Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Niet gelukkig alleen met de kinderen


Lanza

Je kan wel gelukkig zijn alleen, maar met een geliefde zijn er toch dingen die je alleen of zelfs met vrienden niet kan, en wanneer de relatie goed zit, is de genegenheid en de verbondenheid die je kan voelen niet te kloppen.

Anemone

Anemone

12-11-2019 om 14:05

Haha Lanza

Wie ben jij om TO te vertellen dat ze echt geen man nodig heeft om zich gelukkig te voelen, met je perfecte man en je perfecte leven? Je hebt overduidelijk geen idee waar je het over hebt. Op welke manier denk je dat jouw bericht TO helpt om zich beter te voelen?

Anemone

Anemone

12-11-2019 om 14:11

Amber

Wat verdrietig dat het nu echt uit is. Kan me voorstellen dat je een zwaar weekend had. Hopelijk geeft het wel meer rust om te weten waar je aan toe bent. Goed om leuke dingen met je kinderen te doen ter afleiding, een wat korter weekendje weg is ok prima toch?

Lanza

Lanza

12-11-2019 om 14:19

Er zijn ook jaren

geweest dat ik single was en toen was ik ook gelukkig.

Het is echt mogelijk om gelukkig te zijn met jezelf. Dat lijkt me voor ts een heel waardevolle les om nu te leren, daar heb je de rest van je leven iets aan.

Lanza

Oh ja? Was je toen alleen met je kinderen?

rutiel

rutiel

12-11-2019 om 14:28

Laagdrempelige hulp

Bij ons in de buurt is er een organisatie die alleenstaande ouders ondersteunt in de opvoeding. Gewoon laagdrempelig: een getrainde vrijwilliger die bij je langskomt, bijvoorbeeld samen met jou en de kinderen iets onderneemt, je ondersteunt in opvoedvragen en/of je helpt je netwerk uit te breiden. Het is natuurlijk geen structurele oplossing, maar wellicht helpt het je wel tijdelijk om de last wat te verlichten.

Wellicht is er bij jou in de buurt ook een dergelijk initiatief?

Lanza

Lanza

12-11-2019 om 14:49

Het gaat erom

dat je in iedere fase van je leven eenzaam kunt zijn, of een ontwikkeling in jezelf kunt doormaken waardoor je leert dat je van jezelf op aankunt en dat je niemand anders nodig hebt om gelukkig te zijn.

Sommigen zullen nooit leren gelukkig te zijn met zichzelf. Anderen leren dit (vaak noodgedwongen) al op jonge leeftijd. Het is in elk geval een enorm voordeel als je gelukkig kunt zijn met jezelf. Je weet dan dat je altijd op jezelf kunt terugvallen.

Ja Lanza

Lees nog even het bericht van William, #32
Je kunt nog zo gelukkig zijn met jezelf, een goede partnerrelatie kan je net dat beetje extra glans geven in het leven.

Dat zou je ook even kunnen bevestigen in een bericht in plaats van een herhaling van een boodschap die niet zou misstaan in het draadje: arrogant en betweterig.

Libera

Libera

13-11-2019 om 08:40

Tsja AnneJ

Maar dat draadje ging wel over een puber.
Bij pubers hoort arrogant en betweterig gedrag, bij pubers kan ik dat ook nog wel schattig vinden.

Verder, mooi draadje dit. Mooi ook dat er geschopt wordt tegen het dogma dat je in je eentje volmaakt gelukkig moet zijn.
Sommigen zijn dat zeker, maar we verschillen nu eenmaal en behalve dat wij mensen echt nood hebben aan betekenisvolle relaties zal er vast een dieperliggende behoefte liggen bij mensen om iig een groot deel van die sociale behoefte te gieten in een relatie met die ene andere speciale mens. Anders zouden we niet zo vaak en veel ons leven op die manier inrichten.

Amber82

Amber82

13-11-2019 om 10:14 Topicstarter

Alleen zijn

Ik kan best alleen zijn en me daarbij ook niet diep ongelukkig voelen. Maar je hebt daarnaast ook nog alleen zijn en alleen zijn met kinderen. En omdat ik alleen ben met kinderen, die nog jong zijn en niet een avond alleen thuis kunnen zijn, zit ik ook meer opgesloten.

Ik kan maar weinig zelf dingen ondernemen om het geluk uit te halen, dat is vooral beperkt in dingen die ik samen met de kinderen kan doen. En daar haal ik niet al het geluk uit.

Amber82

Amber82

13-11-2019 om 10:17 Topicstarter

Taboe

Libera ik kan je helemaal in je stuk vinden, goed om te horen dat je waardeert dat dit ter sprake wordt gebracht.

Ik zie in mijn verhaal eigenlijk twee 'taboes', wat het voor mij ook moeilijk maakt om het bespreekbaar te maken.
Enerzijds dat ik niet al het geluk haal uit mijn kinderen en op momenten mij ook ongelukkig voel alleen met de kinderen.
En daarnaast het stuk dat ik gelukkiger zou zijn met een partner en dat geluk wat ik dan voel niet kan voelen als ik alleen ben.

Goed bezig

Ik vind het wel erg goed dat je kijkt naar waar dit vandaan komt. Ik heb wel een beetje hetzelfde gevoel. Ik zit in een nare scheiding en heb door alles wat zich heeft afgespeeld tijdens de relatie flinke vertrouwensissues. Wil voorlopig geen nieuwe relatie. Eerst tot rust komen en weer tot mijzelf komen, terwijl ik heel graag een liefhebbend persoon in mijn leven zou willen hebben. Heb alleen maar gegeven en wil ook wel eens ontvangen ; ) Ik durf het ook gewoon niet meer.

Jouw issues liggen iets anders maar toch ook weer niet. Het heeft bij jou ook wel wat met relatieverslaving/ verlatingsangst te maken denk ik. Bij mij ook. En bij mij heeft dit zich nu gedraaid naar bindingsangst omdat ik niemand meer durf te vertrouwen. Ik vind in ieder geval dat je goed met jezelf bezig bent. Het verwerken van de voorbije relatie kost tijd. Dat is een stukje rouw wat los staat van jouw issues waarom je een relatie "nodig" hebt. Steeds weer hoop putten uit contact gaat jou niet verder helpen. Ik herken dit heel erg goed trouwens maar het maakt het proces alleen maar moeilijker en langer.

Schrijf jij ook in een ander forum? Je verhaal lijkt erg op dat in een ander forum iig.

Anemone

Anemone

13-11-2019 om 16:19

Taboes

Ik denk dat alle alleenstaande moeders met kleine kinderen begrijpen dat je je geluk niet alleen uit je kinderen kunt halen. Natuurlijk geniet je van ze, maar het is ook gewoon zwaar om alles alleen te moeten doen en niet zonder allerlei gedoe (oppas regelen oid) een avondje iets leuks af te spreken, of überhaupt even iets voor jezelf te kunnen doen. Als je er al de energie voor hebt. Ik merk wel dat het met oudere kinderen veel makkelijker is. Het is dan ook gewoon gezellig in huis en je kunt leuke gesprekken voeren, of samen een serie kijken oid, dat maakt het een stuk minder eenzaam.

En verder denk ik dat bijna iedereen gelukkiger is met partner, ik weet niet of dat een taboe is. Ik weet wel dat er een verschil is hoe je relatie is geëindigd. Na een zware/slechte relatie voelde ik me opgelucht en blij dat ik weer alleen was. Maar na een fijne relatie, die ik zelf niet had willen eindigen, had ik heel veel liefdesverdriet en voelde me erg eenzaam. Juist omdat je weet wat je mist en hoe mooi het leven met een ander kan zijn.

Amber82

Amber82

14-11-2019 om 17:09 Topicstarter

Taboe is misschien

een groot woord.

Maar hier lees je, ok voornamelijk van 1 iemand, dat je vooral gelukkig moet zijn met jezelf en daarna weer verder kan.

En ja liefdier ik schrijf ook op een ander forum, maar daar zijn de reacties een stuk harder en daar lees je dus nog meer dat je vooral alleen je zelf gelukkig kan en moet maken voordat je er ook maar aan denkt om een relatie te willen.

Ik ben zelf nu ook wel van mening dat ik even rust nodig heb en de focus op mezelf en de kinderen. Tuurlijk is er nog een stukje hoop dat we toch bij elkaar komen, maar los daarvan heb ik ook totaal niet de behoefte aan een andere man.
Mijn doel is en was ook geen nieuwe relatie, ik heb hem ontmoet met als doel een fwb. Maar het gevoel werd snel meer voor beiden. En ja ik wil een relatie, maar met hem, dus zal nu niet in het daten duiken. Ik ben ook bang dat het wel weer even duurt om me weer te geven, het heeft toch wel wat met mijn vertrouwen gedaan dat ondanks het gevoel voor elkaar het blijkbaar niet kan.

