Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hoe erg mis je de kapper?

Boodschappen afhalen mag nu. Maakt mij niet zoveel uit, ik heb niks dringend nodig dat niet online besteld kan worden. Ik mis het wel hoor, gewoon zelf naar een ‘ niet essentiële’ winkel kunnen gaan om rond te kijken en te kiezen. Maar de kapper, die mis ik meer. Gewoon, weer eens netjes geknipt worden. Helaas heb ik geen gezinslid met kapperstalent en zelf knippen - dat wordt niks. 

Vergeet de mensen niet die verliefd zijn op hun kapper, en het nu maar hebben aangelegd met hun pakketbezorger... 😉

Ik mis mijn kapper wel erg!! En puur omdat mijn haar zo lijzig eruit gaat zien als het langer wordt; ik heb het altijd kort. Maar ik knip mijn man altijd (met tondeuse) en heb nu voor het eerst onlangs mijn eigen haar geknipt. De zijkanten en achterkant (door man) met de tondeuse en bovenop heb ik met de schaar een beetje raak geknipt. Was best goed te doen en het resultaat viel nog best mee.

Ik vind het ontzettend oppervlakkig van mezelf maar ik mis de kapper, de schoonheidsspecialiste, de masseur, de waxsalon en de sauna ontzettend! 

Dat is toch  prima Carole. Je mag best de geneugten van  je leven missen. Niets menselijks is ons vreemd...

Ik ook Carole, ik mis ook de schoonheidsspecialiste!

Het begint wel irritant te worden, ik heb een slag in mijn haar en die slag zorgt ervoor dat er een pluk regelmatig in mijn oog prikt. Bah.

Nee, ik vind dat niet oppervlakkig. Ik vind juist dat de waarde van gewoontes steeds duidelijker wordt. Ook van dingen die je alleen maar af en toe doet. Uit eten, naar de kroeg, naar bandjes, naar de HEMA, de bieb, een verjaardag. 

Het zijn toch die gewoontes die niet voor niets gewoontes zijn geworden. Het zijn dingen die bij je passen en die je nu dus mist als een stuk van jezelf. Er blijven gelukkig nog andere stukken over, maar het gemis valt me wel op en het valt me eerlijk gezegd niet mee.

Dat is idd een goeie Emmawee: routines/gewoontes zijn zeer zeker ook belangrijk!

Zelf maar weer met de uitdunschaar de punten gedaan, zo wordt het korter maar niet zo recht.ik heb enorm veel haar dus krijg echt een grote helm.  Het resultaat is optisch best goed,hahah....en meteen buuf de kapper gezegd dat zij straks t restauratieteam is. 

Ik ga sowieso nooit veel naar de kapper, maar ik ben al zolang niet geweest dat ik nu merk dat de punten echt bijgeknipt moeten worden. Uiteraard heb ik ook uitgroei, maar bij mij schijnt dat niet zo erg op te vallen. (Alhoewel ik dat zelf natuurlijk wel heel erg zie.)

Meestal laat ik mijn haar tot 5 cm boven mijn schouders knippen, en als het dan weer echt lang is geworden ga ik weer. Daar kan zo minimaal een half jaar overheen zijn gegaan. Nu draag ik het in een knotje, vind ik op zich ook wel prima maar ik heb ook wel wel weer zin in iets nieuws.

Persoonlijk mis ik de kapper niet echt maar waarschijnlijk heb ik makkelijk praten want ik heb krullen in laagjes. Het wordt alleen wat langer dan normaal. Bij de dochters zit het ook prima, geen krullen maar hun lange haar wordt nu gewoon nog langer.

De heren zijn een ander verhaal, heb mijn man zijn haar een paar weken geleden maar aangepakt met de tondeuse. Op zijn verzoek, even voor de goede orde. Aan mijn zoon zijn haar mag ik niet zitten. Hij begint een beetje op een Beatle in hun jonge jaren te lijken. Alleen de bakkebaard mist.

Het gewoon even fun shoppen mis ik wel. Maar de kapper? Totaal niet. Ik ging al niet vaak. 1x per jaar. Dan liet ik mn wenkbrauwen doen wn mn bovenlip harsen. Dat mis ik dan weer wel. Inmiddels heb ik bijna 1 wenkbrauw en een snor. Maar goed ik probeer het zelf maar een beetje bij te houden! 😅

dan

dan

20-02-2021 om 13:55

valt op zich wel mee, het model is er wel uit maar ik heb het tussendoor wel zelf geverfd. Ik ben sowieso niet iemand die elke 6 weken bij de kapper zit dus dat scheelt wel. Ik baal er meer van dat ik niet naar de osteopaat kan.

Ik niet, ik ga sowieso niet zo vaak een heb heel makkelijk haar. Af en toe zelf even een coupe soleil een dan kan ik het wel een jaar zonder kapper doen. 

De mannen hier hebben er wel echt behoefte aan. Die moesten eigenlijk al toen de kappers sloten. Zo erg dat ze er toch naar neigen om een kapper thuis te laten komen (wij kennen iemand die dat doet) of de grens over te gaan naar een kapper. 

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden