Home » Forum » Kind uit de kast

Kind uit de kast

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

68 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Coosje
Kind uit de kast

Mijn dochter (21) heeft onlangs medegedeeld dat ze op vrouwen valt. Dat was voor mij niet heel verrassend, en zeker geen probleem, maar ik heb soms wat moeite met de fanatieke manier waarop ze haar geaardheid uit. Helaas moet ik bekennen dat ik toch wel wat vooroordelen bij mezelf bespeur waarvan ik niet wist dat ik ze had. Dochter is zeer begaan met de LHBT-gemeenschap en laat tegenwoordig geen manifestatie meer aan zich voorbij gaan. Ik mag ook zeker geen genderspecifieke eigenschappen meer benoemen, want die zijn er niet. Toen ik bijvoorbeeld eens noemde dat ze altijd een heel meisjesachtig meisje is geweest, met haar rokjes, nagellak en 40 paar schoenen, ging ze daar fel tegenin, want mannen kunnen ook rokken en nagellak dragen en van schoenen houden.
Ik wil niet dat ze het gevoel heeft tegenover mij haar overtuigingen te moeten bevechten, maar misschien is het juist bij je moeder wel makkelijk om te oefenen voor in de buitenwereld. Aan de andere kant denk ik dat de homo-acceptatie redelijk algemeen is maar dat veel conservatievere mensen juist moeite hebben met de roze feestelijke uitspattingen. Dat vind ze dan ook weer zo fout als ik dat zeg. De homo en lesbische stellen in onze omgeving zijn overigens allemaal gewone getrouwde koppels die zonder roze vlaggen door het leven gaan, dus die voorbeelden kent ze genoeg.
Iemand ervaring? Moet ik het maar gewoon uitzitten tot het weer gewoon is?

Ad Hombre
Coosje

Tja, het is merkwaardig. Hoe geaccepteerder het wordt hoe fanatieker sommigen erover worden. Misschien is ze wel gewoon op zoek naar 'strijd'. Deel van het losmakingsproces wellicht...? Ik zou de strijd niet aangaan, maar ieder woord op een goudschaaltje wegen is ook niks.

Ik zeg dan gewoon dat ik conservatief ben, maar de meeste moeders zouden nog liever doodgaan dan zoiets te moeten zeggen...

Wilma
inderdaad

Zoeken naar strijd, losmaken misschien. Ik zou me er niet al te druk over maken. Toen ik dat soort statements maakte op die leeftijd waren mijn ouders ver weg, was maar goed ook!

Dees
Ze is net uit die kast vandaan

Ze is net uit die kast en gilt nu uit wat ze altijd al voelde. Ze heeft zichzelf jaren lang in moeten houden en gaat nu los.

Dit ebt weg!

Je ziet het ook met veganisten en vegetariërs. Op een gegeven moment houden ze op met iedereen te stalken met hun verhalen over het veganist of vegetariër zijn.

Knurf
Of ex-rokers

Die kunnen ook ineens heel fel reageren.

Martijn
mwaoh

Mijn zoon is transgender en al jaren uit de kast. Hij heeft nooit heel fel gestreden voor lgbt rights en een heleboel van zijn trans/homo vrienden ook niet. Hij is zelfs geirriteerd als een goede vriendin van hem het weer eens als stokpaardje opvoert.
Maar goed, hij heeft ook niet hoeven strijden want we hebben er nooit een punt van gemaakt (wel jarenlange monitoring gezocht en gehad van psychologen van genderteams).
Ja ik denk dat het een combi van losmaken en de opwinding van nu eindelijk uit de kast zijn is. Overigens ken ik hele meisjesachtige lesbiennes met nagellak en roze interieurs dus ik begrijp wel dat ze zich daar tegen te weer stelt. Het is zo'n ouderwets idee dat gay vrouwen kortgelokte dikes in tuinbroeken zijn.

