Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

!

!

20-10-2015 om 11:46

Abonnement voor mobiel voor kinderen?

Mijn dochter wordt bijna 10 en mag dan, ipv naar de bso, 2 middagen in de week alleen naar huis. We hebben geen huistelefoon meer dus ik vind het een fijn idee als ze een mobieltje krijgt waar ze ons mee kan bereiken, ook via whatsapp.

Bestaan er goedkope abonnementen voor kinderen? Met een kleine hoeveelheid mb's voor internetgebruik? En het liefste inclusief een smartphone (een verouderd model is prima). Of is een sim only de beste optie?

Ik zie door de bomen het bos niet meer en alleen maar dure abonnementen van minimaal 25 euro per maand. Das me te gortig :-)

Dank alvast!

Lusithania

Lusithania

20-10-2015 om 12:04

prepaid

Ik zou gaan voor prepaid, appen kun je thuis met je eigen wifi.

geen

Ik zou nooit een abonnement afsluiten voor een kind dat niet zelf de maandelijkse kosten bij elkaar verdient.

Een smartphone met whatsapp of telegram is voldoende om vanuit huis contact te houden. Een prepaid simcard met 5 euro beltegoed geeft ze de kans om in geval van nood toch te bellen. Een internetbundel vind ik niet nodig, dat doen ze maar op de pc thuis of op school.

precies

Hier ook geen abonnement voor de kinderen. Zelf heb ik trouwens ook geen databundel. Genoeg plekken immers met WiFi. (en omdat data dus standaard uit staat dus ook geen kans om opeens veel te veel data te gebruiken). Kies je toch voor een abonnement neem dan bijvoorbeeld Hollandse Nieuwe, daar kun je standaard niet over je bundel heen, zodat je niet onverwachts voor hoge kosten komt te staan.

(en een sim-only is vrijwel altijd goedkoper, een smartphone koop je inmiddels al voor een paar tientjes).

vlinder72

vlinder72

20-10-2015 om 12:27

dochter

Mijn dochter heeft net van ons een telefoon gekregen. Bij bol.com gekocht. Het iseen windows telefoon. Heel kindvriendelijk. Prepaid.

Kan best twee jaar meeen daarna gaat ze naar de middelbare en kan ze zelf een nieuwe telefoon kopen. Opnieuw prepaid.

Juno

Juno

20-10-2015 om 12:47

Sluit me aan

Prepaid en met de wifi kan je overal meeliften, daarvoor is een databundel niet nodig. Hier krijgen ze €20 per kind per jaar en dat is ruim voldoende. Zelf heb ik meer, maar ik bel vaker.

Moni

Moni

20-10-2015 om 12:58

Zoiets=

http://www.kijkshop.nl/product/152955/lebara-prepaid-samsung-galaxy-pocket-2/

En dan een goedkope prepaid simkaart erbij voor alleen bellen. Internet is niet nodig.
Zij kan jou een app sturen als ze thuis is. Zo nodig kun jij haar bellen.
Als er onderweg iets gebeurt, kan ze jou bellen.

Jamie

Jamie

20-10-2015 om 15:35

wel

Hier wel een abo maar mijn kinderen begrijpen goed wat ze daar wel en niet mee kunnen en ze zijn er nooit overheen gegaan. Oudste gaat nu net over naar Choozz (gratis tot 100 sms 100 belminuten en 100 mb) en dan krijg je nog een sms bij 80% en 100% van je verbruik. https://www.choozze.nu/

Jongste had een ander gratis abo waar hij alleen ons gratis kon bellen, was ideaal, kreeg hij in groep 7 en er gingen geen andere telefoonnummers in. Nu appt hij er alleen mee met klasgenoten. Toen mijn oudste jonger was bestond dat geapp niet dat is ideaal en de rest belt ook echt niet meer met elkaar!

Ik vind prepaid prima maar soms kan het nog goedkoper, zeker in deze tijd van appen.

Geen abo vinden de meeste van jullie dus. Dat leek me nou zo handig omdat je dan het gezeur niet hebt van opladen of dat je tegoed verloopt enzo. Appen/berichten hoeft ze vanuit huis niet met dr telefoon. Ze heeft ook een iPad waar ze dat ook al nauwelijks op doet. Ik heb, op dit vlak, een zeer braaf kind waarvan ik bijna zeker weet dat ze niet over dr abo heen zal gaan.

Ik ga even bij choozze kijken. Nooit van gehoord! En anders toch maar eerst een prepaid inderdaad. Als het onhandig blijkt kan het altijd nog anders!

Jamie

Jamie

20-10-2015 om 17:00

gewoon

Je kunt je kind aan het begin ook altijd goed in de gaten houden en je moet haar dus goed uitleggen wat het gevaar is. Als jij je kind goed kent (en dan heb jij nog het voordeel dat al die bijnapubers met elkaar appen) dan kun je het gewoon doen.

