Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Leandra

Leandra

02-11-2008 om 17:42

Werken in hengelo, wonen in....hengelo/enschede...?

Hallo,

Ik heb net een nieuwe baan in Hengelo.Ik woon in Friesland. Nu hoef ik eerst maar 1 keer in de week of hooguit 2 keer naar Hengelo. Toch willen we die kant op gaan verhuizen.Het valt mij op dat in Hengelo zelf niet zo heel veel huizen te koop staan. Tenminste niet naar onze smaak/budget. Wie weet wat leuke wijken zijn? Of waar je zeker niet moet zijn? We houden van wijken met veel groen en tuingerichte woonkamers.Het hoeft niet de allerbeste wijk te zijn, maar ook geen achterbuurt.
Nu zie ik in Enschede veel meer te koop staan. Nu vraag ik me af of je ook last heb van files van Enschede naar Hengelo. En wat zijn daar leuke wijken? De drive-inn woningen trekken ons daar wel.Wie kent Enschede? Ik wil mijn kind het liefst naar de Montessorischool, want daar zit hij nu ook op.
Ook hebben we aan Duitsland gedacht. Maar wat zijn de consequenties van daar wonen? Wie heeft ervaring?
Veel vragen, ik weet het. Maar we zijn daar helemaal niet bekend! Alle info is dus welkom! Uiteraard hebebn we al veel gegoogeld, maar info van kenners is altijd fijn!

Groetjes Leandra

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
twentenaar

twentenaar

02-11-2008 om 19:52

Hengelo en zo..

Hallo Leandra,

Wanneer je in Hengelo gaat werken,heb je niet alleen keus uit Hengelo of Enschede om te wonen, maar je kunt ook gaan wonen in Borne of Oldenzaal of Delden of zelfs Almelo. Hengelo is vanuit al deze plaatsen goed te bereiken en urenlange files kennen wij hier niet.

Wij hebben jaren geleden ook een keus moeten maken en voor Hengelo gekozen.

Ik zou ook best in Enschede kunnen wonen. Enschede is net iets meer stad dan Hengelo. De huizen zijn ook iets goedkoper dan in Hengelo. De drive-inn woningen die jij waarschijnlijk bedoeld (rond de anderhalve ton??), staan in één van de mindere wijken van Enschede. Daar zou ik dus niet willen wonen.

In Hengelo kun je op de meeste plaatsen wel goed wonen. Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Wil je in een nieuwbouw wijk? Dicht bij de stad? In een jaren 80 wijk? Ik zou niet in de Hengelose Es willen wonen (daar zijn trouwens de laatste jaren wel mooie nieuwe huizen gebouwd) en niet in Veldwijk.

Er is een montessorischool in de wijk Groot Driene. Ik ken deze school niet, dus kan daar niets over zeggen. Groot Driene is wel een erg geliefde woonwijk met veel groen (ik lijk Funda wel.

Ik vind in Duitsland wonen ook zo'n een persoonlijke keus. De huizen zijn goedkoper, maar je woont wel echt in Duitsland. Ik vind niet dat je het kunt zien als een verlengstuk van Nederland. Ik ben ook van mening dat wanneer je daar gaat wonen, je ook echt moet gaan inburgeren, bijvoorbeeld kinderen in Duitsland naar school. Maar goed dat is mijn mening.

Mocht je nog meer vragen hebben, hoor ik het wel.

mem

mem

03-11-2008 om 00:31

Wel file, soms

naar de ikea. Ik heb niet in Hengelo gewoond, wel in Overijssel. Hengelo zou me meer trekken dan Enschede en liever nog ergens er buiten. Hengelo ken ik vooral van de schaakwedstrijden

Ook geen enschede

ik heb in enschede op school gezeten. en heb een tijdje een vriendje gehad toendertijd in hengelo. er staan wel files tussen hengelo en enschede, maar of ze dat in de randstad file noemen is maar de vraag...maar het is er behoorlijk 'druk' rond werktijden zeg maar. gebeurd er wat (ongelukje ofzo) of er word gewerkt dan is het hopeloos...en staat de bubs zo vast.
ik zou niet in enschede willen wonen. 't is een behoorlijke 'probleemstad', genoteerd als 1 van de steden waar extra geld naar toe mag/moet samen met de grote steden (van de minister extra subsidie). (nou krijg ik natuurlijk half enschede over me heen zodadelijk)....hengelo doet het dat wat betreft wat beter. maar is ook kleiner. maar ach als je wilt winkelen of stadten of uitgaan ben je toch zo in enschede? haaksbergen of goor zijn ook leuke plaatsen. en vlakbij zowel hengelo alsook enschede. kijk daar eens?
duitsland is een persoonlijke keus. wij wonen ook 10 minuten van duitsland af...maar het heeft wel behoorlijke consequenties als je daar gaat wonen (pensioen etc.) denk daar goed over na. kijk b.v. 's hier: http://www.verhuis.de/start/ en ondertussen heb ik ook al behoorlijk wat spijtoptanten gezien. die weer terug komen na een mislukt avontuur in duitsland.volgens mij staat die drive-in woning ook in niet zo'n beste wijk. niet doen dus! koop dan liever zo'n wat kleinere jaren 30 woning wat dichter bij het centrum die staan in wat 'betere' wijken aan kleine pleintjes.....
hengelo zou ook mijn voorkeur niet hebben of het moet in een erg goede wijk zijn. wat waar precies een goede wijk is kan ik je op dit moment ook niet zeggen...(te lang al weg)
groeten albana