Laetitia
Herkenning

Hier een dochter die met 16 uit de kast kwam (eerst met bi-seksuele geaardheid en nu ziet ze zich vooral als lesbisch). Ook geen probleem bij ons en wij merken. Ook dat ze een sterke behoefte heeft om zich ermee te profileren: regenboog-dingen om het maar te laten zien, veel benoemen van lhbtq-gerelateerde dingen enzo Ports.

Wij hebben aangegeven dat ze niemand verantwoording schuldig is en daarom ‘uit de kast komen voor de wereld eigenlijk overbodig is: je bent wie je bent en dat is goed. Hetero’s komen doorgaans ook niet op een bepaald moment voor hun geaardheid uit dus waarom zou dat wel moeten bij homo- of biseksualiteit!?
Tegelijkertijd merk ik de behoefte bij dochter om er wel publiekelijk iets mee te doen en ik zie dat maar als een fase: ze heeft ermee geworsteld en nu mag iedereen het weten. Zoiets.

AnneJ
Ruimte innemen

https://pride.google/intl/nl_ALL/

De LGBTQ+ gemeenschap is een minderheid en hun geaardheid is niet onomstreden bij veel mensen.

Het is soms het eerste of enigste dat je hoort van relatieve buitenstaanders: die geaardheid prima, is nou eenmaal zo, maar moeten ze er zo'n drukte over maken met een pride?

Voor mij wel dus, het is een manier om te laten zien dat je er bent, Dat je ook ruimte in neemt, en dat je met velen bent, en dat je het leven viert. Van Koninginnedag maken we toch ook een canalpride of van Carnaval een parade?

Je hoeft er niet aan mee te doen.

Ik zag onlangs weer eens een gesprek daarover, blijkbaar leeft het nogal. De ene migrant die het onbegrijpelijke poppekast vond, en de andere migrant die op socratische wijze ging uithoren wat dan het probleem was? Het moet allemaal kunnen in Nederland, zoveel was duidelijk, maar het blijft blijkbaar wel een ongemakkelijk gevoel geven. Ook bij Nederlanders die hier geboren zijn.

Bij Google hebben ze toevallig vandaag een pagina over 50 jaar LGBTQ+ met de geschiedenis.

Jo Hanna
Identiteit

Mij lijkt dat ze het in haar identiteit aan het passen is. Voor sommigen ‘hoeft’ dat misschien niet maar voor haar dus wel. Ik zou haar maar wat laten grasduinen.

Persoonlijk leek mij dat nou altijd juist een van de leukere kanten van gay zijn, dat je kans maakt op een leuke groepsidentiteit. Moet je natuurlijk wel een beetje liggen. Dat is ze misschien aan het onderzoeken.

Groet,
Jo Hanna

Dees
AnneJ

Koningsdag gaat over iedereen in Nederland, net zoals iedereen in een bepaalde streek aan carnaval doet. De pride gaat over een klein groepje in Nederland, ik ga als hetero toch ook geen hetero festival starten en dan halfnaakt op boten lopen dansen en het vieren dat ik hetero ben en een plek inneem in een samenleving?

AnneJ
Nee Dees

Als hetero ben je dan ook geen minderheid en heb je een min of meer vanzelfsprekende plaats die je niet hoeft te bevechten.

Dees
Onzin

Nou dat is onzin. Iedereen heeft een plaats en iedereen is anders hoef je niets voor te bevechten.

Ad Hombre
Dees

"Nou dat is onzin. Iedereen heeft een plaats en iedereen is anders hoef je niets voor te bevechten."

Volgens mij haal jij 'ist' en 'soll' door elkaar. Nogal een beginnersfout.

Met name op het schoolplein is het niet altijd even makkelijk om 'anders' te zijn.

Knurf
Dees

'Iedereen heeft een plaats en iedereen is anders hoef je niets voor te bevechten.'

Minderheden zoals homo's hebben wel een veel kleiner plaatsje dan grote blanke hetero bankdirecteuren. Dus dat vechten om een plaats gaat vooral om lebensraum.

En wat is de reden dat jij altijd je plaats met geweld lijkt te moeten verdedigen?

