Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

SdV

SdV

03-01-2015 om 16:14

Ervaring met Chlorella bij ijzer en vit b tekort

M'n hele leven heb ik terugkerend ijzertekort (en mogelijk ook vit b). Ik probeer gezond te eten en ik slik m'n vitamines (bijna) dagelijks maar desondanks toch een terugkerend tekort. Dat kan beter. Daarom ben ik me aan 't verdiepen in vitamines ed. Op dit moment in chlorella (vanwege ijzer en diverse vit b).

Ik wil ga dat eens proberen maar zie door de bits, de bytes bijna niet meer. Zijn er mensen op het forum die bekend zijn met Chlorella?

---
Segolene

Pien

Pien

03-01-2015 om 16:22

andere ervaring

Mijn zoon is erg opgeknapt van Floradix ijzertabletten (met toegevoegde vitamine c en enkele b-vitamines). Ze werken niet obstiperend gelukkig.

Als je trouwens een B12-tekort zou hebben door een opnamestoornis, heeft oraal suppleren meestal geen zin, heb ik begrepen. In dat geval zou je aan de injecties moeten. Ik zou je bloed eens laten onderzoeken, dan weet je wat je tekort komt en in welke mate.

http://www.salus.nl/default.asp/id,178/

SdV

SdV

03-01-2015 om 16:22 Topicstarter

Geen spam

Nee, dit is een serieuze vraag. Ik maak toch zeker geen reclame voor een merk???
Hoewel ik niet vaak iets op het forum meld, ben ik hier sinds een paar jaar bekend en lees regelmatig diverse discussies.

---
Segolene

SdV

SdV

03-01-2015 om 16:32 Topicstarter

Huisarts

Afgelopen week was ik bij de huisarts die meteen over voeding begon. Als ik m'n huisarts mee wil krijgen, moet ik eerst wat aan voeding doen. Dat ga ik dan maar eerst doen. En als het werkt, ook prima. Zoniet, ga ik weer terug naar de huisarts.

Floradix heb ik ook, net, en bestel deze week de ijzer versie. Zal mij benieuwen want ha stelde ook roosvise voor maar dat vind ik zo vies. En dat ken ik ook wel maar Chlorella sprak me aan vanwege de diverse vitamines die erin zitten. Vandaar deze vraag over chlorella.

---
Segolene

Pien

Pien

03-01-2015 om 16:37

vies

Oeh, Roosvicee Ferro is vies idd! Chlorella ken ik helemaal niet.
Maarre, wilde je huisarts geen bloed laten prikken voor je supplementen geprobeerd hebt? Als je niet weet of je iets tekort komt, en zo ja, wat, dan weet je toch niet wat je moet suppleren? Of, zo je wil, welke voedingsgewoonten je moet veranderen?

random doen

Eigenlijk snap ik het wel. In het verleden heb ik ook vaak met de kinderen 'random' multivitamines en omegaparels ingenomen. In deze stressvrije jaren leek het mij eigenlijk niet meer nodig. Maar omdat iedereen zo moe was in het najaar ben ik er inmiddels weer aan begonnen.
Toevallig vond mijn specialist het wel de moeite waard om mijn vitamines te testen en ik heb een gebrek aan vitamine D en Vitamine B12. Waar ik op getest ben en binnenkort de uitslag verwacht. Dan mag ik mogelijk aan de injecties. Getest of ik een stofje aanmaak waardoor de vitamine in het maagzuur vernietigd wordt.
Ik voel me al iets minder moe nu ik weer vitamines en omega's neem.
Blijkbaar is voedsel op zich niet genoeg.
Ijzer kun je natuurlijk aanvullen met voldoende goed vlees en bladgroenten. Pas als dat niet genoeg blijkt is er meer aan de hand.
Bij mijn dochter was de menstruatie de reden van te laag ijzer. Inmiddels is ze aan de pil.
Van 'chlorella' heb ik nog nooit gehoord. Dochter heeft een combi van Davitamon en zoon en ikzelf de goedkopen A-Z pot van Kruidvat en een onbekend merk omega's.

http://energiekevrouwenacademie.nl/chlorella-mini-algje-dat-werkt-als-een-tijger-in-je-tank/
Heeft alleen geen vitamine D, dus die zou ik sowieso apart aanvullen, daar hebben we toch vaak tekort aan.
Ook zou zo'n zeealgje mijn alertheid mbt allergie triggeren. Dochter en ikzelf verdragen geen algen en ander specifiek zeefruit.
Verder kun je het gewoon proberen en kijken hoe je je voelt denk ik.

Btwaalf

Btwaalf

28-01-2015 om 12:24

Pas op met aanvullen b12

Want als je bloed wordt getest kan dit hoog zijn en je kunt daar ernstige klachten van hebben. En dan helpt niemand je meer.
Zelf heb ik dit meegemaakt. Had eerst een ernstig b12 tekort (getest) maar de huisarts stuurde me naar een drogist (zoek het zelf maar uit). Ik bleef moe, had erg veel onverklaarbare klachten en voelde me zelfs nog beroerder. Maar toen was mijn b12 wel gestegen dus kon dat het niet meer zijn. Toch naar een internist; die vond niks behalve een prikkelbare darm (maar daar kun je niks mee).

Gelukkig kwam ik terecht na een zoektocht op internet op de site van de b12 stichting en na lang zeuren bij mijn huisarts ben ik naar een goede internist verwezen voor een second opinion. Die heeft me levenslang b12 voorgeschreven via injecties en ook D en ijzer en magnesium.

Waar het tekort vandaan komt is niet ontdekt, maar dat vinden ze heel vaak niet. Maar zolang er geen oorzaak is gevonden mag je dus nooit zomaar stoppen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.