Onverwachtte kosten

Ik heb al heel wat pubers gezien met onverwachtte rekeningen van honderden euro's. Kijk in elk geval goed uit dat dat niet kan gebeuren.
Dankzij prepaid hebben we zelf de gevolgen kunnen beperken van een ringtone die GRATIS schreeuwde maar een euro per bericht bleek te incasseren. En roaming onderweg van een smartphone waar we er niet achter konden komen hoe we die mogelijkheid uit konden zetten.
En de voorbeelden die we uit de omgeving hebben meegekregen van pubers die vriendjes bellen die ineens in China bleken te zijn of om andere redenen ineens rekeningen kregen van 500 euro of meer.
Het is een soort open portemonnee alleen stop je deze niet steeds weg maar ligt voor de hand.
De achterdeur niet sluiten en dan boos worden op een argeloze puber, dat kan dan gebeuren.
Er zijn ook prepaids waarbij je inderdaad als het beltegoed op is altijd nog een noodberichtje met een code kunt sturen, daar kun je ook nog even naar kijken.

Jamie

Jamie

20-10-2015 om 17:55

annej

Bijnapubers appen tegenwoordig allemaal en gaan niet meer bellen. Gewoon zeggen dat ze niet mogen bellen, klaar. Het kind is tien.

Ja Jamie

En als de telefoon gestolen wordt? Er worden nog steeds telefoons gestolen of verloren en anderen kunnen er bij.

mirreke

mirreke

20-10-2015 om 18:06

Prepaid of simpel

Simpel verkoopt abonnementjes voor 7,50 p/maand.

Groot risico op schulden

http://www.vfn.nl/nl/nieuws/2013/mobiel-abonnement-oorzaak-toenemende-schulden-bij-jongeren

Zo'n 80.000 jongeren in de schulden aan de provider.
Maar mogelijk als je ze op jonge leeftijd leert om goed om te gaan met een abonnement dat dat dan niet optreedt.
Maar ik vind zelf het risico te groot. En zelf heb ik, vanwege het open portemonnee verhaal ook altijd nog een prepaid. Meer is niet nodig.

mirreke

mirreke

20-10-2015 om 18:15

Toch simpel

Je kunt een plafond instellen, je kunt 0900 nummers en sms-betaaldiensten uitzetten. Ook bv. bellen naar het buitenland uitzetten. Online je verbruik bekijken, wie je gebeld hebt en zo.

100 belminuten, 300 mB en onbeperkt sms'en kost 7 euro.

guera

guera

20-10-2015 om 18:17

gratis abo!

Heb de tip al eerder gegeven. Chooze heeft 100 minuten, 100 sms, 100 mb voor 0 euro per maand alleen eenmalig 25 euro afsluitkosten.
Je krijgt een melding als je erover heen gaat.
Wij zetten de mbś / roaming standaard uit maar je krijgt netjes een melding. Ook kijken we in de telefoon om het verbruik te checken.
Enige nadeel is dat je zelf de telefoon moet kopen. Maar moto g heeft vaak goede aanbiedingen. Zijn prima toestelletjes. Of misschien je eigen oude?

Nee geen adders onder het gras. We hebben dit abono zelf voor zoon al bijna een jaar. Geen centje pijn.

mirreke

mirreke

20-10-2015 om 18:22

He, ik stop altijd te snel

Ik lees net de waarschuwingen van AnneJ:

Simpel: je kunt bellen naar het buitenland uitschakelen, je kunt sms-betaaldiensten uitzetten en bellen naar 0900 nummers uitzetten. Verder kun je een plafond instellen, zodat je bv. geen MB's meer kunt verbruiken als je daarboven zit. Je kunt dan ook niet meer buiten je bundel bellen, of bv. sms'en in het buitenland.

Daarnaast kun je drie nummers opgeven, die je als je bundel verbruikt is toch nog kunt bellen.

Verder kun je eea ook gemakkelijk online aanpassen.

guera

guera

20-10-2015 om 18:23

en jongens zorg dat je zelf

goed op de hoogte bent. Als jij belt naar iemand die in china zit betaal jij als beller geen cent extra. Dat klopt dus gewoon niet. Als kind zelf gebeld wordt terwijl het in china zit ja dan zijn de kosten om gebeld te worden voor de reiziger.
Kinderen weten tegenwoordig best hoe en wat. De ouders zijn nogal onwetend en neurotisch. Zorg ook dat je weet hoe het toestel werkt. Hier mogen er geen wachtwoorden op die wij niet kennen. Ook moet het ICE op het vergrendelscherm te zien zijn zodat een hulpverlener meteen het nummer ziet. Zodra telefoon gestolen wordt kun je het meteen blokkeren. Als je het idee hebt dat je kind niet goed met spullen om kan gaan dan zou ik een oude nokia koelkast geven. Maar als ze enigszins netjes en betrouwbaar zijn dan moet dat goed kunnen gaan. Wij controleren overigens ook af en toe de app en dat weten de kinderen.