Enschede

Hallo, hier een enschedeer....Er zijn zeker probleemwijken maar verder een prachtige stad om in te wonen! Mijn dochter zit op een goede montessorieschool in de wijk de helmerhoek, deze wijk staat ook als goed "aangeschreven". Elke gemeente (f het rijk) (moet je even googelen) heeft een leefbaarheidsmeter waar je goed kan kijken waar de probleemwijken zijn. Als je nog meer vragen hebt hoor ik het wel.
groetjes, Bianca

Hengelo

Hier een ex-Hengeloër, nu Bornse. Ik zou niet voor Enschede kiezen, maar da's persoonlijk, ik vind het gewoon geen prettige stad. In Hengelo heb je ook drive inn woningenen, kijk maar bij de Hunenborg en de Drilscholtenlaan. Er zijn 2 Montessori basisscholen en een Montessori voor VO (daar zit mijn zoon op). Mooiere wijken in Hengelo zijn idd Groot Driene, de buitenrand dan, (nog enigszins betaalbaar) en de Roershoek/Vossebelt (het iets duurdere segment, maar ook wel huizen die nog wel betaalbaar zijn). Roershoek/Vossebelt ligt wel een eindje uit de stad, maar is welk een groene wijk vind ik.
In welk gedeelte van Hengelo werk je? Misschien kan ik je adh daarvan wat meer vertellen over de wijken daar in de buurt.
Succes en groetjes, Anke3

marie

marie

03-11-2008 om 11:14

Denekamp

Hallo
Kennissen van ons wonen in Denekamp en dat ziet er ook goed uit moet ik zeggen. Er is daar overigens geen voortgezet onderwijs, dus ik weet niet of dat van belang is?
Maar jullie "wenje no yn ús mooie Fryslân", dus daar was de kans ook groot geweest als er gereisd had moeten worden voor voortgezet onderwijs?
Groetjes

Leandra

Leandra

03-11-2008 om 17:35

Bedankt voor alle reacties!

Duitsland valt nu toch af.
En zoals twentenaar de wijken beschrijft, hadden wij het ook al via internet gevonden. Fijn dat dat blijkt te kloppen! Ik woon nu in Leeuwarden, dus ook alles bij de hand in een iet heel grote stad. Enschede is bij mij enorme twijfel. Ik heb er niet zo'n goed gevoel over door alles wat ik lees.En een beetje file vind ik ook niiks. Ik wil graag snel op mijn werk zijn. Mijn man neigt wel meer naar Enschede. Hoe is de wijk Baffelo/Robert Stolzstraat?
Collega's haddem het ook al over de Driene. Daar eens neuzen. Over 3 maanden hakken we de knoop door, want dan weet ik meer over hoe en wat betreft mijn functie over hoe het in de toekomst gaat. Kent iemand ook de atletiekvereniging? Mijn zoon doet aan atletiek.
Ik werk vlakbij Van der Valk.

Groetjes Leandra

Leandra

Krijg helemaal het gevoel dat ik mijn stad moet verdedigen hihi.
Je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt. Volgens mij is het al van oudsher dat Hengeloers niet in Enschede wil wonen en ook anders om.
In Enschede hebben we ook een goede ateletiekvereniging, ac tion, die ligt dicht bij de helmerhoe, ruwenbos, sparrendaal wat allemaal goede wijken zijn.
Anders toch maar een ritje naar het oosten he, succes met je keuze!
groetjes, Bianca

Leandra

Leandra

03-11-2008 om 20:54

Mv3meiden

Bedankt hoor, voor de info! Goed om te weten in welke wijken ik wel moet zijn. Het is ook meer dat ik las dat er wel wegopstoppingen kunnen zijn en ik wil zo graag korte reistijd.
Ik zal eens kijken naar de wijken die jij noemt.

Groetjes leandra

Leandra

Er zijn natuurlijk wel meer goeie wijken, maar al deze wijken hebben een erg goede en snelle aansluiting op de A1.
Als er nog vragen zijn hoor ik het wel.

annedaan

annedaan

04-11-2008 om 11:15

Toevallig!

Wij komen net weg uit Hengelo (na 5 jaar) en wonen nu weer terug in Friesland.
Hebben met veel plezier in de wijk tegenover het ziekenhuis gewoond!
Hier is alles aanwezig wat je maar nodig hebt, zit dichtbij de A1 en op prima loopafstand van de stad.
Als ik weer terugging, dan zou ik daar idd weer een huis kopen!