Lanza

Lanza

14-11-2019 om 17:35

Quote:

Ik denk dat alle alleenstaande moeders met kleine kinderen begrijpen dat je je geluk niet alleen uit je kinderen kunt halen. Natuurlijk geniet je van ze, maar het is ook gewoon zwaar om alles alleen te moeten doen en niet zonder allerlei gedoe (oppas regelen oid) een avondje iets leuks af te spreken, of überhaupt even iets voor jezelf te kunnen doen. Als je er al de energie voor hebt.

Als je co- ouderschap hebt lijkt het me juist makkelijker een avondje te plannen om iets leuks te gaan doen. Het is heel duidelijk wanneer de kinderen er zijn en wanneer niet, dus het lijkt me eenvoudig om de verschillende activiteiten voor jezelf af te bakenen in een week. En als de vader bijvoorbeeld het weekend doet, dan heb je in het weekend alle tijd om te gaan stappen en je vrienden te zien/ te daten of waar je maar zin in hebt.

Amber82

Amber82

15-11-2019 om 16:01 Topicstarter

Ja lanza

Als je co-ouderschap hebt dan heb je veel meer ruimte om iets voor jezelf te doen en je eigen leven op te bouwen.

Maar dat is hier niet het geval en door omstandigheden bij de vader nu ook niet mogelijk en ik ga er maar vanuit nooit mogelijk.

Dus het feit is dat ik eens in de 2 weken voor mezelf heb van vrijdagmiddag tot zondagmiddag. En dat is vrij weinig om iets voor jezelf op te bouwen en daarbij ben ik kapot van 2 weken zorgen en heen en weer rennen, dat de puf om er het hele weekend op uit te gaan en nieuwe mensen te leren kennen niet echt meer aanwezig is.
Maar goed dat zal hopelijk beter worden als de kinderen groter zijn.

Maar het zorgt wel voor een opgesloten gevoel nu.

En ja ik heb hele lieve ouders die bijspringen, maar die hebben ook hun eigen leven en wil die niet teveel vragen/belasten. Mijn moeder werkt ook nog fulltime.

Lanza

Lanza

15-11-2019 om 16:55

Quote:

Maar dat is hier niet het geval en door omstandigheden bij de vader nu ook niet mogelijk en ik ga er maar vanuit nooit mogelijk.

Welke omstandigheden zijn dat? Klinkt heel heftig allemaal. Kun je geen vaste oppas regelen iedere week een avond en dit laten betalen door je ex? Hij laat het wel op een extreme manier afweten, dus enige compensatie zou redelijk zijn.

Amber82

Amber82

18-11-2019 om 10:50 Topicstarter

Oppas

Oppas betalen door ex, nou dat gaat hem niet worden hoor, krijg nu al geen cent.

En het interesseert hem geen rest of het slecht met mij gaat. Hij rijdt me nog liever aan dan dat hij mij een helpende hand toereikt.

Dus nee, hij gaat echt heen oppas betalen zodat ik er een avondje uit kan.

Pennestreek

Pennestreek

18-11-2019 om 10:58

Oppas

Amber82, heb je ook niemand in je omgeving die op zou willen passen bij je? Als je mijn buurvrouw zou zijn zou ik dat echt geen punt vinden. Babyfoon is al helemaal makkelijk te regelen. Maar als je dat niet prettig vindt (kan ik me voorstellen) dan zou ik het echt geen probleem vinden om eens per week op je kinderen te passen zodat jij kunt gaan sporten of met vriendinnen weg kunt. Ik heb ook nog 2 pubers thuis, kunnen we elkaar afwisselen. Of ze nou op hun eigen kamer zitten te appen of huiswerk maken of bij jou, maakt natuurlijk niet uit. Dus mijn advies is om eens om je heen te vragen of mensen je daarin kunnen en willen helpen. Ik denk dat je verbaasd zou kunnen zijn van wat mensen voor je willen doen als je ernaar vraagt!
Verder, ik snap helemaal dat je prima gelukkig kunt zijn in je eentje, maar dat je gelukkigER bent met een partner. Dat voel ik ook zo. Is niks om je voor te schamen, als vindt ene Lanza van wel. En dat de breuk nu je harder raakt dan de breuk met je ex snap ik ook. Dit is een man waarmee je liefde voelt, wederzijds. En dan is het heel zuur als er obstakels zijn die je niet weg kunt nemen. Ik duim voor je dat hij zich er overheen kan zetten in de loop van de tijd. Maar hij is de enige die dat kan voelen en besluiten. Dus voorlopig inderdaad even de focus op jezelf en je kinderen. Zet 'm op!