Jamie

Jamie

20-10-2015 om 18:45

Annej

Je loopt jaren achter, dat is duidelijk en dan nog: er zijn allerlei manieren om dat te omzeilen en dit kind kan de telefoon gewoon thuis houden dus stelen valt ook wel mee. Verder geef je toch geen dure steelbare telefoon mee? Mijn oudste heeft het vier jaar gedaan met een oude nokia omdat hij daar bang voor was.

Krullevaar

Krullevaar

20-10-2015 om 18:55

Prepaid

Hier een zoon in groep 7 met een prepaid kaartje. Nu gebruikt hij het gelukkig nauwelijks om te bellen, maar het is toch al 2 keer voorgekomen dat hij wilde bellen om opgehaald te worden en het beltegoed op was. Zoon natuurlijk boos en teleurgesteld.

Ik vind het dus maar onhandig en als hij naar het VO gaat en het belangrijker wordt, komt er echt een goedkoop abonnementje.

Gratis sms oproep

http://www.belme8008.nl/over_de_dienst.html

Even uitproberen of je provider meedoet. Ook zonder beltegoed kan je kind je dan oproepen om even terug te bellen.

Of Lebara

Dochter heeft net als haar vader een prepaid van Lebara en dan kunnen ze elkaar altijd gratis bellen.

Dank

Ik ben zelf zo een hinderlijke mobiel gebruiker waarbij het toestel aan de hand vergroeid is. En ik ben een Apple liefhebber. Omdat ik precies weet hoe die dingen werken heb ik net voor zes tientjes een oud model gekocht en neem ik een chooze of hollandse nieuwe abonnement er bij. Top kado voor dr verjaardag en geen gezeur met opwaarderen etc. Iedereen tevree.

Veel dank!

Bereikbaarheid belangrijker dan gezondheid?

Hoi!

Mag ik je er op wijzen dat in Frankrijk het gebruik van een mobiele telefoon voor kinderen onder 14 jaar door de wet verboden is (zie deze URL: http://www.electrohealth.nl/wetenschap-h/overheid/27-frans-parlement-verbiedt-mobieltjes-op-scholen-en-reclame-gericht-op-kinderen-jonger-dan-14)en dat het vermelden van de SAR waarde in de handleiding van de telefoon verplicht is!

Is bereikbaarheid in Nederland nu werkelijk belangrijker dan gezondheid?!

Kan al heel goedkoop

Als ik jou was zou ik eens hier gaan kijken http://www.prijsvergelijker24.nl/sim-only-vergelijken/ of hier http://www.sim-kaart.eu . Voor mijn dochter heb ik toen een abonnement afgesloten met voldoende minuten en redelijk wat data, ik was voor 10 euro al klaar. Het kan dus al heel goedkoop. Verder heb ik haar toen mijn oude telefoon gegeven.

Succes

Jamie

Jamie

25-10-2015 om 21:08

Janhoorn

Met Choozze kan het nog goedkoper... gratis tot 100 min, 100 sms en 100 mb

Ad Hombre

Ad Hombre

25-10-2015 om 21:21

Jamie

Ja, ja, ik heb er al een besteld...

Jamie

Ik ook! Dank voor je gouwe tip!

En papapapa, hartelijk dank voor je bezorgdheid. Gekke Fransozen toch
weer :-)

yvonne

yvonne

31-10-2015 om 07:00

kpn

We hebben allemaal sim only van kpn, onbeperkt bellen binnen gezin. Verdubbeling van minuten en mb. Als je met internet over je bundel gaat wordt het vertraagd maar nooit extra kosten.

thuiszitter

thuiszitter

10-11-2015 om 08:42

Als je zelf KPN hebt

En dan alle producten van hun afneemt dan kun je het goedkoopste abbo nemen, kost iets van 12,5 euro waar je dan vervolgens 5 euro korting op krijgt en dan kun je als je zelf een data bundel hebt dit doorgeven aan je kind, mits alles van kpn komt.

Ik heb dit zelf met mijn jongste zoon gedaan, ik heb kpn compleet, dus tv en internet thuis, daarnaast abbo van kpn voor mezelf en goedkoopste voor mijn zoon en ik geef hem iedere maand een gedeelte van mijn data bundel aan hem.
Ik ben op deze manier voor hem slechts 7,5 euro kwijt en heeft hij nu 200 ipv 100 belminuten, en gemiddeld 500 Mb data omdat ik ook data en belbundel erbij kreeg door Alles bij KPN te bestellen en dit zelf nooit op krijg.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden