Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op

introductie Nijmegen

Mijn zoon wil na de zomer in Nijmegen gaan studeren, maar ziet erg op tegen de introductie.
Is absoluut geen uitgangstype of drinker. Is het belangrijk hier aan deel te nemen ?
En stel dit wordt een groot drama, dan is het wel een heel slecht begin van je studie.
Wie heeft hier ervaring mee ?

Phryne Fisher

Phryne Fisher

28-02-2018 om 16:22

Andere stad

Mijn dochter heeft in haar universiteitsstad meegedaan aan de introductiedagen, met frisse tegenzin en de nodige aansporing van haar ouders. Ze is geen uitgaanstype, drinkt niet en houdt niet van groepen, maar heeft zich er kranig doorheen geslagen. Het programma was elke dag vanaf 9 uur tot diep in de nacht, maar het avondprogramma heeft ze de meeste dagen overgeslagen (elke avond een borrel bij studentenvereniging). De mensen in haar groepje hadden daar ook geen problemen mee, die haakten juist vaak weer de ochtend af.
Ik zou hem dus aanmoedigen om te gaan, en zelf per programma-onderdeel te bepalen of hij het ziet zitten. Dochter heeft er leuke contacten opgedaan en het was leuk om alvast wat mensen uit haar jaar te leren kennen.

frieda

frieda

28-02-2018 om 16:27

Ervaring

Kind is nu tweedejaars student in Nijmegen. Vond introductie wel erg belangrijk. Vooral omdat de eerste contacten gelegd worden en deze erg prettig zijn in de eerste maanden. Zoeken elkaar nog steeds op tijdens college.
Ook geen uitgaans type en drinkt bijna niet. Heeft dit meteen aangegeven en dit was okee. Was wel wat raar maar de groep accepteerde dit zonder veel commentaar. Ze deed wel mee aan alle activiteiten maar sloeg de drank over. Wanneer de introductie groep uit ging, ging zij naar huis.

Guera

Guera

28-02-2018 om 18:29

Eens

Wel gaan en gewoon zelf beslissen wanneer je aftaait. Er zijn zoveel verschillende mensen en nijmegen heeft zo'n relaxte alles is ok cultuur dat je er echt niet op aan gekeken wordt. Als je niet gaat mis je belangrijke contacten en informatie.

Radboudmam

Radboudmam

28-02-2018 om 20:05

Dochter hier zegt:

het ligt aan de studie die je zoon gaat doen. Dochter hier is echt geen uitgaanstype (drinkt wel wat alcohol), maar heeft het het grootste deel prima naar haar zin gehad.

De introductie wordt door de studieverenigingen georganiseerd en het maakt volgens haar uit of je rechten/bestuurskunde/ geneeskunde (dochter zegt: de wat kakkerige studies 😉) studeert of een sociale studie doet.

Dochter begon dit jaar op zondag met de introductie van de eigen studie en studievereniging en aan het einde van die week gingen ze voor de meer algemene introductie met studenten van meerdere studierichtingen een weekeinde naar een plek buiten Nijmegen.
Haar ervaring was dat ze in het eerste deel (dus van eigen studie(vereniging) kon kiezen of ze steeds uit wilde en of ze alcohol wilde drinken of niet. Ze vond het ook in twee opzichten wel waardevol: je leert medestudenten kennen en sloot al wat voorzichtige vriendschappen. Daarnaast leer je al een beetje de weg bij je eigen faculteit en krijg je informatie over je studie.
Het weekeinde met de andere studierichtingen beviel haar dan weer helemaal niet want daar werd idd heel veel gedronken. Ze was ondertussen ook ziek en uitgeput vanwege te weinig slaap en dat deel heeft ze afgebroken.

Dochter raadt je zoon aan om het eigen deel van de studie wel te volgen.

Groet,

Radboudmam

Dymo

Dymo

03-03-2018 om 18:30

ja wel doen

Mijn dochter heeft tijdens de introductiedagen een paar meisjes leren kennen die net zo zijn als zij. Ook geen wilde feestbeesten. Ze is nog altijd dik bevriend met deze meiden. Ze gaan gezellig naar de film of bij elkaar eten en ze vieren gehaalde tentamens met thee of chocolademelk. Tijdens de introductie hebben ze gewoon zelf besloten hoe laat ze gingen slapen en hoeveel ze dronken. Was geen probleem. Het zijn vrolijke meiden die wel van een grapje houden maar verder gewoon hun eigen plan trekken en serieus met hun studie bezig zijn.
Als dochter deze meiden niet meteen had leren kennen was het lastiger geweest om vrienden te maken in een studie met meer dan 300 eerstejaars.

Tina T.

Tina T.

07-03-2018 om 08:10

Nijmegen

Wat hierboven is gezegd is ook mijn ervaring. Doe wat je leuk vindt en taai af bij wat je niet leuk vindt. Maar laat het weekend dat ze buiten Nijmegen ergens in een huisje zitten voor wat het is, daar word je niet meer wijzer van.

tuintje

tuintje

08-03-2018 om 13:37 Topicstarter

dank jullie wel

Dank jullie wel voor jullie reactie's. Deze week hebben we een gesprek gehad met de studieadviseur van de faculteit en dit heeft erg geholpen. Nu is ook duidelijk dat de faculteit een groot gedeelte van de introductie verzorgt en de groep ook bestaat uit toekomstige medestudenten. Bij zijn studie zijn er max 15 eerstejaars dus is het wel belangrijk om mee te doen. Maar ook zegt zij, waar je geen zin in hebt doe je niet aan mee en daar kijkt ook niemand raar van op. Heb er wel vertrouwen in.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.