Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Sfera Sleutelbeen

Sfera Sleutelbeen

24-08-2017 om 17:07

Diana uit Engeland

Gisteren half geluisterd naar die docu over prinses Diana. Ben nu benieuwd naar iets. Weet iemand waarom Charles met haar getrouwd is hoewel hij al van Camilla hield? Was het alleen om even kindertjes te krijgen? Was Camilla al te oud?


Kaaskopje

Is het echt nodig om te zeggen dat ik chargeer om een beetje tegengas te geven aan het gedweep ? Natuurlijk is het tragisch als een jonge vrouw voortijdig aan haar einde komt, zeker als ze een paar kinderen achterlaat.

Kun jij een paar van de verdiensten noemen van monarchen die gekozen ambtsdragers niet hadden kunnen verwezenlijken?

Ad Hombre

Ad Hombre

02-09-2017 om 20:13

Kaaskopje

"In Engeland gaat de pers nogal ver voor een nieuwsfeitje en als dat tot ongelukken leidt is dat naar mijn idee nóóit de schuld van degene die achtervolgd wordt."

Niemand dwong ze om met - wat was het? - 120km per uur door die tunnel te scheuren. Met 60km hadden ze die pilaar wel overleefd in die Mercedestank. (ik heb er zelf zoeen gehad)

Dus laten we het simpel houden: Ze namen zelf bewust een risico door achtervolginkje te gaan spelen met inzet van hun eigen en *andermans* leven en dat is niet OK. Ook niet als je een godvergeten miljonair bent en een mislukte sprookjesprinces.

Ad Hombre

Ad Hombre

02-09-2017 om 20:20

Fact check

Van wikipedia:

"Although the media blamed the paparazzi following the car, an 18-month French judicial investigation found that the crash was caused by Paul, who lost control of the car at high speed while drunk. Paul was the deputy head of security at the Hôtel Ritz and had earlier goaded the paparazzi waiting outside the hotel.[1] His inebriation may have been exacerbated by anti-depressants and traces of a tranquilising anti-psychotic in his body.[2][3] The investigation concluded that the photographers were not near the Mercedes when it crashed.[4]"

Verder reed die 'Paul' 105 km/u toen hij de dertiende pilaar raakte (valt toch tegen zo'n Mercedes), dus dat lijkt me de aangewezen schuldige.

Het valt natuurlijk niet te bewijzen, maar de passagiers van de auto hadden vast geen matigende invloed op zijn snelheid uitgeoefend, met in aanmatigende zelf-importantie. Dus ik hou het toch op een gevalletje: dikke bult.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-09-2017 om 01:23

Ad Hombre

We kunnen er alleen naar gissen, dus ik sla er ook maar een slag naar wat er gebeurd is. Ik zat net een deel van de documentaire te kijken over de dagen rond de begrafenis van Diana (ondanks dat ik al die aandacht ivm '20 jaar na dato' juist tot een minimum probeerde te beperken) en ik kan me wel voorstellen dat je knettergek wordt van dat er altijd camera's op je gericht worden. Dus ja, wie weet heeft ze de chauffeur aangespoord extra gas te geven om ervan af te raken. Zonder journalisten die hen volgden was er ook geen reden voor een hogere snelheid. Maar goed, we waren er niet bij...

Triva

Triva

03-09-2017 om 02:34

o dat is het...

'Zonder journalisten die hen volgden was er ook geen reden voor een hogere snelheid. '

O, nu weet ik waarom al die mensen altijd zo hard rijden... Serieus, welke idioot rijdt zo hard om van journalisten af te komen?

Idiote dodenrit.

De chauffeur had ook een borreltje (teveel) op toch?

En ze werden niet gevolgd door een huurmoordenaar maar door journalisten. Kom op zeg, geen enkele reden voor deze dodemansrit.

Astrid

Astrid

03-09-2017 om 09:11

we waren er niet bij

Ik kan me heel goed voorstellen dat wanneer je niet meer ongestoord kunt boeren, wonen, leven, praten, eten; je altijd de paparazzi op je hielen hebt, dat dat iets met je doet.
Niemand van ons hier weet hoe dat is, blijkt blijkbaar ook erg moeilijk voor te stellen.
Het moment van wegrijden leek mij vreselijk benauwend, dan achtervolgt te worden helemaal. Ik kan me slechts indenken wat het met mijzelf zou doen, maar ik vind het vluchten toch niet zo bizar en vreemd moet ik zeggen. De momenten gezien hoe ze soms over straat moest rennen en de agressieve benadering van de paparazzi? Hoe ze in soms in auto's moest komen? Denk "je" echt niet dat dat een keer teveel kan worden?

