Home » Forum » 20 jarige zoon verkering met 14 jarig meisje

20 jarige zoon verkering met 14 jarig meisje

77 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lamar
20 jarige zoon verkering met 14 jarig meisje

Onze zoon van 20 heeft sinds een aantal weken verkering met een meisje van 14. Hoewel ze er ouder uitziet en zich, volgens zoon, ook ouder gedraagt, vinden wij dit leeftijdsverschil veel te groot. Zij vinden het de normaalste zaak van de wereld dat ze bij elkaar slapen. Hij heeft al een aantal keren bij haar geslapen. Blijkbaar vindt haar moeder dit de normaalste zaak van de wereld, wij hebben hier moeite mee, zeker gezien haar leeftijd. Zoon begrijpt dit uiteraard niet en vindt dat wij zeuren hierover.
Afgelopen weekend is ze bij ons geweest om kennis te maken en hoewel het best een aardig en inderdaad ‘streetwise’ meisje is, blijven we bij de mening dat ze veel te jong is voor onze zoon, ook geestelijk gezien. Mijn zoon studeert en zij zit nog in de 3e klas van de middelbare school.
Daarnaast hebben we ook regelmatig woorden over het lenen van onze auto. Hij heeft zelf een aantal maanden geleden zijn auto verkocht en wil nu steeds onze auto lenen om naar haar toe te gaan (dit is een half uurtje rijden). Wij weigeren dit. Als hij verkering wil met een meisje dat verder weg woont (in een achterafgebied) en hij heeft een vervoersprobleem, dan is dat zijn probleem en niet die van ons.
Uiteraard zorgt dit voor een boze en gespannen sfeer in huis.
Is het nu zo raar dat wij moeite hebben dat zij bij ons blijft slapen? Is het normaal dat een jongen van 20 ‘het’ doet met een meisje van 14?
Ik weet dat teveel commentaar hierop alleen maar leidt tot ruzie met en verwijdering van je kind, zeker omdat hij bij dat meisje thuis wel van harte welkom is, en dat we misschien rustig moeten afwachten totdat het overwaait. Of niet…
Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan? Het slapen wel/niet toestaan, ondanks dat het voor ons echt niet goed voelt?

mijk
tja ik was 3 maanden 15, hij 20.

We zijn nu 14 jaar getrouwd en in september 25 jaar samen. Mijn schoonouders vonden het toen ook niet heel leuk maar zijn er gelukkig ondertussen overheen.

Ik zou er de band met zoon voorop stellen dan heb je meer invloed op die relatie dan als de deur dichtzit. Je auto uitlenen moet je zelf weten maar ik zou hem dan ook niet uitlenen als hij ergens anders heen wil.

Mijk

Jaina
Politie bellen?

Ik zou waarschijnlijk niet de politie bellen maar ik zou hem wel heel duidelijk maken dat hij strafbaar bezig is. Hij is 20! Een volwassen man! En hij ligt met een klein meisje te flikflooien. Uiteraard zou ik mijn volwassen zoon niet fysiek tegen kunnen houden maar ik zou wel die ouders van het meisje bellen en hopen dat zij verstandig genoeg zijn om hun kind te beschermen. En uiteraard zou ze niet mogen blijven slapen en zo. Onze auto zou hij niet meer meekrijgen. En ik zou diep teleurgesteld zijn in mijn zoon en hem dat ook duidelijk laten weten.

Ad Hombre
Strafbaar

Ik denk dat het klopt dat je er weinig aan kunt doen, maar toestaan dat ze onder je dak sex hebben zou mij te ver gaan. Volgens mij is het zelfs strafbaar. Misschien dat men in dit geval niet zou vervolgen, maar zelfs dat sluit ik niet helemaal uit.

Wachten tot ze 16 is zou ik zeggen.
Wat die andere moeder doet moet zij weten.

Linda K
Eh

Ik heb een zoon van 19 en kan mij moeilijk voorstellen dat hij een gelijkwaardige relatie zou kunnen hebben met een 14-jarige. Aan de andere kant kun je het zo te lezen ook niet echt tegenhouden zonder te band met je zoon al te veel te schaden. Ik vraag mij af wat je zoon aantrekt tot dit meisje, en ook of haar ouders wel weten dat zoon al 20 is. Als het meisje inderdaad (mentaal) erg jong is voor je zoon heb je kans dat de relatie in mum van tijd weer over is.

