vriend een keer afspreken maar ja ik werk 3 dagen in de week de andere dagen is ze druk met sporten.
Ze wilt nu met een vriend bij mij thuis afspreken terwijl wij er niet zijn. Ik gun haar deze vriendschap zo, maar ja afspreken terwijl wij er niet zijn...
Ik vertrouw mijn dochter wel, maar ik ken die jongen niet.
Die jongen woont hier zo'n 25 min fietsen vandaan, hij wilt niet bij hem thuis afspreken vanwege zijn zusje die irritant is.
Ik denk dat ze elkaar meer dan alleen maar aardig vinden.

Hoe doen jullie kinderen dat?
Mogen ze van jullie met elkaar afspreken terwijl jullie er niet zijn.

Ik lees graag jullie reactie,

Gr Jannie

juf Ank
zo'n onzeker meisje

en dan met een nieuw vriendje alleen thuis afspreken?
Duidelijk, zouvoor mij een nee zijn.
Ik zie er te veel haken en ogen aan. Je kunt haar best uitleggen dat je je sowieso geen bezoek in huis wil als je zelf niet thuis bent ten zij je de betreffende persoon goed kent. Anders gewoon echt niet~!

V@@s
pubers

Natuurlijk mogen die vrienden ontvangen, daarvoor maakt het niet uit of ik thuis ben of niet.

Yanea
Maar

Hoe wil je dat in de toekomst doen dan? Je kunt je kind toch niet de komende vijf jaar verbieden om met anderen af te spreken? Als je perse alle vrienden en vriendinnen van je dochter wilt leren kennen, zul je dus moeten zorgen dat jij thuis bent op de momenten dat zij afspreekt. Of je erbij neerleggen dat de tijd op de basisschool voorbij is en je niet meer ieder klasgenootje van je kind kent.

Vreemd dat je het wel goed zou vinden als ze bij hem thuis zou komen.Dan ken je die jongen toch nog steeds niet? Of ben je zuiniger op je spullen dan op je kind?

bicyclette
natuurlijk

Je dochter woont ook in jullie huis, dus natuurlijk mag ze haar eigen vrienden ontvangen, ook als jullie op je werk zijn.

De middelbare school is een nieuwe fase. Als ouder ken je niet meer alle klasgenoten en vrienden van je kind. Een (groot) deel van het sociale leven vindt zich buiten jouw zichtveld af. Dat hoort bij het groter worden.

Jannie
Reactie

Hoi,

Yanea Je vraagt waarom ik het wel goed zou vinden als het bij hem thuis is, nou omdat dan zijn ouders thuis zijn (denk ik).

Misschien ben ik gewoon ook bang voor wat ze zouden (kunnen) doen.

Ja ze woont hier in huis en heeft recht op privacy en ik kan haar hand niet steeds vasthouden, maar zou het toch wel graag willen weten met wie mijn dochter omgaat.

V@@s zijn dat ook kinderen die je nog nooit hebt gezien?

Jannie
Juf Anky

Juf Ank,

Als jij ze een keer zou zien zou je er dan anders over denken?

Suze
Weerbaar

Jannie, ik snap je zorg. En ik heb de indruk dat je nog moet wennen aan het feit dat je dochter groter wordt en dat dingen anders zijn als je kind op de middelbare school zit dan als ze op de basisschool zit.

Wel snap ik jou en juf Anks reactie. Het lijkt erop dat je dochter kwetsbaar is en dus kan het zijn dat je je zorgen maakt dat zo'n jongen/vriend misbruik van haar maakt.

Dat punt lijkt me meer een algemeen punt van aandacht. Als je haar verbiedt hem mee naar huis te nemen volgt ze dat mogelijk (even?) op, maar ze kunnen allerlei andere plekken vinden waar het "mis" kan gaan (dingen doen die jij liever niet hebt).

Dus zaak om te kijken hoe je je dochter in het algemeen weerbaarder kunt maken. Misschien hebben mensen tips op dit vlak (evt. nieuw draadje openen).

En in zijn algemeenheid lijkt het verstandig zelf.met je dochter te praten over zelfrespect en nee zeggen en dat soort dingen.

AnnaNiem
.

Even redenerend...dus de dagen dat jij thuis bent, is ze sporten. De dagen dat jij werkt, is ze blijkbaar alleen thuis. Hoe wil je dan dat ze met vrienden, vriendinnen en het vriendje afspreekt? Of maak je er nu zo'n punt van omdat het een jongen is? Zijn er dan geen momenten te bedenken waarop je hem kan ontmoeten? In het weekend of zo? Verbieden werkt averechts, dan wordt het interessanter en gaat ze stiekem doen, want er is toch geen moeder thuis. Je kent hem niet dus maak er nog geen boeman van in je hoofd. Je kent alleen je dochter. Ik begrijp dat je je zorgen maakt omdat ze gepest is en een rottijd heeft gehad. Hoe schat je haar in qua mensenkennis? En is ze in jouw ogen weerbaar genoeg om te weten en te uiten wat ze wel en niet wil. Is ze naïef als het gaat om aandacht, seks? Wil ze pleasen om maar aardig gevonden te worden. Daar zit je aandachtspunt en als je daar twijfels hebt, dan zit daar je probleem.

mijk
Wel doen

En binbenkort blijft ie gezellig eten en de andere vrienden van je kind ook.

