Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Beginnende puistjes.....

Oudste van 11 begint de laatste maanden wat last te krijgen van puistjes en mee-eters. Vindt ie niet zo leuk. Hij weet dat het erbij hoort (kan horen), maar is wel benieuwd wat 'dat forum von jou, mam' aan tips te bieden heeft.....

Roept u maar!! Wat voor zalfje moet ik gaan scoren voor hem??

Ingrid

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Benzoil peroxide

benzoil peroxide is verkrijgbaar bij de apotheek.
het is er in 2 sterktes 5% en 10 %.
het droogt puistjes uit,mag alleen op de puistjes gesmeerd worden( niet op de gezonde huid er om heen)
maar bij twee van mijn kinderen hielp het fantastisch.
tip: gebruik wel een oud kussensloop op je bed,want het heeft een blekende werking op stoffen.

wendelien

wendelien

28-11-2008 om 06:59

Schoonhouden

Je zoon is er vroeg bij!
Wij zijn inmiddels een paar jaar verder in acnéland en oudste is erg te spreken over het desbetreffende assortiment van Vichy (apotheek). Met name het "wasspul" doet het goed. In elk geval 's avonds gebruiken en daarna de cr^eme tegen uitdroging. Dat lijkt mij voorlopig wel genoeg. Dagelijks wat biergisttabletten dragen overigens ook veel bij.

Minet

Minet

28-11-2008 om 08:12

Clearasil

Clearasil pads worden hier al een paar jaar dagelijks gebruikt door beide zoons, met goed resultaat.
Groetjes, Minet

Jujube

Jujube

28-11-2008 om 09:24

Benzoyl

Zoon gebruikt ook Benzoyl Peroxide. Dit helpt prima. Hij heeft eerder ook wel Clearasil gebruikt, maar dit hielp absoluut niet, kostte veel meer geld en droogde de huid enorm uit.
Groet and good luck,
Jujube

Rembrand

Rembrand

28-11-2008 om 10:24

Vraagje over benzoïl peroxide.

Hier ook twee pukkelende pubers
Moet je de peroxide één maals daags of twee maal daags gebruiken en zou je dan aanvullend een crème gebruiken ? Zo ja, welke dan ?

Rembrand

Rembrand

28-11-2008 om 11:23

Tops.

Mijn oudste was na één bezoek aan de schoonheidsspecialiste "genezen", en is er met geen stok en zeven paarden meer naartoe te krijgen
M.

Talia

Talia

28-11-2008 om 21:54

Kapsalons, stopverf?? (ot)

Ik heb het vaak over gelezen maar het staat er toch echt: "wanneer hij zich met vrienden te veel laat gaan met diepvriespizza's, kapsalons en Mac Donalds"
laat me niet langer in spanning, wat hebben die kapsalons er nu mee van doen!!?? Of is dit pubertaal? .

Groet, Talia

Manus

Manus

28-11-2008 om 22:42

Sebamed

Advies van mijn schoonheidsspecialiste voor mijn 11-jarige knul: wassen met Sebamed zeepvrije emulsie. Niet agressief voor het kinderhuidje, geen zeep en toch goed reinigend. Consequent doen (iedere avond), dan helpt 't.

Manus

Niet te agressief

Bij een jonge huid moet je oppassen met te agressieve spullen.
Goed schoonhouden is belangrijk. Mijn zoon gebruikt de spullen van Vichy.
Verder las ik in de krant dat er bij ernstige acne veel te doen is. Bij de dermatoloog. Huisartsen weten vaak te weinig. Maar bij zo'n jonge leeftijd is schoonhouden het belangrijkste.
Al die middeltjes die puistjes uitdrogen, drogen ook de huid flink uit en op deze leeftijd is de huid daar nog niet aan toe, of hoe je dat ook zegt.
Clerasil is ons ook afgeraden.
Groet kitkat

Kapsalon

wat klinkt dat vies,kapsalon!!

IngridT

IngridT

29-11-2008 om 12:46 Topicstarter

Ha!

Ik zal hem waarschuwen voor de risico's van de kapsalon (nooit van gehoord!), en ik zal me voorlopig beperken tot het aanschaffen vaneen goede & zachte reinigingsgel oid. dank voor de tips!

Ingrid ('t is nog niet echt erg hoor met zijn puistjes maar lijkt me slimmer om goede adviezen alvast op te pikken voor eea verder uit de hand loopt)

En hier

... doet Clear Skin lotion van Dr. v/d Hoog wonderen voor 13-jarig pubermeisje. Ze heeft af en toe een puistje maar verder een mooie huid.

Marmar

Marmar

30-11-2008 om 03:41

Hier ook...

Ook een lotion en speciale wasgel - ben het merk even vergeten - van de apotheek. Omdat het meisje nog zo'n gevoelig babyhuidje heeft.
Verder krijgt ze elke dag een schone sloop. Soms snottert ze en nu heeft ze ook een buitenboordbeugel, dat maakt een sloop best viezig. Ik heb geen idee of het echt uitmaakt of dat het maar een idee van me is. Het kan in ieder geval geen kwaad En dochter is daarnaast van het allergische type dus hoe minder irritatie hoe beter.

Lyke

Lyke

01-12-2008 om 12:15

Van een aromatherapietherapeute: groene leem

Perfect spul o.a. van het merk Vertagil. Groene leem of groene klei. Je kunt het in een tube kopen als pasta of in een doosje als poeder dat je het met een beetje water aanlengt. Tube kost geloof ik iets van 8 euro bij de Tuinen of een reformwinkel.
Groene leem gaat lichaamsvreemde stoffen te lijf en dat zijn puistjes en meeëters.
Kan je aanstippen 's avonds, als wasgel gebruiken of af en toe een maskertje. Als je bijvoorbeeld je neus er mee insmeert, zie je dat het met het indrogen allemaal gaatjes maakt waar buile poriën zitten.
Wat je bij dikkere ontstekingen en open plekjes ook goed kan gebruiken is Aloë Vera. Dit spul wil alles helen.
Succes.
En vergeet niet vaker het kussensloop te verschonen.

Lyke

Lyke

03-12-2008 om 19:54

Lichaamsvreemd...

klinkt idd een beetje raar, maar het is niet iets wat in een gezond lichaam hoort. Dat bedoel ik er eigenlijk mee. En een meeëter is eigenlijk wel gedeeltelijk lichaamsvreemd, want is een verstopte porie met talg en vuil.
Helpt ook super trouwens tegen muggenbeten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.