Lamar
Strafbaar is bekend

Hij weet dat het strafbaar is, maar volgens hem loopt dat niet zo'n vaart. Op dit moment is hij niet voor rede vatbaar en is alles wat we zeggen gezeur. Haar moeder vindt het normaal, ze heeft er vertrouwen in zei ze. Waarin weet ik niet..
Ik moet er niet aan denken dat ze sex hebben in de kamer naast me, het voelt zo verkeerd!
En de auto lenen we normaal ook niet uit, alleen in geval van calamiteiten, en dat is dit duidelijk niet.
Maar het is fijn om te horen dat ik toch niet de enige ben die het niet begrijpt..

bibi63
begrijpen.....

Los van het feit wat hier al is gezegd. Wat valt er aan te begrijpen? Ze zijn verliefd, punt. De roze bril enz enz. Als dit meisje lichamelijk volwassen is, en hij het gezellig met haar heeft, een normaal gesprek met haar kan voeren, dan, tja.... zullen zij het leeftijdsverschil (op dit moment) geen punt vinden.

Tante
Nou..

Mijn nichtje (nu 15) heeft een relatie met een jongen van bijna 20.
Een jongen aan wie je ook echt ziet hoe oud hij is ;-), het is echt een gelijkwaardige relatie, er is niets mis met haar, er is niets mis met hem. Haar moeder vindt het ook prima, beter een leuke geschikte jongen die een stuk ouder is, dan een etterbak van eigen leeftijd.
Hij blijft niet slapen en zij ook niet bij hem thuis.

Wat ik wel apart vind aan jouw verhaal is dat hij dus al een aantal keer bij haar is wezen slapen, terwijl ze pas onlangs voor het eerst bij jullie is geweest. Hebben ze al lang een relatie?

Theekopje
15 en 19

Om met het simpelste te beginnen: jullie bepalen zelf of en wanneer en waarvoor je je auto uitleent. Klaar.

Toen ik 15 was ging ik met een jongen van 19. 4 jaar leeftijdsverschil tikt minder aan dan 6 jaar (bij pubers maakt dat uit), maar terugkijkend zie ik daar niet veel verkeerds aan. Hij was een voorzichtige en terughoudende jongen, ik wat volwassen en voorzichtig voor mijn leeftijd, en we hebben 'het' nooit gedaan. Mijn ouders hadden er ook geen problemen mee.

Van 20 en 14 frons ik wat meer mijn wenkbrauwen. Dat verschil is wel groot. Je kunt niet tegenhouden dat ze elkaar zien, je kunt wel zeggen dat ze niet in jouw huis mogen slapen. Jouw huis, jouw regels.
Consequentie kan wel zijn dat hij dan op kamers gaat, maar daar heeft hij ook de leeftijd wel voor.
Wat voor types zijn het verder, en wat voor type is je zoon? Streetwise vind ik niet per se een aanbeveling, het kan ook een vorm van stoerdoenerij zijn en van verder gaan dan waar je eigenlijk aan toe bent.
Ik denk dat ik zelf geneigd zou zijn om contact met die moeder te zoeken. Om te zeggen dat jij er wel moeite mee hebt, en om te polsen hoe zij er nou echt tegenover staat.

Theekopje
Strafbaar

En strafbaar, mwoh, niet alles wat volgens de wet strafbaar is, leidt ook tot met sirenes afgevoerd en in het gevang gegooid worden. In de praktijk maakt het verschil of het een gevalletje "inpalmen via internet" is of een voorzichtige echte verkering die langzaam opgebouwd wordt en waarbij de ouders ook in beeld zijn.