Triva

Triva

03-09-2017 om 10:22

Astrid

Over straat ga je vergelijken met in een auto zitten en idioot hard rijden? Waarom? Waarom denkt iemand dat je van een journalist af komt door hard te rijden? Je hebt twee kinderen maar dat vind je ok?

vlinder72

vlinder72

03-09-2017 om 10:37

Gordel

Een gordel dragen in de auto is ook verstandig. Die droeg Diana niet. De enige overlevende wel.

De pers is natuurlijk vervelend maar Diana zocht deze ook zelf op. Ze had na haar scheiding ook kunnen kiezen voor een leven in de luwte. Dat deed ze niet. Als ze haar ex een hak kon zetten, deed ze dat. Ze zocht publiciteit en kreeg dat ook. Keihard gaan rijden om weg te komen van de pers is nooit verstandig. Je brengt dan niet alleen je eigen leven in gevaar maar ook die van medeweggebruikers.

Sfera Sleutelbeen

Sfera Sleutelbeen

03-09-2017 om 11:07

Ze koos zelf voor de publiciteit

Ik ben het met Vlinder eens: ze zocht zelf de publiciteit, was al jaren gescheiden van Charles en had best rustig kunnen gaan leven. Maar die publiciteit leverde haar ook aandacht op.

AnneJ

Je denkt toch werkelijk niet dat WA enig benul heeft van de wetten die hij ondertekent? Dat is echt louter formeel en stelt inhoudelijk niks voor. Totaal overbodig dus.
Het koningshuis kost ons best het nodige. Zeker als je het bekijkt in relatie tot wat ze er voor moeten doen. Dus ja, vermaak is wel waar we recht op hebben.
En nee, de kosten van een president zijn niet net zo hoog. In Nederland hebben we een staatsvorm waarbij het staatshoofd een vrijwelgeheel ceremoniele functie heeft. De werkelijk macht ligt bij het gekozen parlement en regering. Mochten we overgaan naar een republiek, dan wordt een (direct of indirect) gekozen president het staatshoofd met dezelfde taken als nu de koning als staatshoofd heeft. Wat scheelt is we geen familie of paleizen hoeven te onderhouden.

Sfera Sleutelbeen

Sfera Sleutelbeen

03-09-2017 om 12:59

Nou Alkes

Vergeet de kappers- en schoonheidsspecialistekosten niet

Sfera

Nooit geweten dat de Duitse of Italiaanse president daar zoveel geld aan uitgeeft.
O je bedoelt de Franse president die zoals iedere Franse president zich een zonnenkoning waant.
Verdiep je trouwens even in het franse staatsrecht en dan zie je dat de president daar een heel ander staatshoofd is dan ik bedoel.
Als we nu een koning hebben, die nauwelijks politieke invloed heeft (wat iedereen mij altijd verzekert als je zegt dat zo'n erfelijk koningshuis toch wel ondemocratisch is) waarom zouden we dan een president krijgen met wel veel invloed zoals de Franse president? Mij ontgaat de logica.

@ Kaaskopje, # 55

Ja, sorry hoor, maar ja: ik doe daar denigrerend over.
Niet dat het niet tragisch zou zijn dat zo'n jonge vrouw in zo'n tragische omstandigheden omkomt. Dat is het zeker wel (maar het gebeurt wel vaker en daar kraait geen haan naar).

Daar gaat mijn walging (het is niet anders) niet over. Mijn walging betreft al die (biologisch) volwassenen, die blijven hangen zijn in de koekentrommelromantiek. Bij Barbie en Ken, bij Di en Do.

Ik heb het eerder al aangestipt: Niet alleen het VK, maar de hele wereld ging toen door een erg moeilijke periode, gedurende het hele "rijk" van Diana. Daar is niet veel van blijven hangen... Dat was iets moeilijker te behappen aan de strijkplank, blijkbaar.

Is het mij toegestaan, weinig respect te hebben voor lieden die niet bij machte zijn hoofd- van bijzaken te onderscheiden en die geen blijk geven van enig historisch inzicht? In VL zijn dat eindtermen in het middelbaar onderwijs.