Ad Hombre
Knurf

"Minderheden zoals homo's hebben wel een veel kleiner plaatsje dan grote blanke hetero bankdirecteuren."

Jij haalt helemaal alles door elkaar.

Hoeveel 'grote blanke bankdirecteuren' zijn er in Nederland? Meer dan homo's?

En dan nog, neemt Zalm minder plaats in dan Paul de Leeuw?

En dan. Waarom moeten wij gewone blanke heteromannen altijd worden afgerekend op die paar supersuccesvolle geluksvogels? Ja, die zijn beter af dan 99.9999% van de wereldbevolking, maar ook beter dan 99.99995% van de mannelijke hetero wereldbevolking.

Wast dat 'grote' ermee te maken ben ik ook wel benieuwd naar. Is dat ook al een onverdiend voorrecht?

Dees
Knurf

Ik doe niets met geweld. Juist het overdreven "kijk mij eens hier homo zijn" maakt dat mensen het minder accepteren. Dat is ook wat veel homo's vinden trouwens.

AnneJ
Wacht effe Dees

Alsof de acceptatie zo geweldig was toen er nog geen sprake was van een 'pride'. Toen kon men nog denken dat het niet bestond, of niet speelde in je familie of omgeving. Of een psychische abberatie was, te genezen enzovoort.
De doelgroep verborg zich achter de Shakespeareclub en 'tante COC'.
Onzichtbaarheid helpt niet. Zichtbaarheid deels. Je hebt altijd een soort 'backlash'. Het is niet goed of het deugt niet.

Knurf
Ach Dees

'Juist het overdreven "kijk mij eens hier homo zijn" maakt dat mensen het minder accepteren'

Maar dat is het hem juist. Wie zijn die mensen dan, dat ze denken te kunnen bepalen of iets geaccepteerd wordt. Iedereen mag zo verwijfd doen als hij of zij wil, ongeacht of jij en anderen zich daar aan ergeren.

Dees
Knurf

Natuurlijk mogen ze dat. Naast om er nou een heel festival van te maken om dat te showen is wat overdreven hé.

@Emma
Dees

Je hebt werkelijk geen idee hoe het is om "anders" te zijn (je zal maar voetballer zijn, of militair, dat alleen al).
En nee, niet iedere homo hoeft in zijn blootje op een boot te staan dansen. En ook niet iedere homo hoeft verkleed als grijze muis door het leven omdat je bang moet zijn dat mensen zoals jij een hekel aan ze krijgen. Láát iedereen nou toch gewoon! Je hoeft niet overal een mening over te hebben of ieder festival leuk te vinden.

Molla
Nou nou Emma

Om nu meteen te stellen dat als je de gay parade overdreven vind je dan ook meteen een hekel hebt aan homo’s. Waar haal je dat in vredesnaam vandaan? Over vooroordelen gesproken.

Dees
Emma

Ik ben net zo goed anders als anderen en weet heel goed hoe het is om niet in de groep te passen. Maar ik ga daar echt niet staan te roepen hoe anders ik ben en dat te showen.

Ik heb geen hekel aan homo's maar zulke festivals hoeven van mij absoluut niet.

@Emma
Festivals

De festivals zijn er ook niet voor jou Dees.

wicha
precies Molla

Dat dacht ik ook. Ik geloof niet dat Dees dat heeft gezegd.
Ik ben het ook wel een beetje met haar eens en vind de vergelijking carnaval koningsdag te krom.
En ik hou van al mijn homovrienden. Maar net zoveel als van mijn heterovrienden bedenk ik me ;)
Ik denk ook Waarom zo overdreven in de pride. Maar dat zou ik dus precies hetzelfde vinden van hetero's, als die een eigen pride willen gaan organiseren. Ik denk(hoor) ook dat de grote hoop gaycommunity niks met die pride hebben.

Die grote blanke bankdirecteuren hoef ik trouwens ook niet halfnaakt op een boot te zien. Ik miste daar sowieso een punt denk ik ?