Lamar
blijft lastig

Tegenwoordig zijn meisjes van 12 al lichamelijk volwassen, dus dat zegt weinig.
Ze hebben pas sinds 3 weken een relatie, hij heeft dat weekend met een smoes de auto meegekregen, gezegd dat hij bij een vriend bleef slapen, maar hij is toen naar haar toegegaan en ook meteen maar blijven slapen. Ik heb het nu over de eerste keer dat hij bij haar thuis kwam, daarvoor hadden ze elkaar misschien 2 keer overdag gezien.
Ik vind het vrij vlot dat een meisje van 14 meteen met iemand het bed in duikt en hij was zeker niet de eerste. Volgens mijn zoon heeft ze ook allemaal oudere vrienden. En dat is allemaal prima, maar ze is en blijft nog maar 14.
De relatie kan ik min of meer nog wel accepteren, maar ik wil gewoon niet dat ze blijft slapen. Dat vind ik nog te vroeg.

Voor vervoer is ze afhankelijk van haar moeder, zij haalt en brengt haar.

Adinda
Overdag

Overdag kun je ook prima seks hebben, dat vergeten een heleboel ouders. Dus dat niet mogen blijven slapen houdt ze echt niet tegen om seks te hebben.
Ik zou als ik jou was met haar ouders gaan kennismaken. Kijken wat zij ervan denken. Nu weet je alleen hoe haar moeder erover denkt van je zoon en pubers/jongvolwassenen, nou ja, eigenlijk iedereen, hebben nogal de neiging om te horen wat ze willen horen.

Bovendien, misschien denkt die moeder van haar: liever onder mijn dak, veilig thuis, dan in een achterafsteegje.

Maar ik geef eerlijk toe dat ik er ook moeite mee zou hebben. Mijn oudste zoon is 18 en niet geinteresseerd in die jonge bakvisjes van 14. Te groot belevingswereldverschil.

Louisa
voorbij

Het lijkt me idd een goed plan om met de moeder van het meisje kennis te maken, als die het prima vindt onder haar dak, dan kan je dat niet verbieden. Het is haar dochter, als die het met jan en alleman doet is dat haar verantwoordelijkheid.
Je kan wel grenzen stellen over slapen in je eigen huis. Je kan je zoon ook niet verbieden met wie hij een relatie begint, ik vrees dat je dan alleen maar meer verwijdering krijgt tussen jullie.
Maargoed, als dat meisje al zoveel jongens heeft gehad dan is de relatie vast gauw weer voorbij.

Annet
Iets andere mening

Als ouder van een 20-jarige vind ik dat je je niet hoeft te bemoeien met het seksleven van je zoon. Tenzij je denkt dat de ouders van het meisje van niets weten. Maar zo te lezen is dat niet zo.
Ik zou het blijven slapen niet verbieden. Als het gaat om een 14-jarige, is dat de verantwoordelijkheid van haar ouders.

Jaina
Nou

Wat hij buitenshuis doen heb je inderdaad geen invloed op maar hier thuis zou ze niet welkom zijn. In mijn eigen huis laat ik geen illegale zaken plaatsvinden. Daarnaast gelden hier thuis mijn eigen normen en waarden en beslis ik wat ik toelaatbaar vindt. En dus zou het niet gebeuren. Althans niet hier thuis. Als die ouders van dat meisje zo weinig om hun dochter geven en haar niet willen beschermen dan kan ik dat inderdaad niet voorkomen maar dat is wat anders dan dus maar tolereren dat er strafbare en niet moreel toelaatbare zaken in mijn huis plaatsvinden. Soms moet je juist uit liefde dingen verbieden.

Hanne.
hard

Iets minder hard mag misschien ook wel. Meisje is niet welkom, en haar ouders geven niet om haar...

Je bedoelt neem ik aan dat je niet wil dat ze een sexuele relatie (onder jouw dak) hebben. Of is ze ook niet welkom voor een kop koffie.

Ik snap de reserves maar opvoeden is ook (vooral) leren loslaten en er op vertroywen dat je kind goede keuzes maakt. Tijd voor een goed gesprek dus. En dat sex met een 14 jarige strafbaar is klopt. Zoumik ook vooral zeggen. Maar zouden we ook deze discusie hebben als het om een 15 en een 17 jarige ging? Net zo goed strafbaar namelijk.

