Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
spir

spir

22-09-2008 om 15:19

Ontmaagd? leeftijd?

Is jullie puber -voor zover jullie dat weten of denken- reeds ontmaagd ?? Op welke leeftijd (denken jullie)dat dat was ?
Kijken jullie pubers op internet al iets meer naar erotische pagina's of boekjes (voor zover jullie dat weten)? wat vinden jullie daarvan ?
Hoe verliep het bij jullie zelf destijds ?
Ik heb hier een zoon van 17 j en een van 15, zelf was ik destijds vrij 'braaf', ik had mijn man reeds als vriend van toen ik 16 j was, maar heb tot m'n twintigste vrij 'veilige'handelingen gedaan (ik durfde nog niet naar anti-conceptie vragen...)
ik weet dat het tegenwoordig er allemaal veel 'vlotter' aan toe gaat, maar hoe vlot is dat dan ?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
tonny

tonny

22-09-2008 om 17:04

Privé

Dat ga ik hier niet in details vermelden, voor zover ik die ken dan , dat vind ik schending van privacy. Het is allemaal niet zoveel 'vlotter' als jij nu denkt.

tonny

spir

spir

22-09-2008 om 18:43

Taboe

Ik weet dat daar een groter taboe op ligt, maar ik hoef ook geen namen ed,
ik zou enkel wel graag weten wat als normaal gezien kan worden en wat toch nog over de grens is
ik weet ook dat die grenzen kunnen verschillen, ook ngl godsdienst ed, maar wat is op bvb 15-jarige leeftijd normaal om door de vingers te zien , om te bespreken,
bvb als ze kameraden hebben met hevige verhalen, in welke mate moet je dat afkeuren of normaal vinden ?
ik hoef op mijn vraag echt geen naam en foto erbij, maar zou graag weten waar de gemiddelde normen liggen op dit vlak...

Tinus_p

Tinus_p

22-09-2008 om 19:30

Op welk vlak

Spir:
"maar zou graag weten waar de gemiddelde normen liggen op dit vlak..."
Op welk vlak? Blijkbaar gaat het over sex; en wil je iets weten over vanaf wanneer jongeren sexueel actief kunnne/mogen zijn.

Spir:
"bvb als ze kameraden hebben met hevige verhalen, in welke mate moet je dat afkeuren of normaal vinden ?"
Ik zou me in de eerste plaats zorgen maken over de inhoud van die hevige verhalen. Sommige dingen zou ik nooit normaal vinden.

spir

spir

23-09-2008 om 08:52

Invloed

Dat je als moeder 'nul' invloed hebt zou ik toch wel willen nuanceren...
zo laat je ze bvb als 11 jarige aansluiten bij een jeugdbeweging, je hebt dan mogelijkheden uit verschillende 'soorten', zo is er hier
- een christelijk geinspireerde vereniging, met veel ronde tafel gesprekken over vriendschap, hulp aan minder bedeelden ed,op hun kampplaatsen zijn de slaapgelegenheden tussen beide geslachten toch wel strikt gescheiden, na het avondmaal is er een een meisjes afsluiting en de jongens sluiten er af in hun gebouw
- een op natuur gerichte jeugdbeweging, ze zijn actief bezig met determineren van de natuur en beheerswerken,hebben andere ideeen over relaties, slapen op kamp dus altijd samen in kampen en vinden dat de mens net als het dierenrijk vlotter aan z'n driften mag toegeven

Misschien heb je in volle puberteit niet meer zoveel in te brengen, mar je kan toch een beetje bij de hand nemen als ze jongen zijn

(ps mijn zonen zijn reeds vroeg aangesloten bij de natuurvereniging (omdat ze grote interesse hebben in de natuur op zich,het toch wel eerder 'losbandige' spreekt mij minder aan..) maar ik vraag mij af wat zo de gemiddelde opvattingen zijn rond dit onderwerp )
tja, misschien moet ik wel eens googlen om enkele cijfers en verwachtingen van ouders te zien