Mijk

Jannie
Weerbaar

Bedankt voor jullie reactie,

Ter aanvulling, ja mijn dochter is idd niet echt weerbaar en ik ben bang dat er misbruik van haar wordt gebruikt.
HIJ wilde dus ook niet afspreken als ik er bij zou zijn, vind ik ook raar als het vriendschappelijk is.

Nu heb ik het toch toegelaten 2 x al, de eerste keer is het hoed gegaan en hebben ze gewoon gekletst enzo.
Vandaag hadden ze ook afgesproken,

hij zegt dat ze niks samen hebben.. Dat gaat tegenwoordig anders... Eerst vinden ze elkaar leuk en zouden ze ook al kunnen kussen maar dan hebben ze nog niks dan zouden, ze nog verder kunnen gaan en dan zouden ze iets kunnen hebben en dan pas komt de stap verkering....

Ze heeft een kusje van hem gehad en ze hebben nog wat andere dingen gedaan... Maar ze hebben volgens hem niks samen.. Ik begrijp dit dus ook niet.
Ik heb tegen mijn dochter gezegt dat ze hier echt mee op moet passen en dat ze niks tegen haar zin moet doen. Ik ben echt bang dat ze gebruikt wordt of zo.. Want hij wilt geen verkering... Maar vind haar wel leuk genoeg om aan te raken enzo..

Ben ik nou echt te bezorgt? Ik begrijp dit gewoon niet, ik heb tegen mijn dochter gezegt dat ze nog heel jong is en dat ze het niet moet doen om hem te pleasen of erbij te willen horen. Ze zei toen mama ik ga het niet meer doen, ze wilt eerst weten wat ze nou samen hebben en als hij zegt gewoon vriendschap dan gaat ze het niet meer doen.

Onzekere moeder

Alison
Alarmbellen

Ze is 13, kwetsbaar, beïnvloedbaar én alleen. Hoeveel alarmbellen moeten er nog gaan rinkelen?
Bescherm je dochter, laat niet toe dat ze zo misbruikt wordt

wil40
Moeten we alles goed vinden?

Je dochter is 13 jaar en hij mag gezellig komen als jij thuis bent. Je dochter is 13, hoe oud is de jongeman?

"Eerst vinden ze elkaar leuk en zouden ze ook al kunnen kussen maar dan hebben ze nog niks dan zouden, ze nog verder kunnen gaan en dan zouden ze iets kunnen hebben en dan pas komt de stap verkering...."

En bij welke stap hoort dan eerst de anticonceptiepil?

Kenfan
Leeftijd van die jongen

Hoe oud is die jongen eigenlijk? Als ik mijn kind voor ogen heb, zou ik er geen problemen mee hebben als er een klasgenoot over de vloer komt in onze afwezigheid. Maar dit klinkt alsof die jongen toch een stuk ouders is dan 13.
En bij een kwetsbaar meisje met een voorgeschiedenis, dat net een beetje opbloeit zou ik toch echt graag zelf een oogje in het zeil willen houden,

Niki73
Nee

Voor mij zou dit een heel duidelijke nee zijn. Waarom mag hij aan haar zitten? Waarom mag hij aan haar zitten terwijl ze niks hebben? Hij heeft met de halve klas niks, zit hij ook aan de andere meiden?

Denkt je dochter dat hij haar alleen leuk vindt als hij aan haar mag zitten? Praat daar eens goed met haar over. Eerst ben je gewoon vrienden, dan vind je elkaar liever dan lief en kun je aan niemand anders meer denken, dan krijg je verkering en DAN PAS begin je een beetje met aanraken. Niet andersom.
Is hij heel erg verliefd op haar? En zij heel erg verliefd op hem? Doet hij alles om haar blij te maken? Alles? En zo niet, waarom neemt ze daar genoegen mee?

Doc
1e liefdes

Het kan natuurlijk ook zijn dat ze elkaar wel liever dan lief vinden maar het nog niet durven uit te spreken. Zo had mijn jongste ook al 2 maanden verkering voor hij het zelf echt in de gaten had. Zei ook steeds: nee, ze is nog niet echt mijn vriendin maar we vinden elkaar wel leuk. Angst om af te gaan dat hij iets zou benoemen wat hij wel wilde en zij niet. Het is goed gekomen en nu mag de hele wereld het weten.

AnnaNiem
Ontmoeting

Ken je die jongen inmiddels? Daar zou ik wel opstaan en als dat niet gaat omdat meneer dat niet wil. Dan zou ik een keer eerder thuiskomen...

Elizabeth
Vragen

Ik zou me afvragen of deze jongen misschien weet dat jouw dochter een beetje een kwetsbaar meisje is en daarvan misschien misbruik wil maken. Ze is gepest en buiten gesloten. Nu is ze misschien wel bereid verder te gaan met een jongen dan ze eigenlijk wil om geaccepteerd te worden.

Waar je ook rekening mee moet houden (en je dochter ook) is dat zo'n jongen alles kan filmen wat zij doen. Daarmee kan hij haar chanteren (om nog verder te gaan) of pesten en belachelijk maken (door de beelden te verspreiden onder andere leerlingen).

Ik zou sowieso over sexting praten met je dochter. Deze jongen kan haar ook overhalen om naaktfoto's van zichzelf aan hem te sturen.

Afspreken is prima, maar alleen als jullie thuis zijn. Ik zou hem eens te eten uitnodigen op vrijdagavond. Desnoods halen en brengen jullie hem als het fietsen te veel gedoe is.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.