Ik was ook 14 toen ik mijn man leerde kennen. Hij was 19. Ben blij dat mijm ouders mij voldoende vertrouwd hebben en mij zelf keuzes hebben laten maken. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en nog samen.

bibi63
Eens met Hanne

En Jaina, jouw reactie gaat me te ver.

bibi63
En nog iets (Jaina)

De wet stelt regels. Waarom? Om in te kunnen grijpen/vervolgen enz. als er ontoelaatbare zaken gebeuren. Die wet is niet bedoelt (en wordt alzodanig niet toegepast) om te gaan posten of jongen van 17 met meisje van 15 vrijt (iets andere leeftijdsverhouding, dus iets gechargeerd, maar volgens de wet 'mag' dat ook niet). Dus die hele weet is totaal niet relevant in deze situatie. Ben je als je 16 jaar en 1 dag oud bent wél toe aan seks met een 30 jarige?
Bibi

Katniss
Lastig hoor

Vrienden van mij hebben ook een relatie gekregen toen zij 14 was en hij bijna 20. Ik leerde ze vier jaar later kennen, dus toen was er eigenlijk weinig geks aan.
Als het mijn eigen dochter zou zijn zou ik het 'verbieden' of ze in ieder geval niet de gelegenheid geven om seks te hebben in mijn huis. Als het mijn 20-jarige zoon zou zijn zou ik vragen of hij wel helemaal lekker is en hem ernstig aanraden om te wachten met seks tot het legaal is.

Tante
3 weken...

Dan zou ik haar zeker niet laten logeren.

Maar verwarren we hier niet slapen met seks? Dat hij bij haar geslapen heeft, wil niet zeggen dat ze ook al seks hebben met elkaar.

En qua relatie; als het leeftijdsverschil te groot is, loopt de relatie vanzelf wel stuk, daar hebben ze geen bemoeienis van ouders van nodig (in tegendeel zelfs). Als ouder kun je wel zeggen: ik wil niet dat ze hier blijft slapen, of ik wil niet dat je mijn auto leent.

Lamar
gewenning

Uiteraard is ze van harte welkom in ons huis, alleen het blijven slapen gaat me nog een brug te ver. Dat heeft voor het grootste deel te maken met het feit dat ze nog zo jong is en anderzijds omdat de relatie nog zo heel pril is. Laat we eens maar eens aankijken of het inderdaad stand houdt en hoe serieus het is. Ik ben ook absoluut niet van plan om de relatie te verbieden. Ik heb gesproken met haar moeder, we zaten niet bepaald op hetzelfde level; zij heeft geen bezwaar omdat mijn zoon ‘een leuke jongen’ is en omdat haar dochter ‘ouder is dan 14’. Ze gaat bijvoorbeeld ook al regelmatig ops stap naar de kroeg. De vader is niet in beeld En ja, ze hebben seks, mijn zoon is daar best heel open in.
15 en 17 is inderdaad ook strafbaar, maar ik kijk daar toch wat anders tegenaan omdat ze dan toch min of meer in dezelfde levensfase zitten. 20 en 26 klinkt ook anders, 14 is nog een kind.
Misschien maak ik het ook wel wat te zwaar allemaal hoor, en moet ik het allemaal over me heen laten komen en inderdaad erop vertrouwen dat mijn zoon de juiste beslissingen neemt. Bovendien is het mijn oudste zoon, zijn eerste ‘serieuze’ vriendinnetje, dus het is allemaal nieuw en wennen 

Jaina
Gesprek

Ik zou toch nog proberen een keer met je zoon te spreken. Misschien vanuit een andere invalshoek? Wil hij echt wel een meisje wat zo makkelijk omgaat met seksualiteit op haar leeftijd en wat uit een familie komt dat dit allemaal goed vindt? Hoe zou hij het vinden als het om zijn zusje zou gaan? Dan zou hij er toch ook alles aan doen om haar te beschermen? Misschien moet hij juist dit meisje wat tegen haar zelf in bescherming nemen? Ze klinkt als een meisje wat wel wat bescherming kan gebruiken. Ze is nog zo jong en dan al naar de kroeg en met allemaal mannen naar bed. En een moeder die het niet op kan brengen om haar tegen zichzelf in bescherming kan nemen of zelfs erger die helemaal niet ziet dat het helemaal verkeerd gaat. Zo sneu.
Maar goed je kan inderdaad uiteindelijk niet je zoon verbieden haar op te zoeken dus daar kan je verder niks aan doen.
Overigens gebaseerd op wat je schrijft denk ik niet dat die relatie heel lang zal duren.

