Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Loontje

Loontje

19-02-2019 om 14:39

Scooter theorie

319 euro verder en weer haalt mijn zoon zijn theorie niet. Hij leert er voor, maakt thuis examens, heeft een theoriedag gehad maar loopt vast op de vraagstelling vanwege een andere informatie verwerking.

Heeft ook al individueel gedaan maar ook daar niet geslaagd. Hij past de verkeersregels in het verkeer uitstekend toe tot zover ik dat mag beoordelen en kent de regels ook maar op papier met een toets denkt hij te ingewikkeld waardoor hij verkeerde antwoorden geeft.

bijvoorbeeld. de slagbomen zijn gesloten, het rode licht brandt. Komt er een trein aan...?
Ja of nee

Zijn antwoord nee omdat de trein ook al geweest kan zijn,

Hem anders leren denken lukt niet maar hij zou er uiteraard wel voor stoppen in de praktijk.

Wat nu? Hoe kan mijn kind ooit zijn theorie halen als hij zo blijft denken? Het vreet aan hem en hij haalt zichzelf gefrustreerd naar beneden.

Triva

Triva

19-02-2019 om 16:03

Toch

Alleen nog maar samen oefenen met vragen. Elke keer opschrijven wat hij fout doet ( kort er kan nog een trein aankomen) en doornemen voor de volgende sessie vooraf. Geen leerboek alleen oefenvragen.

Triva

Triva

19-02-2019 om 16:52

ik zat in trein

weinig tijd. Vervolg: mijn jongste (niveau vmbo-basis en extreem veel last van dyslexie) kreeg ik in 1x door zijn theorieexamen voor rijbewijs B op deze manier. Eerst een maand lang wel de theorie doorgenomen maar ik wist dat hij heel veel moest oefenen op de vraagstelling. ANWB theorie-examen abonnement genomen met heel veel proefexamens. Elke vraag die hij fout had schreef ik op en herhaalde ik voor de volgende oefensessie. De dag voor zijn examen alles wat ik had opgeschreven nog eens doorgenomen en in 1x geslaagd. Mijn oudste heeft tig klasgenoten op HBO niveau die keer op keer zakken op theorie.

Triva

Triva

19-02-2019 om 16:54

omdat

het aantal vragen eens uitgeput is en dan ga je zien dat hij meer antwoorden goed doet. De eerste keer trap je in die treinvraag, de volgende keer niet meer (of de keer erop).

Jan

Jan

19-02-2019 om 19:15

Wat mij hielp

Was bedenken waarom zo’n vraag in het examen zit. 99% van de tijd is dat om gevaar te herkennen.

Als er geen trein aankomt gaan ze die vraag echt niet stellen.

Tango

Tango

19-02-2019 om 21:40

Welke cursus?

Wat voor cursus heeft hij gehad?
Dochter hier is ook 2 keer gezakt. Had de eerste keer een cursus via de rijschool gedaan, 100 % slagingsgarantie, toch zakte ze. Heb nog boos met de rijschoolhouder aan de telefoon gezeten, want de volgende keer moest ze gewoon weer betalen. Daarna een keer zelf geleerd, ook gezakt.
De laatste keer is ze naar een theoriecursus geweest waarbij je op dezelfde dag examen doet. Dat bleek het te zijn. De informatie werd er echt ingestampt, vertelde ze. Gelukkig toen geslaagd. We moesten er wel vreselijk vroeg voor opstaan, want ze moest om 6.30 u. aanwezig zijn, maar dat was het waard.
Nu de praktijk nog.
Voor zoon gaan we t.z.t. maar meteen hetzelfde doen. Die heeft ook dyslexie, maar daar zijn ze ook in gespecialiseerd. Ik heb echt heel veel bewondering voor Triva, want ik vrees dat ik echt het geduld niet ga opbrengen om het met hem samen te doen.

Triva

Triva

19-02-2019 om 22:47

Tango

Ach, ik heb het liever in eigen hand, ik weet hoe mijn kind leert ook al is elke leerstof anders. Ik vond het wel leuk om dit op te frissen anders had ik nooit geweten wat het bordje CADO langs de snelweg betekende.

Trots dat beide zonen vorig jaar geslaagd zijn voor hun rijbewijs. Bij oudste was de praktijk het probleem, bij jongste de theorie. Beide haalden theorie in 1x. Vreemd om kennissen tegen te komen die denken dat het normaal is om vijf keer te zakken. Theorie serieus nemen scheelt al de helft, men denkt er veel te makkelijk over.

Triva

Triva

19-02-2019 om 22:48

Maar

Wat is de garantie dan als ze zakken en de keer erop niet gratis is?

Pennestreek

Pennestreek

20-02-2019 om 11:18

Hier zoon met rijbewijs B

heeft zijn theorie ook in 1 x gehaald. Wat een prestatie van formaat is gezien het feit dat hij toen overspannen en depressief thuis zat. En op de dag van zijn examen ook nog eens zijn paspoort was vergeten, dus STRESS had.

Hij heeft bij Gelijk Geslaagd (die adverteerden met 100% slagingskans - we hebben daar nog vreselijk om gelachen, hij heeft de talige humor van zijn ouders geërfd) een cursus van een dagdeel gedaan, met aansluitend het examen bij het CBR. Hun aanpak werkt echt goed. Heel vroeg starten, 7.00 uur, dan een paar uur oefenen met de vraagstelling en de rode en de groene knop, dan gezamenlijk lunchen, dan naar het CBR en daar tegelijk examen doen. Inderdaad in zijn groep 100% geslaagd.

Vooral het oefenen, ezelsbruggetjes en handigheidjes aangeleerd krijgen heeft hem geholpen. Thuis hadden we de theorie al gedaan. Samen was dat blijkbaar genoeg.

Voorbeeld: bij de risico-inschatting (je moet dan bij een foto aangeven of je door kunt blijven rijden, gas los moet laten, of moet remmen) was hun stelling: is het ver weg, dan heb je nog tijd genoeg en kun je doorrijden; is het wat dichterbij, dan laat je je gas vast los; is het dichtbij, dan rem je. Daarmee scoor je 90% goed, en dat is voldoende om dit onderdeel te halen. Dat soort concrete tips hielp zoon goed.

Tango

Tango

21-02-2019 om 21:48

Garantie

Die was er dus niet. Ze kon wel de cursus nog een keer doen en dan vroegen zij weer het examen aan, maar dan voor de helft van de prijs. Vonden we geen goed idee, want zij wilde die cursus helemaal niet meer volgen.

Tango

Tango

21-02-2019 om 21:49

CADO?

Geen idee trouwens. Zal mijn dochter eens vragen of ze het weet....

Tine Winkel

Tine Winkel

21-02-2019 om 22:57

cado

is vgm een calamiteiten doorsteek?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.