Wat uw psychologische benadering van mijn persoon betreft: blijven oefenen, u komt er ooit wel. Ik waardeer in elk geval de poging.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-09-2017 om 20:16

Achteraf

Achteraf kijk je een koek in zijn k... Het is nogal makkelijk om vanaf de luie stoel van alles te vinden, ondanks dat je niet zelf in de situatie zat. Er zijn domme dingen gebeurd, dat is waar, een chauffeur die onder invloed rijdt is natuurlijk echt heel erg fout. Toch vind ik dat er geen excuus is voor extreem opdringerig gedrag van journalisten. Diana had inderdaad in de luwte kunnen gaan leven, maar dat vind ik een verkeerd uitgangspunt.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

03-09-2017 om 20:44

Koektrommelromantiek

Wat een leuke term

Tja aan de overzee van de Noordzee zijn er koningshuis-fans die hun woning tot plakboek cq museum hebben omgetoverd. Vandaag nog gezien op de BBC. Dat zie ik hier niet gauw gebeuren hoor.

Al die aandacht voor wijlen Diana zal het voor Charles nog lastiger maken niet overgeslagen te worden, als z'n moeder op gegeven moment overlijdt. Bij nader inzien snap ik niet dat er in 1981 geen ferm team coaches is aangezocht om dat uit evenwicht zijnde stel op leefbare paden te leiden.

Koningshuis inruilen voor een gekozen president - hm, ik weet het niet. Het volk laten kiezen betekent niet per definitie dat het land beter af is. Was het maar zo eenvoudig.

Ik blik niet

terug hoor: ik vond het toen al onzin en [...] [zelfcensuur: cynische overpeinzingen over Diana en Theresa ongeschikt voor gevoelig publiek]. Ik zal het nog weleens spellen als Kleenex me sponsort.

En wat dat "extreem opdringerig gedrag van journalisten" betreft: Diana was er anders altijd wel als de kippen bij als ze de pers voor haar kar kon spannen... En dat was heus niet altijd voor het "hogere goed"...
Ik hoef echt niet in dezelfde situatie te zitten om zulks door te hebben. Hoe zeggen de Amerikanen dat? "It's the elephant in the room"?

Kaaskopje

Kaaskopje

04-09-2017 om 01:11

Wilgenkatje

Ja, ik hoop ook echt dat ze er geen 10-jaarlijkse gewoonte van willen maken hoor om haar te herdenken. Ik vond deze 'ronde' eigenlijk al teveel.

Achteraf hadden ze nooit moeten trouwen. Maar ja dat is ook zo'n achterafje. Dat had betekent dat het koningsschap niet naar een directe troonopvolger had kunnen gaan bij het overlijden van Charles, maar naar prinses Anne. Ze vonden een keer zo'n frats in een eeuw wel genoeg denk ik.

rouw

Vreselijk tragisch inderdaad, de manier vooral waarop Diana overleed.
Maar die massale 'rouw' begreep ik niet. Ik vind het woord rouw ook misplaatst. Om je moeder, je broer, een vriendin rouw je. Om iemand die je alleen kent uit de media heb je toch niet zulke diepe gevoelens ? Het is treurig, je leeft mee maar rouw...
Ik heb haar een keer gezien, in het wild dus, met bodyguards om haar te beschermen tegen opdringerige bewonderaars. Lijkt me geen pretje als je zo moet leven.
Ik was geen fan van haar en ben ook geen bewonderaar van Maxima. Veel mooie kleren en vriendelijke lachjes en knikjes en soms eens een toespraak houden over micro economie.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-09-2017 om 15:19

Het blijft me verbazen

Ik sta kennelijk zo anders tegenover koninklijke 'toestanden' dat ik de minachting naar het fenomeen echt totaal niet begrijp. Dat proef ik ook in 'soms eens een toespraak over micro-economie'. Ze is bankier geweest en heeft kennis van financiële zaken. Het is niet zomaar een hobby waarvoor ze af en toe het vliegtuig mag pakken.

carriere Maxima

Maxima heeft na haar studie 4 jaar bij verschillende banken gewerkt. Dat maakt je nog geen bankier hoor, maar dat terzijde.
Het werk dat Maxima verricht in het kader van micro-financiering kan gelet op de (in haar geval afgeleide) ministeriele verantwoordelijkheid niet echt inhoudelijk zijn. Dus de omschrijving "soms een toespraak" is precies wat het is. Overigens zouden de aanhangers van de monarchie ook niet anders moeten willen. Want de ministeriele verantwoordelijkheid is en blijft de achilleshiel van het koningshuis.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-09-2017 om 16:09

Alkes

De omschrijving 'bankier' had ik laatst voorbij horen komen. Laat ik het op dit houden: In maart 1998 werd Máxima aangenomen als vice-president van de afdeling Emerging Markets van Dresdner Kleinworth Benson. In deze functie adviseerde ze klanten over investeringen in Latijns-Amerika en Azië. Ze bleef tot 1999 bij Dresdner Kleinwort Benson op Wallstreet.
In juli 1999 aanvaardde Máxima een functie op de afdeling Vermogensbeheer van de Deutsche Bank. Ze begon in augustus aan de verantwoordelijke en goed betaalde baan als manager Latijns-Amerikaanse effecten.