Ad Hombre
Wicha

De homo's in mijn omgeving die ik er ooit over gesproken heb vonden het in ieder geval behoorlijk cringy.

De swingersscene (bankdirecteuren?) is volgens mij ook best extreem, maar die houden ook niet dit soort exhibitionistische feestjes. Maar ja, dat is natuurlijk ook geen erkende zielige minderheid.

skik
Te homo

Dat hoor ik toch wel regelmatig, dat mensen zeggen niks tegen homo' s te hebben maar dat ze niet houden van in hun ogen overdreven homo' s zoals Dees het omschrijft. Maar valt het je dan nooit op dat er ook ontzettend overdreven hetero' s zijn die hun heteroseksualiteit niet onder stoelen of banken steken? En die hebben daar geen speciaal festival, feest of Pride parade voor nodig, die kunnen dat altijd en overal zijn. Het lijkt wel of homo' s er wel mogen zijn maar dat je het toch niet teveel aan ze moet kunnen zien. En dat voelt dochter van draadstarter haarfijn aan als haar moeder zegt dat haar homovrienden 'gewoon' getrouwde koppels zijn. Lekker heteronormatief.

Knurf
Nogmaals Dees

'Naast om er nou een heel festival van te maken om dat te showen is wat overdreven hé.'

Nogmaals: wie ben jij om te bepalen wat overdreven is, en wat niet?

Dees
Knap op knurf

Wat een dooddoener zeg!

Triva
eens

"Maar valt het je dan nooit op dat er ook ontzettend overdreven hetero' s zijn die hun heteroseksualiteit niet onder stoelen of banken steken? En die hebben daar geen speciaal festival, feest of Pride parade voor nodig, die kunnen dat altijd en overal zijn"

Als als die overdreven hetero's met hun seksueel getinte grappen en het gebruiken van hun machtspositie zichzelf ook zien als hetero's die het allemaal een beetje 'overdrijven' dan zou de wereld een stuk mooier zijn.

Het gaat hier gewoon om liefde maar op de een of andere manier komt daar altijd haat aan te pas.

Ik maak mij zorgen om mijn homoneven en wat ze meemaken en welk risico ze lopen en zij zullen niet halfnaakt op een boot meedoen aan de pride. Waarom moet toch altijd de pride genoemd worden als het over dit onderwerp gaat?

Hebben we het ook altijd over metoo als het over heterosekualiteit gaat?

Tijgeroog
Tsja

Dees: "Koningsdag gaat over iedereen in Nederland, net zoals iedereen in een bepaalde streek aan carnaval doet."

Ik heb niets met de koning of het koningshuis of oranje hoedjes. En als de carnavalsoptocht hier door de straat komt kruip ik met oordoppen ver weg. Dus zeker niet voor "iedereen". Maar ik kan prima anderen hun feestje gunnen, zonder dat te veroordelen.
En ik ga graag naar een festival met harde muziek. Dat is ook voor "iedereen". Maar vindt zeker niet iedereen leuk, dat geeft niet.

2mums
Ervaring

Toen ik 35 jaar geleden “uit de kast “ kwam heb ik ook een periode gehad waarin ik zeer actief was in het COC. Ik kwam vanuit een dorp in de stad en het COC was voor mij een warm bad. Eindelijk vrienden bij wie ik me thuis voelde. Ik liep alle feesten af, de jaarlijkse roze zaterdagen waren een groot feest waar ik nog heel goede herinneringen aan heb. Ik heb in die tijd vriendschappen voor het leven ( mannen en vrouwen ) op gedaan.
Nu met een relatie van 25 jaar en 2 pubers ben ik een stuk rustiger. Ik besef me nauwelijks nog dat we misschien een bijzonder gezin zijn.
Je dochter is bezig haar plek in het leven te vinden , dit hoort er gewoon bij!
En voor degene die zich ergeren aan “ the canal parade “, gewoon niet naar kijken.
Ik houd ook niet van carnaval maar als mensen dat willen vieren , prima !

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.