Home » Forum » 6 puberteit 12 18 » Uitgaan in amsterdam

Uitgaan in Amsterdam

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dendy Pearson
Uitgaan in Amsterdam

Onze dochter van 16 heeft het uitgaan ontdekt. Niet de cafe’s in de buurt, maar concerten ed. Utrecht kent ze nu redelijk goed en dat mag van ons, ze pakt dan de trein van 23.00 uur terug naar huis.

Gisteren kwam ze met de vraag of ze met een vriendin op een vrijdagavond naar de Melkweg in Amsterdam mag. Daar komt een zanger/band die ze graag wil zien. Dat mag dus niet:-)

Deze vraag gaat natuurlijk nog een keer komen. Wij kennen de binnenstad van Amsterdam alleen als toerist. Hoe spannend is Amsterdam op vrijdagavond? Vast niet vergelijkbaar met Utrecht.

AndereMoeder
spannend?

"Hoe spannend is Amsterdam op vrijdagavond? Vast niet vergelijkbaar met Utrecht."

Grappige vraag. Waarom zou Amsterdam dan zoveel spannender zijn dan Utrecht? Utrecht hoort ook bij de 4 grootste steden van Nederland. Waarom zou jouw kind wel 'gewoon' in Utrecht kunnen uitgaan, maar in Amsterdam niet?

Heeft het er niet gewoon mee te maken dat je zelf Amsterdam niet goed kent, en het daarom als onveiliger bestempelt?

Dendy Pearson
Kan

Ik vind zelf de binnenstad van Utrecht bijna dorps aandoen. Maar het klopt dat ik het daar ken en van Amsterdam heb ik toch het beeld van dronken toeristen, de Wallen etc. Ik zie mijn kuiken daar nog even niet doorheen lopen:-)

Amsterdamse
Hahaha ;-)

Helemaal niet spannend hoor!
Het is meestal gezellig druk op vrijdagavond, met toeristen, uitgaanspubliek, studenten, scholieren, mensen die een wandeling maken met de hond, stelletjes die romantisch doen, etc. Het gebied rondom de Melkweg, Leidseplein is voor veel mensen een leuke plek om uit te gaan op vrijdagavond.

Wij wonen vlakbij, op loopafstand. De oudste gaat regelmatig naar het Leidseplein. Schoolfeesten en concerten waar mijn oudste naar toe gaat, zijn vaak in De Melkweg.

Enige punt is hoe je dochter en vriendin weer thuiskomen, want ik neem aan dat een concert niet om 23 u is afgelopen?

AndereMoeder
Dendy

"van Amsterdam heb ik toch het beeld van dronken toeristen"

In de Utrechtse binnenstad heb je dronken studenten en die kunnen net zo erg zijn:-). Dronken probleemmakers heb je overal, zelfs in Barneveld of Achterveld.

De Wallen lijken mij nou niet bepaald het gebied waar je bang voor moet zijn.

Persoonlijk zie ik geen reden om mijn kind wél naar een concert in Utrecht te laten gaan maar niet naar Amsterdam (even los van de eventuele reisafstand/route).

vlinder72
Uitgaan

Ik vind juist Amsterdam een stuk veilger dan heel veel andere plaatsen (zoals bijvoorbeeld het al genoemde Achterveld).

In Amsterdam zijn namelijk altijd mensen op straat en dat voelt toch een stuk veiliger dan een uitgestorven dorp. Dronken mensen kom je overal tegen in het weekend.

Phryne Fisher
Melkweg

Vanaf de Melkweg ben je zo bij het station, en na een concert loopt de hele bups die kant op. Mijn dochter heeft op haar 16e daar haar eerste concert gehad. Toen was ik mee, maar met een vriendin had prima gekund. Helemaal alleen lijkt mij dan weer niet zo fijn, vooral in de trein heb je ‘s avonds nog wel eens dronken mafkezen.

Amsterdamse
Station?

De Melkweg en CS liggen niet echt vlakbij elkaar hoor.
Vanaf de Melkweg met de tram naar CS kan natuurlijk, is ong 20 minuten, maar trams rijden tot ongeveer half 1.

Ik zou eerlijk gezegd niet aanraden om te gaan lopen ‘s nachts met zijn tweeën, tenzij ze met een grotere groep zijn. Met een beetje doorlopen is het in 30 minuten te doen.

Phryne Fisher
Oeps

Ik zag net dat ik verkeerd zat inderdaad. Wij waren in Bitterzoet. De Melkweg was een andere keer, en toen was ik met de tram. De rest van het verhaal blijft hetzelfde. Ik vind de trein ‘s nachts vervelender.

Flavia
Nacht net

In Amsterdam rijden net als in andere grote en minder grote steden nachtbussen.
En dan met de nachttreinen naar huis, die gaan elk uur gedurende de hele nacht. Zeker met z'n 2-en kun je prima gebruik maken van het nacht ov.

moeder van
kan best

Mijn dochter gaat al vanaf haar 15de met een vriendin naar de Melkweg, kan makkelijk hoor. Wij wonen niet in Amsterdam, maar wel in de buurt. De concerten zijn vaak al om 11 uur af en dan met de tram naar het Centraal, geen enkel probleem.

Dochter heeft nog nooit problemen gehad en ik vind het geen enkel probleem. Dochter gaat trouwens in april ook weer,op een vrijdag en het is om 11 uur af.

Alkes
eindtijd concert

Ik ga geregeld naar een concert en heb nog nooit meegemaakt dat de concerten later dan half 12 waren afgelopen. Ruim op tijd om met de tram naar CS te gaan.

swaen
Amsterdamse moeder van 3 pubers hier!

Zoals gezegd: dat kan echt prima. Er zijn veel mensen op straat en er is preventief wat politie in de buurt. Ik zou het zelfs gemoedelijk en gezellig noemen zo rond die tijd. Na 3.00 wordt het een ander verhaal ... en de Wallen zijn ook een ander verhaal maar van de Melkweg naar het cs heb je daar geen last van.

In Paradiso en Melkweg wordt de tent meestal na het concert leeg geveegd omdat daarna nog een feest of optreden staat gepland. De trams vanaf het Leidseplein gaan vrijwel allemaal naar het cs dus ze is zo weer op het station.

Ik was onlangs met mijn puberdochter in Utrecht en we liepen rond middernacht over de gracht. Onvergelijkbaar volgens mijn exemplaar. Een dorp inderdaad, zo rustig vond ze het. Geweldig leuk, maar rustig :-)

Pooh bear
Melkweg

Mijn dochter (18) gaat al jaren naar concerten in de Melkweg. Voorheen haalde we haar altijd op. Ik heb nu ook een draadje lopen over hoe naar huis te gaan na een concert.
Bij ons is het nog rijden van de diverse vervoermiddelen inderdaad het grootste probleem. Vanaf de Melkweg naar Amsterdam Centraal is goed te doen zeker op een vrijdagavond.
Of het qua tijd kan hangt dus van de eindtijd van het concert af. Even de Melkweg bellen of ze die al weten en dan op 9292 kijken of dat nog kan. Hou er ook rekening mee dat het wat tijd kost om weer buiten te komen.
Mijn dochter moest afgelopen maandag uiterlijk om 23.18 de tram hebben om de laatste trein naar Rotterdam cs te hebben daarvandaan moesten we haar wel ophalen want als ze ook nog de laatste metro had willen hebben had ze nog veel vroeger weg gemoeten.
Maar op vrijdag rijdt het waarschijnlijk allemaal wat later door.