Archief

Spir:"tja, misschien moet ik wel eens googlen om enkele cijfers en verwachtingen van ouders te zien"
De vraag is: waarom heb je dat nodig? Zouden die cijfers iets veranderen aan jouw eigen mening? Zo ja, waarom dan?
Het antwoord is: er wordt met meer paniek over gedacht dan reëel is. 'De jeugd is vlotter dan vroeger' is zo'n gedachte, maar dat blijkt in de praktijk nauwelijks het geval. In het archief (volgens mij in algemeen) vind je daar een draadje over nav een onderzoek. Er staat ook een artikel in OO magazine (ik kan het zo gauw niet vinden).
De jeugd is preutser dan menigeen denkt, begint over het algemeen veel later met seks dan menigeen denkt, hoewel er een kleine groep is die eerder begint. Ik meen me te herinneren dat die kleine groep niet groter is geworden, maar wel een paar maanden (dus geen jaren) eerder begint.
Spir:"Dat je als moeder \'nul\' invloed hebt zou ik toch wel willen nuanceren... "
Je mening over omgangsvormen en foute seks telt ongetwijfeld. Zoals dat ook van invloed is bij de keuzes die jongeren maken over drank. Maar of het het moment van met seks beginnen beinvloed, is maar de vraag. Statistieken zeggen wel iets over de algemeenheid, maar niet over het individu. Ze zijn bovendien waardevrij. Je kunt er niet de gedachte aan verbinden dat iemand die op zijn 14e al zijn eerste seksuele ervaring opdoet, dat _dus_ wel op een respectloze of verwerpelijke manier zal doen.
Ik zou me daarom als ik jou was niet zo druk maken over ontmaagding en neuken, maar vooral over de respect en omgangvormen. En natuurlijk over risico's als soa, en seks en internetgebruik.
Waar stoor je je concreet aan bij jouw zoons? Aan het plaatjes kijken? Bij ons in huis is porno kijken via internet 'not done'. Nog steeds niet en mijn kinderen zijn inmiddels ruim 18+.
We hebben wel een abonnement op de Playboy en zelfs een archief van dat blad dat terug gaat tot 1973. De eerste keer dat zoon daar in keek, was hij 2. We waren 'm kwijt, hebben in paniek gezocht maar hij gaf geen kik. Hij zat op zolder in de boekjes te kijken.
We hebben hem verboden om dat nog eens te doen zonder het te vragen, maar niet omdat we blote vrouwen zo schadelijk achten voor het kinderbrein. Hij wist er lang maar één ding mee te doen en dat was ze natekenen.
Hij scoort inmiddels een 9 voor anatomie op zijn opleiding. Toch handig, zo'n archief.
Groet,
Miriam Lavell

Roos

Roos

23-09-2008 om 10:32

Geen gekke vraag

Zo'n gekke vraag vind ik het nou ook weer niet hoor. Er worden ook vragen gesteld over 'wanneer was jouw kind zindelijk', 'wanneer deed jij de speen weg' enz. Het gemiddelde kind zal het later ook niet zo leuk vinden om terug te kunnen lezen op het net dat hij tot z'n vijfde in z'n broek poepte, en over dit soort onderwerpen zullen ongetwijfeld ook statistieken zijn. Daarbij hoef je dit soort vragen natuurlijk ook weer niet met je eigen naam te beantwoorden. Dat je het een 'hijgerig onderwerp' vindt, zegt meer over jezelf, zou in mijn hoofd niet opkomen.
Ik kan je inhoudelijk niet helpen, mijn oudste is 12. Ik hoop vooral dat ze eraan toe zullen zijn en het fijn hebben. Hoe oud ze dan zijn maakt me minder uit.
Roos

De eerste keer

Ik denk dat weinig kinderen hun ouders zullen vertellen wanneer ze voor het eerst met hun vriend(in) naar bed zijn gegaan. Ik heb dat ook niet gedaan. Dat was iets 'van mij'. Pas veel later, toen mijn moeder ondertussen ook wel wist dat er tussen mijn vriend en mij meer was dan alleen een kusje, hebben we het er wel eens over gehad.
Ik denk dat het zaak is dat je altijd open met je kinderen spreekt over het onderwerp. Dat je ze wijst op de risico's (SOA's en zwangerschap) en dat veilig vrijen zo belangrijk is. Het moment dat je het gaat verbieden of een taboe creert, wordt het des te spannender voor hun om het eens uit te gaan proberen.
Laatst in de supermarkt hingen de pakjes condooms bij de kassa. Ik keek er naar en zei tegen mijn 15 jarige puber: moet ik die voor je kopen? Waarop hij zei: "waarom, om er ballonnetjes van te blazen?" Ik wist op dat moment dat hij ze niet nodig heeft en hij weet dat hij mij er gewoon om kan vragen.

liedewij

liedewij

23-09-2008 om 22:17

Grappig

Nou ja , hier moet ik wel om lachen! De meest intieme details worden in dit forum besproken en nu geeft er niemand direkt antwoord. Natuurlijk gaat het hier om privacy van je kind maar met een nick kun je toch gewoon antwoorden? Echt raar dat iedereen hier zo loopt te draaien.
Ik hoor niet in deze rubriek dus kan niet antwoorden.

Ook nog grappig is dat je je een beeld vormt van de mensen die hier komen. Dat Miriam een abonnement op de Playboy heeft paste niet in mijn plaatje.

Ofwel ,ik zit vanavond met plezier achter de pc!

Liedewij

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.