Amber82

Amber82

20-11-2019 om 15:22 Topicstarter

Pennestreek

Dankjewel voor je lieve reactie.

Ik woon hier nu 1,5 jaar, maar het is vrij anoniem. Een portiekflat, dus degene in mijn flat begroet ik vriendelijk, maar zijn helaas niet van de leeftijd dat er bijvoorbeeld inwonende pubers zijn.
Ik weet dat er ook oppassites zijn, dus kan daar misschien nog eens kijken. Daarbij hebben mijn ouders ook aangeboden een avond in de week te willen komen, zodat ik iets terugkerends kan doen wekelijks.

Moet zeggen dat ik daar nu niet mee bezig ben. Ben zo moe en b2n blij als de kids op bed liggen savonds. Los van het liefdesverdriet, wat energie slurpt, is er veel gedoe rondom mijn zoontje geweest het afgelopen jaar. Waar nu wel meer rust is, maar waar ook weer een nieuw traject ingezet gaat worden. Veel afspraken rondom hem, school niet meer om de hoek en daarbij is hem opvoeden net een tikkeltje pittiger. Dus wil nu vooral rust. En de liefde voelen, maar dat kan nu niet.

Pfff wat is liefdesverdriet verschrikkelijk zeg, ik heb het nu echt pas voor het eerst. Gewoon elk willekeurig moment schieten de tranen in mijn ogen.

Pennestreek

Pennestreek

20-11-2019 om 20:57

Dat snap ik

Dat je er nu niet mee bezig bent, eerst maar eens een beetje verwerken wat er is gebeurd. En voor je zoon zorgen. Fijn dat er een traject wordt ingezet. En hij is dus naar een andere school, ook weer wennen natuurlijk, maar hopelijk is hij daar op zijn plek. Ook daarom is nu rust nemen heel goed.
Fijn dat je ouders al aangeboden hebben op te passen. De drempel zal dan niet heel hoog zijn voor je, als je eraan toe bent om de deur uit te gaan.
Als ik jou was zou in elk geval wel investeren in wat meer contact met je buren, en ook met ouders van de klasgenoten van je kinderen. Dan kun je daar tenminste een beroep op doen. Maar dat heeft natuurlijk tijd nodig. Eerst even lekker cocoonen, kan prima nu met deze donkere dagen!

Graag helpen

https://amsterdam.voedselbank.org/kom-in-actie/

Er zijn veel manieren waarop je, met name, alleenstaande ouders met kinderen, kunt helpen.

Je kunt ook aan school, van je kinderen bijvoorbeeld, aanbieden om het geld voor het schoolreisje te betalen als dat betekent dat een kind dan niet mee kan. Dat is mij een keer gebeurd toen mijn dochter met schoolreis ging, een aardig kind uit de klas, dat in een pleeggezin zat, kon niet mee, want was niet betaald. Ik had, ja achteraf, graag die 75 euro betaald, had ik het maar geweten.

Sowieso kun je geld en goederen aan de voedselbank geven. Zij kennen vaak de mensen en weten wat er mogelijk nog nodig is.

Je kunt je ook specialiseren in de fondsen en daarmee mensen helpen.
Bij de gemeente zijn vaak fondsen en je hebt ook bijvoorbeeld de Stichting Leergeld, waar je geld kunt doneren.
https://www.leergeld.nl/

En de stichting SOS kinderdorpen. Daar kun je, voor zover ik weet, kiezen of je ook als het ware persoonlijk een kind kunt steunen, daar krijg je dan regelmatig bericht over.
https://www.soskinderdorpen.nl/

Persoonlijk iemand helpen die geen familie is, is eigenlijk wel wat ongewenst. Dan vragen mensen zich toch al snel af waar je naar op zoek bent en ook al is het volslagen altruistisch zou ik die reuk toch niet om mij heen willen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.