Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op
Dymo

Dymo

28-04-2019 om 12:55

op zoek naar cadeau 21 en bachelor

Mijn dochter wordt in de zomer 21 en haalt dan ook haar bachelor geneeskunde. Reden voor een feestje en een mooi aandenken. In het ziekenhuis mag zij geen sieraden dragen aan handen of polsen vanwege de hygiëne, dus een ring of armband leek me niet zo geschikt. Een ketting zou kunnen, maar wat dan? Iets met een arts-bedel eraan of juist niet, omdat ze ook gewoon jarig is? Haar vader en ik zijn gescheiden, maar we willen voor deze gelegenheid wel iets samen doen. Een reisje lijkt me daarom ook niet zo fijn - ex en ik kunnen prima door één deur maar het moet niet te lang duren.
Dochter woont op kamers, iets groots of iets dat gemakkelijk kan worden gejat (mooie fiets of zo) is dus ook niet zo geschikt. Ik kom toch steeds weer terug op een mooie ketting... iemand nog andere ideeën? Een laptop heeft ze al, een stethoscoop, bloeddrukmeter, lab-jas en ehbo-kist ook....

Meer parafernalia

Er zijn meer parafernalia in die tak van sport. Een horloge aan een ketting of een speld, een lampje voor het beoordelen van pupillen. Een eigen verbandschaar of kocher.
Of een hele tas, ook mogelijk met inhoud.

ketting goed idee

zie je leuk boven je witte jas (bovenste knoopje mag open nl) (moet dus wel een korte zijn), oorbellen mag alleen als het kleine knopjes zijn, geen lange hangers dus.
Mooie tas is ook fijn (leren rugzakje oid?)
Anne: verbandschaar en kocher is leuk voor een verpleegkundige,een arts doet daar niet veel mee (sorry)

Zuster

Zuster

28-04-2019 om 21:04

Geen ketting

Op het werk.
In zhs waar ik werk mogen verpleegkundigen en artsen ook geen ketting dragen.
Wordt streng op gelet.

Ik vind een ketting wel een mooi kado. Maar dan gewoon een mooie ketting als aandenken. Niets mbt beroep. Liever wat persoonlijks zou ik doen.

Idee: Iets moois,

Ipv iets dat met haar studie te maken heeft, kan je ook uitwijken naar een ander kado als dierbare herinnering. Een kado dat niet snel gestolen wordt en zowel mooi als praktisch is. Jaren geleden heb ik voor mijzelf een dergelijk fraai doosje op een antiekmarkt gekocht. Ik gebruik het voor wat sieraden maar ik vind het vooral mooi om naar te kijken als de zonlicht met het parelmoer speelt. Ik zou het niet kwijt willen raken.
Ik zie verschillende prijzen voor dergelijke antieke voorwerpen. Ik denk dat je net zo duur uit kunt zijn als met een ring.

https://www.etsy.com/nl/listing/525068033/antieke-engelse-moeder-van-de-parel?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=antieke+ingelegde+parels&ref=sr_gallery-1-41&frs=1

loskoppelen?

Cadeau voor 21 en cadeau bachelor? Kun je prima een kettinkje of ander sieraad kopen. Je dochter loopt niet 24/7 in het wit rond, maar kan natuurlijk prima sieraden in vrije tijd dragen. Wellicht vind je iets anders voor bachelor? Kocher en/of verbandschaar aan aanstaande dokter of verpleegkundige geven vind ik persoonlijk niks. Alsof je een nietmachine aan een secretaresse geeft. Beetje vroeg voor een dokterstas denk ik? Ze moet nog een studierichting kiezen neem ik aan?

Dymo

Dymo

30-04-2019 om 11:51

tja

Tegenwoordig willen al die meiden (en jongens) een '21-diner' voor hun vrienden. Dochter heeft er al heel wat meegemaakt van vriendinnen en wil er zelf ook eentje. Dat krijgt ze ook, maar dan vind ik verder 1 cadeau wel mooi genoeg. Of misschien iets moois voor haar 21e en een geintje voor de bachelor. Ze begint in september met de master (coschappen) en moet daarna nog specialiseren. Misschien is een mooier cadeau als ze haar master haalt (en dus basisarts is) wel een beter idee. Een dokterstas is dan wel een leuk idee, ik schrijf het op.
Een mooi sieradendoosje of iets anders antieks vind ik ook wel een leuk idee. Fijn dat jullie allemaal zo meedenken!

Leatherman

De Leatherman Raptor is mijn favoriete dure speeltje maar dan moet je wel trauma aspiraties hebben.

Dymo

Dymo

01-05-2019 om 11:22

Gaaf!

Ik moest even googlen want ik had geen idee wat dat was. Ziet er indrukwekkend uit! Op dit moment is dochter met name geïnteresseerd in orthopedie. Maar dat kan nog alle kanten op.

Goede tip + vraag aan Mariel81

Een veredeld zakmes, het perfecte kado voor mijn aankomend arts -akela hopman. Als alles meezit heeft hij ook zijn bachelor binnen, maar wij blazen pas goed in de bus met de master. Na zijn bachelor wil half jaartje studiepauze om wat geld binnen te harken voordat hij aan zijn co-schappen begint. Bij voorkeur in een (bij)baan die medisch gerelateerd is in een van de niet-academische ziekenhuizen in onze eigen woonplaats. Mariel81, jij misschien nog ideeen daarover?

Lynna

Lynna

01-05-2019 om 13:25

Compendium geneeskunde?

Compendium geneeskunde is heel handig als je start met je coschappen.

Of een stapeltje boeken?

https://www.hebban.nl/artikelen/dokter-wat-mankeert-mij-boeken-over-het-doktersleven

Boek van dokter Do is ook een aanrader!

Lynna

Lynna

01-05-2019 om 16:07

Kenfan

Bij ons in het ziekenhuis vragen ze geneeskundestudenten om bloed te komen prikken. Min 1 dag per week, mag ook meer. Misschien is dit ook in andere ziekenhuizen?

dymo

orthopedie? Dan natuurlijk jaarabonnement geven op een sportschool. Kan ze alvast spierballen kweken. En vanaf nu natuurlijk alle mogelijke timmermansklussen in huis laten doen.

Dokter

Dokter

01-05-2019 om 19:47

Kenfan

Hier in ziekenhuis worden medische studenten ingezet om het medisch archief te digitaliseren.

Lijkt mij niet heel uitdagend werk maar ze maken wel veel uren.

Dymo

Dymo

01-05-2019 om 19:56

Silone

Haha, ze is inderdaad een echte klusser. Hoewel.ze eruit ziet als een ballerina sjouwt ze eigenhandig de zwaarste Ikea pakketten de trap op om ze in een mum van tijd in elkaar te zetten.
Compendium is inderdaad heel handig, die heeft ze al...
Die andere boeken ga ik bekijken!

Kenfan,

Mijn zoon ( biomedische technologie) werkt als lab man bij een medicijntestbedrijf, Je weet wel, zo eentje waar studenten en zwervers voor een paar duizend euro weken wonen, een of ander medicijn slikken en dan 3 keer dag worden doorgelicht incl bloed, plas en weet ik veel. Zoon doet in het lab allerlein spannende dingen met de bloedsamples en zo, maar degenen die al die proefkonijnen checken en bloed prikken en zo zijn allemaal medicijnen studenten. Mooie ploegendiensten, en zondagen en zo met 2 of 3 dubbel salaris, en sowieso al een gewoon uurloon van ruim meer dan een tientje volgens mij. Ook nog eens leuk en afwisselend werk. Google maar eens. Volgens mij zitten ze op best veel plekken, meestal vlak bij/ haast in een ziekenhuis.

Weet dat er hier ook medicijnen studenten werken bij de orgaantransplantatie service. Bij nacht en ontij het land door crossen met organen die elders nodig zijn.

Ingrid

Bedankt

Dat had ik niet verwacht dat inbreken in een draadje zoveel bruikbare tips op zou leveren. Ik zal ze aan hem doorgeven.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.