Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
dihanne

dihanne

03-05-2017 om 10:04

vraag aan passiebloem (over therapie dochter)

Beste Passiebloem,

ik las in een ander draadje dat je dochter depressief is en cognitieve gedragstherapie krijgt

ook onze dochter is depressief, heeft medicatie en hoort daarbij cognitieve gedragstherapie te krijgen (via jeugdGGz). Helaas had ze daar een therapeute waar het zodanig niet mee klikte, dat we dat gestopt hebben. Nu moet er een andere komen, maar de jeugdggz maakt daar bepaald geen haast mee. Ik baal ervan

Misschien moeten we zelf gaan zoeken. Wat ik tot nu toe bekeken heb, zijn overal lange wachtlijsten (we wonen vlakbij Utrecht)

Daarom mijn vraag:hoe zijn jullie aan de psycholoog gekomen?
Zelf gezocht of via instantie?

Ik hoop dat het snel de goede kant op zal gaan met je dochter,

groetjes
Dihanne

passiebloem

passiebloem

03-05-2017 om 20:27

Dihanne

Wat rot dat het niet klikt met die therapeut! Het is al zo'n klus toch zo'n depressieve dochter.
Wij hebben een psychologe van een grotere praktijk. Het is niet de GGZ instelling.Ik kende deze praktijk via mijn werk. We zijn heel tevreden over deze praktijk. Maar het is ook een kwestie van geluk hebben met wie je treft als psycholoog! Dit is een jonge vrouw die heel goed aansluit bij mijn dochter. Volgens mij kun je via internet zoeken, maar ook de huisarts zou praktijken moeten kennen. Wat voor mijn dochter wel goed is dat ze zowel basis ggz als specialistische ggz kunnen bieden. Het was vrij snel duidelijk dat specialistische ggz nodig was. Ik zou daar wel naar kijken. Mijn dochter krijgt overigens geen medicijnen, het is puur gericht op cognitieve gedragstherapie. In het begin heeft ze ook EMDR gehad. Ze had ook trauma's. Dat is nu weg. De EMDR heeft goed geholpen. Wij hebben zelf ook iedere 2-3 weken een gesprek met de psycholoog. Wij krijgen ook ondersteuning in hoe we het beste met de situatie om kunnen gaan. Erg prettig, want het vraagt best wel wat. Ik kan me voorstellen dat je overstapt, want vertrouwen in de psycholoog is cruciaal om je dochter vooruit te helpen! Succes!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.