skik
Gevolgen

Het is jouw zoon die volgens de wet strafbaar bezig is. Nu vindt de moeder van dat meisje het allemaal prima, en het meisje zelf ook, maar wat als er een kink in de kabel komt? Misschien heel negatief en achterdochtig, maar als je zoon het uitmaakt heeft ze wel een hele grote stok om mee te slaan. Ik hoop van ganser harte dat je zoon en zijn vriendin heel zorgvuldig met anticonceptie zijn!

skik

Katniss
Wat skik zegt

Dat had ik ook in mijn achterhoofd toen ik het over mijn advies had om te wachten tot seks legaal is. Je weet nooit hoe zo'n meisje of die moeder reageren als de relatie over is/gaat.

albana
anders

Wij vinden en dat hebben we altijd gevonden, dat sex hier in huis 'toegestaan' is als het enigzins serieus is. Een-nachts-vliegers zijn hier dus niet welkom.
En wij hebben 2 meiden.
Nu was de oudste pas op haar 15de en een half aan haar eerste echte vriendje toe en jongste (nu 16) begint nu pas om zich heen te kijken wat jongens betreft, maar het had ook zo al veel eerder kunnen zijn en ik geloof niet dat wij het echt hadden tegengehouden als het eerder was geweest.
Ook onder het mom van : Dan weet je tenminste waarmee ze omgaan.
Nu vind ik de eerste avond nadat je elkaar 2 keer hebt gezien wel erg vlot om te zeggen dat het meer is dan een flirt, maar ik vraag me af of je dat wel zeker weet? Ik weet uit ervaring dat kinderen niet al hun escapades op liefdespad aan je vertellen. Misschien draaien ze al langer om elkaar heen?
Het leeftijdsverschil vind ik ook best wel groot, maar ik ken genoeg mensen die al op erg jonge leeftijd met elkaar iets hadden en waar ook zo'n groot leeftijdsverschil is. Waarvan er zelfs een aantal nog steeds samen zijn.
Iets met dat meiden eerder in de puberteit komen en jongens wat dat betreft wat langzamer zijn, toch?
Als ik lees over de boze gespannen sfeer die ontstaat omdat je zoon tegen zijn zin de auto niet meekrijgt, denk ik ook dat hij de puberteit nog niet uit is.
Mijn oudste (20 en niet meer aan het puberen) vraagt zoiets gewoon en als ik zeg dat het niet kan, zegt ze 'jammer' en probeert het anders op te lossen.
Ik denk dat als zoiets zich had voorgedaan wij ook met de ouders hadden kennis gemaakt. Niet ingewikkeld met een echt kennismakingsbezoek ofzo, maar je kan b.v. je zoon brengen een keer? Onder het mom van ik heb zelf de auto morgen nodig? En dan haal je m ook weer op de dag erna ofzo. Als je met brengen niet kennis maakt (omdat ze er b.v. niet zijn) kan het met ophalen ook nog. Zo hebben wij ook kennis gemaakt met de ouders van vriendjes van oudste. Of ze kwamen hun zoon brengen of wij brachten dochter.
Vrijblijvender dan echt kennis maken.
En dan zie je meteen of het 'klikt' of niet met die ouders. En evt. kan je zo uitnodigen voor een kopje koffie als zij hun dochter b.v. brengen ofzo.
En dan kan je het onderwerp 's ter sprake brengen.
groeten albana

albana
nog een aanvullend vraagje

Heeft jullie zoon ooit wel met een meisje thuis geslapen??? Met een eerdere verkering ofzo?
Of nog nooit?
groeten albana

Kaaskopje
Reactie van mijn dochter van 21

Zij vindt het niet normaal deze relatie. Van beide kanten niet. Een jonge volwassen man die verkering heeft met een jonge meid van 14... raar! En omgekeerd een meisje van 14 die 'streetwise' zou zijn. Wat moeten we daaronder verstaan? Een meisje die zich in allerlei bochten wringt om maar bij oudere jeugd in de smaak te vallen? Een meisje die je kunt omschrijven als een 'lellebel'. Een meisje van 14 met een te grote mond?

