Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

29-11-2009 om 13:29

Leuk onderwerp om over te discussiëren?

Hebben jullie dat ook wel eens dat je hier kijkt en denkt 'beetje saai, wat is nou een leuk onderewerp om eens over te praten?' Dus... roep maar:-) Het mag ook niet leuk zijn en het mag ook in een nieuw draadje starten.

Guinevere

Guinevere

29-11-2009 om 13:54

Euh...

Wat eten we met kerstmis dit jaar? Vind ik wel een geschikt gespreksonderwerp voor de zondagmiddag, maar dan in Huis Tuin en Keukens. Bovendien heb ik nu honger, dus ik ben zeer bereid over eten te praten.

Tirza G.

Tirza G.

29-11-2009 om 14:52

Ik zat net te denken

Waar kan ik eens een draadje over starten? Ik had vorige week in een vergadering weer een fijne, tactvolle blunder die ik hier niet opschrijf vanwege de herkenbaarheid. Zoonlief had van de week in de les (waar veeeeeel gepraat werd) ook een moment van nét precies iets te hard iets gewaagds zeggen en dat het dan net op dat moment doodstil is...........
Dus iets van: het was nét doodstil en ja hoor, toen zei ik natuurlijk knalhard...........
Maar ja, dat lijkt me zo gauw opdrogen dat draadje.

Ik weet er nog eentje. Ik heb een fluitketel die een Heel Apart geluid maakt, een soort misthoorn. Ik kookte een keer water voor een kopje thee voor vriendin, zij hoorde dat geluid en kreeg ogen als schoteltjes. Ze ging meteen haar man bellen. Wat bleek: ze hebben jaren naast mensen gewoond waar ze élke avond dit geluid hoorden en ze hadden het nooit kunnen thuisbrengen. En nú wist ze het :-) Man begreep het meteen. Dus wellicht: de buren zullen toch wel eens denken als ze ....... horen.

Is dat wat?

Tirza (hier is het ook zondagmiddag :-)))

Caillic

Caillic

29-11-2009 om 15:10

Intocht

Mijn onderwerp zou zijn: waarom huil ik altijd bij de intocht van Sinterklaas? Zodra kindertjes beginnen te zingen, de goedheiligman in zicht komt, ik hou het niet droog. Enige troost is dat ik niet de enige ben die staat te snotteren. Maar waarom?

Ayanna

Ayanna

29-11-2009 om 17:02

Nou breekt mijn klomp (of mn schoentje of mn laarsje...)

Dat heb ik dus ook....
Dat ik helemaal volschiet bij de intocht van Sinterklaas. Of bij optredens van kinderen. Of bij de theatershow van Kabouter Plop.... En of het nou real life is of op tv, maakt helemaal niets uit.
Altijd gedacht dat ik emotioneel niet helemaal spoorde, dus wat ben ik blij dat ik hier nu lees dat ik niet de enige ben! Heb er zelf nooit een verklaring voor kunnen vinden. Vond mezelf altijd maar een beetje vreemd....

Tesse

Tesse

29-11-2009 om 18:21

*grijns*

Ik had het toen ik voor het eerst met mijn kind bij de Efteling (en Pardoes even naar het kind zwaaide) was! (en bij de intocht, en bij kinderen voor kinderen, en bij K3, en bij....) Niet omdat mijn jeugd voorbij is, maar omdat mensen de moeite nemen om zoiets leuks te verzinnen voor MIJN kind, geweldig ontroerend *grinnik*.
Ach, ik jankte ook bij een Unox-soep reclame (jongentje had een slecht rapport, moeder legde het zonder te kijken opzij en gaf zoonlief eerst een bord soep en een aai over zijn bol, da's pas opvoeden ;-)), 't is een afwijking, doe je niks aan...

Biene M.

Biene M.

29-11-2009 om 19:10

Huilen

We huilen denk ik omdat het hormonaal nooit meer goed is gekomen na die zwangerschap(pen). Ik had geen leuke jeugd en vond KvK stom, maar nu houd ik het ook niet droog bij de intocht, bij KvK, als Ralf wint bij het Junior songfestival (terwijl ik dat niet eens leuk vind), bij tv-reclames, ach, eigenlijk loop ik de godganse dag mijn tranen weg te slikken.

