Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Sla

Sla

08-05-2017 om 01:55

Puistjes en make-up

Mijn dochter heeft puistjes en draagt daardoor heel veel make up, ze heeft geen acne ofso. Weet iemand mischien een goede cream of zalf want wij zijn het er niet mee eens dat ze zo veel make up draagt !

40er

40er

08-05-2017 om 06:50

Hoezo?

Geen acne, maar puistjes?
Ik zou zelf zeggen, naar een goede schoonheidsspecialist. Die kan haar adviseren over de reiniging en verzorging van haar huid. Ik kan nu wel roepen welke crème helpt voor mij, maar ik heb een oudere huid. Grote kans dathet voor haar niet werkt.

Foundation

Benzac helpt tegen puistjes maar leidt wel tot bleekvlekken in handdoeken en dekbedden.

Een goeduitsmeerbare foundation ( vaak een wat duurdere klasse foundation zoals l'oreal) met een grote kwarst, komt al veel natuurlijker over dan een plamuurlaag.

Puistjes kunnen een meisje heel onzeker maken. Als ouders dan ook 'zeuren' dat ze te veel make-up gebruikt, heeft een meisje er nog een moeilijkheid bij: slechte huid en geïrriteerde ouders.
Ik ging zodoende met dochter naar een bekende parfumerie/cosmetica voor advies en behandeling. Dochter vond het prima want moeder betaalde.

Niki

Niki

08-05-2017 om 11:26

Oorzaak aanpakken, niet gevolgen

Dus toch eens bij een schoonheidsspecialiste of dematoloog langs om professioneel advies over huidverzorging.

Mijn dochter heeft meestal alleen wat mee-eters maar krijgt (net als ik trouwens) puisten van varkensvlees. Volgens mijn huisarts hebben veel mensen daar last van. Wie weet kan ze eens uitproberen of het helpt om al het varkensvlees te laten staan. Is dat (een deel van) het probleem, dan zou ze na zo'n 2 weken toch wel resultaat moeten zien.

Veel producten met bijvoorbeeld salicylzuur werken goed tegen puistjes. Ik ben zelf erg blij met de producten van Paula's Choice omdat hier geen geur of kleurstoffen inzitten die irritaties veroorzaken en de ingrediënten zitten er alleen in in een werkzame hoeveelheid.

Ik zou oppassen met het advies van Niki omdat zomaar een voedingssoort uitsluiten is niet handig. Ten eerste geeft een bepaald soort voeding geen puisten. Als je al allergisch bent dan zie je symptomen zoals bij notenallergie (opzwellende slijmvliezen etc).

Dus zet in op een goede huidverzorging, eventueel een tripje naar de huisarts die eventueel een vitamine A creme kan voorschrijven.

Maar wat ook belangrijk is, zorg bij make-up voor schone applicators, geen oude make-up spullen gebruiken. Mss een leuke make-up workshop laten volgen om op de juiste manier te camoufleren zonder het gezicht dicht te plamuren met foundation ofzo. Dan is vaak kunde belangrijker dan merk make-up.

Marjoleine64

Marjoleine64

08-05-2017 om 16:11

Wat is dat, puistjes zonder acné?

Ik dacht altijd dat jeugdpuistjes en acné zo'n beetje hetzelfde zijn? Mijn zoon heeft er ook last van, al jaren. Je zou verwachten dat het op zijn 17e wel zo'n beetje over zou zijn, maar helaas. Hij merkt zelf wel dat als hij gezonder leeft zijn puistjes duidelijk minder worden. Gezonder leven is dan een totaalpakket van meer (buiten) bewegen en minder zoet/vet eten. Vooral naar school fietsen dus (een uur enkele reis), liefst zonder jas terug 's middags, en gewoon brood eten op school ipv allerlei lekkers zoals gebakken ei thuis. De vakantie is wat dat betreft niet zo goed voor hem geweest, en of hij met de examens veel zal fietsen weet ik niet.

mirreke

mirreke

08-05-2017 om 21:21

Gladskin

Een Nederlands product: hebben artikelen gericht op acne, exceem en rosacea.

Ik heb zelf rosacea, heb het middel tegen exceem gekocht (op advies) en het is zo goed als weg. Er is ook een website.

goede site

Op deze site vind je echt veel goede informatie:

https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/acne/

Daar lees je ook dat acne (vulgaris) hetzelfde is als (jeugd)puistjes. Er zijn nog meerdere soorten acne, die worden op de site genoemd.

Ook lees je dat acne niets te maken heeft met voedselallergie.
Wel staat er iets over een verband met zuivelproducten, maar in dezelfde alinea lees je ook dat er geen bewezen resultaten zijn van een zuivelarm/vrij dieet.

Ik heb ook eens gelezen over Gladskin, en de samenstelling ziet er goed uit. Ga ik ook in het achterhoofd houden in geval mijn zoon last krijgt van puistjes.

Tango

Tango

15-05-2017 om 14:20

schoonheidsspecialiste

Ik lees hier vaak als advies om langs een schoonheidsspecialiste te gaan met acne, of een dermatoloog. Ik neem toch eigenlijk niet aan dat iedereen dat doet. Acne hoort er toch ook gewoon bij als je kind gaat puberen? Oke, als het heel extreem is, zou ik het zeker wel doen, maar hier een dochter met wel wat puistjes, maar niet extreem veel. Ze houdt het goed schoon, gebruikt niet overmatig veel make-up e.d. Ik zie niet direct noodzaak om hulp te zoeken. Zo'n schoonheidspecialiste lijkt me ook nog eens behoorlijk duur. Of valt dat mee?

duur

Of iets duur is hangt af van de waarde die je eraan hecht en hoe je huishoudboekje eruit ziet. Ik vind het niet goedkoop. Maar zou er wel geld aan besteden als de huid van mijn kind er onder lijdt. En dan denk ik meer dan alleen af en toe een pukkel.
Acne behandeling bij mijn schoonheidspecialiste (toen ik nog ging, 2 jaar geleden) was iets van 45 euro per keer.
Persoonlijk denk ik dat het juiste product belangrijker is dan de schoonheidsspecialiste. Wel zou ik het aanraden voor mee-eters of gerstekorrels enzo.

Varkensvlees (en chocolade!)

worden vaak genoemd als oorzaak van puistjes.
Als kind en ook later had ik eveneens erg veel last van die dingen. Vaak zijn ze erg gelokaliseerd. Bij mij was dat op vervelende, maar normaal niet zichtbare plaatsen. Het is niet anders.
Toen ik dat aankaartte bij mijn huisarts heeft hij me doorverwezen naar een diëtiste. Die heeft een dieet opgesteld met veel minder varkensvlees, minder vlees in het algemeen, wat meer vis, veel meer groente en fruit en weinig of geen snoep.
Na een paar weken waren de puistjes verdwenen en ze zijn nooit meer teruggekomen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.