Dochter vroeg zich af of je zoon zelf nog wat kinderlijk is, waardoor het vroegrijpe meisje en je zoon qua niveau toch bij elkaar in de buurt zitten.

Mijn eigen mening: ik zou het ook absoluut niet toejuichen, maar als moeder van de 20-jarige zoon zou ik me niet anders uit kunnen laten dan in een adviserende rol. Als moeder van het 14-jarige meisje zou ik gezegd hebben dat er niet samen geslapen mocht worden bij ons thuis en ik zou denk ik ook contact opnemen met de andere ouders. Ik weet dat je overal seks kunt hebben en dat stiekeme seks ook mogelijk is, maar daarom hoef je nog geen actieve rol te spelen als ouder door zo'n jonge dochter regelrecht toestemming te geven voor seks. Nog twee jaar wachten.

Wat de auto betreft: spaar maar weer voor een eigen auto...

Kaaskopje
Jaina

Als die ouders van dat meisje zo weinig om hun dochter geven en haar niet willen beschermen dan kan ik dat inderdaad niet voorkomen maar dat is wat anders dan dus maar tolereren dat er strafbare en niet moreel toelaatbare zaken in mijn huis plaatsvinden. ===

Dat andere ouders er andere normen en waarden op na houden dan jij wil niet zeggen dat ze weing om hun dochter geven. Wat een aparte aanname is dat van je.

Ik weet nog dat ik nog niet zo heel lang op OO meelas en reageerde toen er een discussie liep over op welke leeftijd seks normaal was. 14 jaar werd toen nog min of meer verdedigd als ik het mij goed herinner. In het kader van 'wat heb je eraan om het te verbieden en sommigen zijn er nu eenmaal eerder aan toe'. Ik was het daar niet mee eens en nog steeds niet, maar ik vind niet dat ouders liefdeloos zijn als ze het wel toelaten. Vragen als 'hoe zou hij het vinden als zijn zusjs, ... etc.', vind ik vragen die heel erg gekleurd zijn door jouwe gemengde gezinssituatie. In de cultuur waaruit je man komt, zijn broers in staat zo'n meisje in haar kamer op te sluiten en zo'n jongen eens even 'op te zoeken'. Dat lijkt me ook niet echt een oplossing.

albana
wat kaaskopje zegt

Daar ben ik het ook helemaal mee eens!
Mooi gesproken kaaskopje!
groeten albana

bibi63
en afgezien daarvan

Vaak hebben ouders geen 'weet' van wanneer en of er aan seks wordt gedaan. Sterker nog: kinderen willen dat in principe ook helemaal niet dat ouders daarvan weten. In feite speelt dat alleen maar in situaties van blijven slapen. Dan kun je er niet omheen.
Maar ouders zijn toch niet altijd thuis?? Zeker overdag niet. Dus de mogelijkheid om seks te hebben lijkt me meestal groot genoeg, zonder dat de ouders daar een rol in spelen.
Bibi

Brandweervrouw
Brrr Jaina

Wat een ongelofelijk veroordelende reactie van jou op dat meisje, ik word er naar van. Je schrijft:

'Wil hij echt wel een meisje wat zo makkelijk omgaat met seksualiteit op haar leeftijd en wat uit een familie komt dat dit allemaal goed vindt? Hoe zou hij het vinden als het om zijn zusje zou gaan? Dan zou hij er toch ook alles aan doen om haar te beschermen? Misschien moet hij juist dit meisje wat tegen haar zelf in bescherming nemen? Ze klinkt als een meisje wat wel wat bescherming kan gebruiken. Ze is nog zo jong en dan al naar de kroeg en met allemaal mannen naar bed. En een moeder die het niet op kan brengen om haar tegen zichzelf in bescherming kan nemen of zelfs erger die helemaal niet ziet dat het helemaal verkeerd gaat. Zo sneu.'

Je hele stukje staat bol van aannames en oordelen. In jouw ogen heb je haar al in een hokje geplaatst, heb je al een duidelijk beeld, je weet precies hoe het zit met haar en haar familie.

Pagina's