Home » Forum » 20 jarige van huis weg

20 jarige van huis weg

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
wendy
20 jarige van huis weg

mijn zoon is 20 en heeft sinds kort iets met een meisje van 18 maar zij gaat nog naar school .
Dat meisje is de grootste oorzaak van het hele probleem .
Zelf "had" ik een relatie gedurende reeds 3 jaar en we waren met zijn twee een weekje op vakantie geweest. Er woont nog een zoon bij me en die is ook 18 maar heeft ASS (autismespectrum).
Tijdens de week dat mijn vriend en ikzelf op vakantie waren had de vriendin van mijn zoon haar intrek genomen in mijn woning en mijn andere zoon dusdanig op stang gejaagd dat deze helemaal over zijn toeren was.
Mijn 20-jarige moest steeds werken waardoor mijn andere zoon met haar alleen in huis was.
Ze is de hele tijd jointjes aan het roken.
Toen ik alles wist heb ik met dat meisje afspraken gemaakt ; dat ze hier in het weekend nog wel mocht blijven slapen maar verder niet meer.
Mijn 20-jarige is hier niet mee akkoord en is vertrokken na de nodige ruzie.
Dat meisje is door haar eigen moeder op straat gezet omwille van de vele problemen die ze daar veroorzaakte .
Via via kwam ik aan de telefoonnummer van haar vader en die bleek van niets te weten, maar hij zou zijn dochter contacteren.
We zijn nu een maand verder en ze wonen nog steeds bij de vriend van mijn zoon.
Hij wil wel terugkomen maar alleen als zij hier mag slapen .
Maar dat kan ik niet toelaten want ik woon in een sociale woning en heb het financieel ook niet te breed.
Mijn vriend is omwille van die hele heisa ook vertrokken waardoor ik nu precies helemaal alleen op de wereld ben.
Ik stelde voor aan mijn zoon om met zijn vriendin te gaan samenwonen maar dat wil hij niet omdat hij "ze pas kent"?!

four
wat is het probleem?

Je zoon is 20, volwassen, tijd om op eigen benen te staan.

Katniss
Dat wilde ik zeggen...

Wat is het probleem? Als hij niet bij jou wil wonen staat het hem vrij om een eigen plek te zoeken. Wens hem succes.
Heb je nu geen relatie meer met je eigen vriend? Waar is hij dan heen?

Stunnie Bun
je kunt ook

Andere afspraken maken toch? Waarom niet toegezegd dat ze wel kan blijven slapen, maar bijv. Er wordt hier niet gerookt in huis?
En ik weet niet hoe ze je ASS zoon overstag helpt; maar daar kun je toch afspraken over maken? Desnoods dat ze alleen op de kamer van vriend blijft, tenzij ze van de badkamer of keuken gebruikt maakt. Je kunt regels opstellen die jou wat lijken en als je oudste en zijn vriendin zich daaraan houden, moet het goed komen.

Katniss
Nou

Ik zou er weinig zin in hebben om een half (of heel) inwonend vriendinnetje/vriendje te hebben. Daarbij is 20 een prachtige leeftijd om op jezelf te gaan wonen.

wil40
Regels.

Die regels zijn er: "alleen in het weekend mag ze blijven slapen". Ik zou daar niets aan veranderen. Ik moet er niet aan denken om de hele week een extra persoon over de vloer te hebben en dat mijn andere kind daar duidelijk last van heeft.
Ieder weekend vind ik zelfs al veel. Ook i.v.m. de extra kosten.

Je zoon is 20, er is overal over te praten en te overleggen, maar deze regel van jou zal hij moeten accepteren.
Dat je vriend weg is, is heel vervelend voor jou, maar blijkbaar is hij voor jou geen steun.

skik
Helemaal alleen op de wereld?

En je andere zoon dan, die woont toch nog bij je? Maak het samen met hem gezellig in huis.

skik

Geha
Regels zijn regels

Ook wij lopen met onze 19 jarige dochter tegen dit soort dingen aan.
Ik vind dat je het geld hebt gedaan, er zijn in een huis regels en daar heeft iedereen zich asn te houden. Wil je dat niet dan moet je op jezelf gaan wonen en kan je daar de regels stellen.
Als zij in hun eigen kamer/woning de regel hebben gesteld dat bijvoorbeeld niet gerookt mag worden dan sullen mensen zich daar ook aan moeten houden. En moet je ze dan horen als iemand zich niet aan die regel houdt.

Ook ik heb een dochter van 19, met enige regelmaat onhandelbaar. En dan kan ik niet eens zeggen dat ze echt heel onhandelbaar is maar ze zet zich af tegen de regels die wij hebben. En ik ben ervan overtuigd dat het haar allemaal wordt ingefluisterd door haar huidige vriend.
Vriendinnen heeft ze haast niet, af en toe eentje, maar vriendschappen opbouwen kan ze niet. Nooit gekund ook. Haar vriendje heeft een zeer vrije opvoeding gehad, woont met mama alleen en bepaald zelf wat hij doet, wanneer hij dat doet, waar hij heen gaat, wanneer hij thuiskomt etc.
Maar wij hebben regels: je verteld als je niet mee eet of als je door sport later komt eten, je verteld als je s nachts niet thuis komt en elders slaapt, je meldt je als je thuiskomt zodat we weten dat je er weer bent, je mag de auto mee als je gaat trainen-als je laat bent, maar voor alle leuke privé ritjes etc betaal je mee aan de benzine, door de week ben je om 22:30 thuis of gaat je bezoek naar huis.
Alles wordt er voor gedaan behalve kamer schoonhouden en extra was die over s gedaan miet worden, en alles wordt betaald, totaal geen studieschulden, en de eigen verdiensten mag ze verbruiken met dien verstande dat wij wel hebben aangegeven dat het fijn is voor later dat ze gaat sparen.
Maar met haar reislustige en zeer opmakende vriendje blijft er geen cent over (meer dan 2000,00 opgemaakt aan uitgaan, vakanties in 6 maanden). En dat is super jammer want liep ze altijd in moderne leuke kleding, die vaak door mij werd betaald, maar door haar gedrag ben ik daar mee gestopt. Nu houdt ze geen geld over om leuke kleding te kopen, maar ze vind het opeens niet nodig want hij vind haar zo ook jeuk is haar redenatie.
Al met al hebben we het soms zwaar en heb ik meer tranen gelaten dan me lief is. Het zal een periode zijn en die gaat ook weer voorbij. We laten haar zo goed als vrij maar ze moet zich houden aan onze regels. Wil ze dat niet, en dat zegt ze heel vaak, dan moet ze op zichzelf gaan wonen. Dat wil ze wel, maar ons prinsesje snapt dat de luxe die ze nu heeft dan kwijt is en dat ze elke maand structureel geld te kort komt.