Home » Forum » Jongeman van 25

Jongeman van 25

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Moeder
Jongeman van 25

Een vraag van iemand anders. Het gaat om een jongeman van 25. Ooit is er gesproken over ADD maar daar is eigenlijk niet veel mee gedaan. Hij is behoorlijk beschadigd door allerlei vervelende zaken in het verleden. Hij heeft al vaker hulp gezocht maar nooit het juiste gevonden. Een hulpverlener kon niets voor hem doen, een ander kon hem niet helpen zolang hij blowde en meer van dat soort dingen. Dat blowen is niet heel veel maar op dit moment wel het enige wat hij heeft. De jongeman werkt wel maar raakt steeds depressiever. Hij krijgt zijn leven niet op orde en dat gaat ondertussen al jaren zo. Omdat hij nog bij een ouder thuis woont valt de schade wel mee maar die ouder ziet hem afglijden.
De jongen wil graag hulp maar kan zich er niet toe zetten om initiatief te tonen en dat geldt op alle gebieden.
En de ervaring leert dat de weg via de huisarts en de GGZ eentje van een zeer lange adem is en dat gaat die jongen gewoon niet volhouden. Dan moet hij zelf teveel doen en dat lukt nu niet.
Iemand een idee wat hier in mogelijk is? Dit is een doodgoeie jongen die heel erg met zichzelf in de knoop zit en eigenlijk niet nog meer negatieve ervaringen met de hulpverlening zou moeten hebben. Maar wie of waar?

Nimbo
even op gang helpen

met iemand die afspraken voor hem maakt en deze ook samen met hem agendeert. Omdat planning ook een probleem is, moet je je ervan verzekeren dat ie wel naar de afspraak gaat.
Er moet even iemand met hem meelopen. ADD kan inderdaad een enorme initiatiefloosheid met zich meenemen, zeker als het niet goed gaat. Dus de ouder moet even i.o. met hem hem ondersteunen of samen regelen dat iemand anders dit even oppakt.

je kunt googlen op "busy people"dat was een organisatie in Amsterdam met loctaies, die speciaal coaches e.d. heeft voor ADDers of ADHDers.
deze organisatie is onlangs samengegaan met een andere, maar doet nog hetzelfde werk.