Erg leuk was het ook in de bioscoop bij Polleke, waar op een gegeven moment een heleboel kinderstemmen vroegen "huil je nou, mama?". Ja, mijn dochter vroeg dat natuurlijk ook. Wacht maar tot je zelf kinderen hebt, zeg ik dan.

krin

krin

29-11-2009 om 20:35

Klinkt als

iemand die naast je neer ploft en verveelt opdraagt: "vertel eens wat leuks" - dan weet ik dus meteen echt niets boeiends meer te melden.
(Zo ik al ooit enz..)

Alhoewel. Ik vroeg me laatst wel af of iemand met zowel dochters als zonen bewust anders te werk gaat in de opvoeding bij jongens dan wel meisjes. Of zich er ooit op betrapte dat ze iets per sekse anders aanpakte.
En dan bedoel ik niet iets als wel of niet alleen naar huis laten fietsen, of de leeftijd waarop ze mogen stappen, of hoe voorzichtig je bent met een eerste verkering, maar van jongs af aan.
Mogen jongens soms meer? Moedig je ze (on)bewust aan om stoer/dapper te zijn? Prijs je meisjes eerder voor zorgzaamheid? Van die dingen, ja.
Was ik benieuwd naar.

Tirza G.

Tirza G.

29-11-2009 om 22:52

Yup

Ongetwijfeld Krin. En zo subtiel, dat ik het zelf niet merk. Ik merk wel vrij bewust, dat je met beiden andere angsten hebt. En ja, dan heb ik bij dochter meer de angst voor de slachtofferrol en bij zoon meer de angst voor de daderrol. Nou blijkt dochter een vinnige tante en zoon een eitje te zijn, maar toch.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

30-11-2009 om 01:14

Huilen bij sint

Toen wij de eerste Sinterklaas in ons huis meemaakten keek ik uit een slaapkamerraam naar de Sinterklaas-aankomst op het schooplein naast ons huis. De stemmetjes van de kinderen op het plein, de opzwepende woorden van de directeur... je kon mij opvegen. Met 11 november, Sint Maarten dus, stond ik op het perron te wachten op mijn trein toen een ik een vader met zijn kleuterdochtertje voor een deur hoorde zingen. En ja hoor!: natte ooghoeken. Ik ben daar erg gevoelig voor.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-11-2009 om 01:16

Mijn buurvrouw had

vast nieuwe schoenen aan vandaag. Ik heb haar nooit eerder zo hard door de kamer horen stampen:-)

Agnet

Agnet

30-11-2009 om 09:49

Wat ik wel zou willen weten

is waarom ik niet begrijp hoe het werkt met de airco en beslagen ramen (airco aan op ramen en bij mij blijven ze beslagen). Iedereen snapt dat behalve ik. Geen leuk onderwerp zoals je vroeg Kaaskopje, maar wel iets dat ik zou willen weten.

En ja, waarom schiet ik vol als ik de echte sinterklaas zie aankomen?

Vic

Vic

30-11-2009 om 09:53

Even checken

Ik loop regelmatig tegen situaties aan waar andere mensen anders reageren dan ik hoop of verwacht. Dan vraag ik me altijd af of het nou aan mij ligt, of dat die ander vreemd bezig is. Ik zou hele rubrieken kunnen vullen met allerlei dagelijkse onduidelijkheden ;-)
Oh, en momenteel zit ik met de vraag of je een batterij-houder (in een stuk speelgoed), waarvan het spiraaltje is vergaan door een lekkende batterij, weer aan de praat kunt krijgen met een opgevouwen paperclip ofzo. En of dat dan veilig is.

Puck2

Puck2

30-11-2009 om 10:44

Huilen

O, wat een herkenning. Mijn vraag is dan de volgende: waarom staat in geen enkel zwangerschapboek vermeld dat je na de geboorte van je eerste kind voor je hele verdere leven emotioneel incontinent wordt?

Tesse

Tesse

30-11-2009 om 11:42

Vic...

...'t ligt uiteraard altijd aan de ander ;-). En van batterijen weet ik niks.
Krin, ik heb twee kinderen van hetzelfde soort, maar zelfs die behandel ik anders. Van de oudste verwacht ik echt andere dingen dan van de jongste, en dan bedoel ik niet door het leeftijdsverschil, maar meer door de plaats in het gezin. Ik doe het niet bewust, maar ik ben me er (vaak achteraf) wel bewust van.

Puck2

Puck2

30-11-2009 om 12:06

Beemer

.. en dan vergeet je nog dat je niet op je eigen helft buitenspel kunt staan. Voor Berber: de eigen helft is de kant waar de keeper van jouw team het doel op dat moment moet verdedigen.