Astrid

Astrid

04-09-2017 om 17:41

Nee hoor Kaaskopje

Daar sta je niet alleen in, maar je weet dat de tendens hier vaak anders is.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

04-09-2017 om 18:24

Rouw, meeleven...

Van tijd tot tijd gebeuren er tragische zaken waarin het grote publiek meeleeft/meerouwt, ook al is er geen persoonlijke betrokkenheid. Het is iets heel,anders dan wanneer je iemand uit je persoonlijke levenskring moet missen. Maar het is er wel. Het raakt je hart, je voelt je geconfronteerd met de grote kwetsbaarheid van het leven, de betrekkelijkheid van wat er is. En dat met veel mensen tegelijk.

Diana uit Engeland of Dalia uit België?

Een mens zou het uit het oog verliezen, in al dat gedoe over de herdenking van het feit van de eeuw: de tragische dood van "the people's princess".
Gisteren werden in B de razzia's tegen de joden, in de jaren 1940, herdacht. Dat is altijd een herdenking in mineur.
De publieke belangstelling is laag.
De overheid werkt er niet aan mee, omdat ze niet wil herinnerd worden aan al die eerbare ambtenaren die joodjes gingen jagen...

Zo van achter mijn strijkplank, heb ik er geen enkele moeite mee, om uit te maken welke van die twee herdenkingen het belangrijkste is.

Kaaskopje (ietwat ot)

Ik kan ook Wikipedia lezen. En ik weet ook wat dergelijke omschrijvingen zeggen. En dat is geen bankiersfunctie. Maar nogmaals zoals ik in eerder bericht zei, dat is ot. Als jij Maxima als bankier wilt omschrijven, ga je gang.
Bedenk dan overigens wel dat bankier van tegenwoordig meer zegt over hebzucht dan over intellect. Maar misschien was dat ook wel drijfveer voor Maxima om WA te kiezen.

Alleen hebzucht is vereist?

Oooooo, dan had ik dus ook een topfunctie kunnen bekleden als bankier?

Maxima koos voor onze Willem. Dat was dus ook hebzucht? Stonden er 5 heren op een rij en koos ze de rijkste? Dat zal bij rijke mensen altijd zo zijn. Houdt ze van mij of van mijn geld? Ik had niet het idee dat Maxima uit de sloppenwijken kwam trouwens...

Kaaskopje

Kaaskopje

05-09-2017 om 00:27

Mijn hemel Alkes

Dus als je een financiële functie bekleed, liefst een beetje hogerop, dan ben je standaard hebzuchtig? Ik vind het echt zeer bijzonder wat je allemaal zegt.

Prestige

Maxima was zelf vermogend, maar had geen titel. Begin vorige eeuw kwam het veelvuldig voor dat steenrijke Amerikanen met verarmde Europse adel trouwde. Win - win voor beide partijen. De Oranjes zijn natuurlijk alles behalve minvermogend, maar het verhaal dat ze met stomheid geslagen was toen ze achteraf hoorde dat die aantrekkelijke ?vlotte ? jongen met wie ze zo gezellig had staan praten op een feestje, van koninklijke bloede was, wil er bij mij niet toch niet in.

Maxima geniet overduidelijk erg van haar job, en ze is er geknipt voor. Max geeft het wat boerse Nederlandse koningshuis de allure en de glamour waar een groot deel van het volk naar snakt. En met wat inzet kun je best van een verstandshuwelijk kan je best iets aardigs maken. Verliefdheid houdt ook niet eeuwig stand.

Kaaskopje

Jouw reactie verbaast mij dan weer. Lees je wel eens krant? Is de bankencrisis je ontgaan, het korte termijndenken, het grote graaien en de zelfverrijking die daaraan ten grondslag lag?
Begrijp je wat het begrip ministeriele verantwoordelijk inhoudt? En dat Maxima daardoor geen werkelijke inhoudelijke functie kan vervullen maar alleen een representatieve?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.