Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mountainbike, cannondale vs gazelle

Beste allemaal,

mijn man mag in het nieuwe jaar weer een nieuwe fiets kopen met het fietsplan.
Nu is hij van plan om een mountainbike te kopen, en twijfelt hij tussen een Cannondale F4z en een gazelle W5.

Tot nu toe is hij bij twee fietszaken geweest (bij een Cannondale dealer voor het onderhoud van mijn vouwfiets, bij de gazelle dealer voor het onderhoud van onze andere fietsen) en geen van beide dealers kunnen een objectief oordeel geven. Omdat beide dealers kleine bedrijfjes zijn is een proefrit ook niet mogelijk (bestellen is kopen). Normaal houd ik hier niet van, maar bij beide zaken hebben we goede ervaring met de andere fietsen, en ze zijn te klein om specialistische fietsen zoals mountainbikes op voorraad te hebben.

Uiteraard kunnen we nog naar een grotere fietsenzaak om daar alsnog een proefrit te maken (liefst op beiden), maar mocht het een gazelle worden, dan zou de gazelle dealer die bij ons op loopafstand zit kwa garantie en service wel juist weer prettiger zijn (en om ergens wel proefritjes te maken, en vervolgens een zelfde fiets elders te kopen, dat voelt ook een beetje raar).

Goed, een heel verhaal om een een vraag te stellen :

zijn hier mensen die een Cannondale mountainbike hebben of een Gazelle (W5) en hun ervaring willen delen?

Ik hoor het graag!
Groetjes,
Petty

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jippie

Jippie

15-12-2008 om 09:56

Wat wil je er mee?

Fietsplan is toch bedoeld voor van en naar het werk fietsen? Mountainbike is juist bedoeld voor offroad fietsen.
Dus wat wil je met die fiets doen? Zoek je offroad ervaringen of woonwerkverkeer ervaringen?

Fietsforum

Leg de vraag voor op een fietsforum van bv 'Fiets'.

Groetjes Akka

petty

petty

16-12-2008 om 20:24 Topicstarter

Reactie

Hoi Jippie,

Ja, hij fietst ermee naar het werk. Met een mountainbike (met zijn tempo) is van deur tot deur net zo snel als met een auto of met de trein (door file en van huis naar trein van trein naar werk lopen).
6 jaar geleden heeft ie met het fietsplan een mountainbike gazelle extreme gekocht, maar fietste er toen weinig mee naar het werk. Drie jaar geleden heeft ie daarom een Gazelle Orange gekocht, voor meer on the road, maar toen hij een keer door toch de mountainbike pakte naar het werk, kwam hij er achter dat dat veel sneller ging, en sindsdien fiets ie elke dag op de mountainbike naar het werk. Daarnaast wil hij er ook wel eens mee door het bos crossen, zeker nu onze oudste ook graag crosst zal ie dat wellicht vaker gaan doen de komende tijd, maar hij gebruikt hem dus ook 4 dagen in de week voor woon werk verkeer (en de orange gebruikt ie vooral om onze jongste zoon mee te vervoeren, en 1 dag voor woon werk verkeer, terwijl hij dan eerst onze jongste naar de oppas brengt).

Akka, ik heb inderdaad bij een fietsforum gekeken, maar daar moest ik eerst registreren. Hier ook, maar hier was ik al geregistreerd , een beetje gemakzucht dus .

Groetjes, Petty

Petty

Ik vraag me af of je man niet even snel en prettiger op een hybride naar zijn werk zou komen. Realiseer dat dat niet opgaat als hij veel in het bos wil crossen. Maar met een mountainbike heb je veel te veel wrijving op de weg door die brede banden. Ik denk dus dat je het lichte frame en de goede overdracht moet hebben van de mountainbike maar de wielen van een stevige racefiets.

Chantelle

Chantelle

17-12-2008 om 00:49

Ik...

Ik heb geen bal verstand van mountainbikes. Alleen dat je er niet lekker mee over de gewone weg fietst; te veel wrijving qua banden, je hele kleding onder de modderspatten, problemen met je ketting omdat alle troep inclusief zout je ketting aantast.

Manlief is een fervent mountainbiker. Hij wil alleen maar Cannondales. Dat is ook een echt mountainbikemerk; Gazelle doet het er een beetje bij. Moutainbikes voor zestigplussers die zich jong willen voelen met een flitsende bike in de schuur. Cannondale heeft een weet-ik-veel-wat-voor-frame. Zonder lassen of iets dergelijks. Daardoor is het allemaal heel erg stabiel en erg fijn fietsen.

Merla

Merla

17-12-2008 om 21:28

Ja idd chantelle

Cannondale is idd een echt mountainbike- en racefietsmerk. Gazelle doet dit er idd een beetje bij en is meer gespecialiseerd in 'gewone' fietsen.
Dit hoor je ook binnen het wielerwereldje. Ik zou dus eerder kiezen voor een Cannondale.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.