Leandra

Leandra

04-11-2008 om 19:47

Mv3meiden en annedaan

mv3meiden, ik kan de wijk Sparrendaal niet vinden op Funda. Hoe heet deze wiijk daar? Welke wijken zijn nog meer leuk? Ik houd van tuingericht en groen. Wat nieuwere huizen vanaf de jaren 70.

Annedaan, in welke wijk heb je gewoond? Hoe heb je de overgang van Friesland naar Hengelo ervaren en waarom ga je terug?

Groetjes Leandra.

Even zo...

Even zo...

04-11-2008 om 20:25

Wat zoek je...

Ik heb in Hengelo gewoond, ken Enschede goed genoeg om er niet te willen wonen (tja, er is een reden waarom de huizen er goedkoper zijn) en woon ergens in de buurt.

Enschede/Hengelo is wel druk 's morgens. Afhankelijk van route doe je er makkelijk een half uur over.

Enschede en Hengelo hebben allebei een Montesorrischool; Hengelo heeft zelfs Montesorri voortgezet onderwijs (Enschede weet ik niet).

In Duitsland wonen was hier een tijdje populair. Met name onder ouderen zonder kinderen. Want dat is de belangrijkste consequentie; ben jij bereid om je kind naar een Duitse school te doen? Of race je met je kind iedere dag een half uur richting een NL school met als consequentie dat er geen kind bij jou komt spelen? Bovendien financieel is het niet eens meer zo lonend. De huizenprijzen in het Duitse grensgebied zijn gestegen en stijgen in de toekomst minder dan de NL huizen. Als je overweegt om naar Gronau te verhuizen, niet doen. Nederlandse deel van Gronau staat niet goed aangeschreven.

Wat zoek je in een stad of woonplaats? Ik woon op een paar km van Hengelo in een stadje/dorp van ongeveer 20.000 inwoners, met heel veel voorzieningen/sportclubs/scholen op fietsafstand (want dorp is niet te groot), dichtbij A1, omringd door natuur, Hengelo op 5 autominuten, gemoedelijker sfeer dan Hengelo (persoonlijk?), populair onder mensen die oorspronkelijk niet uit Twente komen. En... door nieuwbouwwijk groot en mooi huizenaanbod.

Even zo...

Even zo...

04-11-2008 om 20:30

Atletiek

Hengelo heeft natuurlijk een atletiekvereniging én het Fanny Blankers Coen (Koen?) stadion met de internationale APM games (de enige atletiekwedstrijd die meetelt voor het wereldbekerklassement of zoiets)...

Leandra

Leandra

05-11-2008 om 10:27

Evenzo

Duitsland is al van de baan. Toch te ingewikkeld en met name met kinderen. We wonen nu in een stad(je) en op zich is dat vergelijkbaar met Hengelo. Waar woon jij dan?
Enschede blijft een twijfelgeval. Ik wil graag zonder files/opstoppingen naar mijn werk kunnen en eigelijk ook met de fiets.We zoeken iets vanaf de jaren 70, geen tussenwoning en tuingericht ( of drive-inn) in een groene wijk.

Groetjes Leandra

annedaan

annedaan

05-11-2008 om 10:45

@leandra

Hoi,

Wij gingen verhuizen, omdat mijn partner daar een baan kon krijgen bij een gespecialiseerd bedrijfin Hengelo.Ik had ondertussen ook een baan in Enschede.
Ik heb het als positief ervaren om in Hengelo te wonen. Heb er veel vrienden aan overgehouden en we komen er nog vaak.
De reden om terug te gaan was vooral afkomstig van mij, toen mijn 1e kind werd geboren verlangde ik wel naar famielie en vrienden hier in het noorden.
De reistijd naar Friesland vinden wij behoorlijk al word het nu wat beter nu er aan de weg gewerkt word.
Mocht ik ooit weer moeten verhuizen zal het zeker weer in Hengelo zijn, we hebben er super gewoond. En dan ook in de wijk Woolder Es.
We hebben in Veldwijk (niet aan te raden, erg aso) en Groot driene gewoond. De laatste jaren woonde we in de wijk Wooder ES. Super mooie wijk en erg centraal.
Succes met je zoektocht!

Leandra

Hier een voorbeeldje van Funda van een huis op het sparrendaal en eikendaal. http://www.funda.nl/WoningAanbod/Koop/Detail/default.aspx?id=fd8ae41d-f580-4b6c-bbe3-c052dacf6864&objecttype=DetailKoopObject&hbx=1
Het ligt dicht bij de wijk de Helmerhoek.
Enne ik ga mijn mooie stad maar niet meer verdedigen, ik zou haast denken dat het alleen maar "aso" is hihi.

succes verder!
Bianca

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.