Vic

Vic

30-11-2009 om 14:32

Maar wat dan als

Ik heb altijd begrepen dat je buitenspel staat als je de bal krijgt toegespeeld, en er op dat moment niemand van de tegenspelers tussen jou en het doel staat. Maar wat nou als jij heel hard kunt lopen en jouw tegenspeler die met je mee rent net iets achter blijft? Dan zou je doelpunt niet gelden omdat die andere kerel te langzaam loopt? Daarnaast vind ik het juist slim om iemand in de buurt van het doel van de tegenstander te laten wachten op een bal. Beetje flauw om daar een regel tegen te verzinnen.

Nut van buitenspelregel

Buitenspel gaat in op het moment van spelen van de bal. Dus ja, als degene die achter jou loopt je niet kan inhalen, maar er niemand anders van de verdediging tussen jou en het doel staat, dan moet je je inhouden en wachten tot dat wel het geval is, of de bal weer afspelen aan iemand die niet buitenspel staat.

Zonder buitenspelregel krijg je F'jes voetbal: allemaal op een kluitje naar het doel (beetje gechargeerd).

Chris

Puck2

Puck2

30-11-2009 om 15:39

Helemaal gelijk beemer

Beemer: sorry, sorry, sorry, je had het prima uitgelegd, het lag niet aan je onduidelijkheid. Ik heb er gewoon overheen gelezen. Ach ja, we zullen maar zeggen dat ik niet voor niks aan mijn ogen geopereerd moet worden. ;-)

Tirza G.

Tirza G.

30-11-2009 om 16:35

Kaaskopje!

Ik ben misschien jouw buurvrouw! Ik heb nieuwe laarzen die echt klikklakken en dat vinden mijn kinderen zo leuk, echte mevrouwenlaarzen. Dus ik klikklak door het huis om ze in te lopen, terwijl ik normaal gesproken met mijn supersofte crocs door het leven schrijdt.

Tirza

Fraz

Fraz

30-11-2009 om 17:37

Vic

op het moment dat jouw teamgenoot jou de bal aanspeelt moet er minstens 1 tegenstander tussen jou en de keeper staan maar heeft ie eenmaal de bal dan mag ie natuurlijk veel harder rennen met de bal als de tegenstander en is de bal eenmaal gespeelt dan mag je natuurlijk ook veel harder gaan rennen naar de bal toe als je tegenstander. Alleen op het moment van schieten moet er een tegenstander tussen jou en de keeper staan.

Jippie

Jippie

30-11-2009 om 21:15

Keeper

"op het moment dat jouw teamgenoot jou de bal aanspeelt moet er minstens 1 tegenstander tussen jou en de keeper staan"

Preciezer: er moeten 2 tegenstanders tussen jou en de achterlijn staan. Meestal is de keeper 1 van die 2 tegenstanders, maar dat hoeft dus niet perse! :-)
Om het gecompliceerder te maken: geen buitenspel als je op je eigen speelhelft staat of als je je achter de bal bevindt op het moment dat deze door een medespeler naar je wordt gespeeld.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-12-2009 om 01:31

Tirza

Het zou zomaar kunnen... tenminste als ik mijn huis op mijn rug had gezet en een paar provincies naar beneden was gesjokt:-)

Roosje Katoen

Roosje Katoen

01-12-2009 om 10:35

Hihi

Grappig dat iedereen zo serieus op die buitenspelvraag ingaat ;-)

Maar nu we het er toch over hebben: het wordt hoog tijd dat die buitenspelregel eens een keer wordt afgeschaft! Wordt het spel veel aantrekkelijker en eerlijker van.

Vic

Vic

01-12-2009 om 13:28

Chris

Wat is F'jes voetbal? ;-)

Tirza G.

Tirza G.

01-12-2009 om 16:13

Fjes voetbal is net zoiets als engels voetbal

Het kenmerk van Engels voetbal is dat er 20 mannen lopen te hollen, ipv zoals hier in NL die ene die net aan de beurt is. Fjes zijn de kleinste amateurvoetballertjes. Die rennen ook als dóllen met z'n allen achter de bal aan. En geef ze eens ongelijk, je staat anders toch maar te vernikkelen.

Tirza

Klopt tirza

Engels voetbal als tegenhanger van het continentale/Italiaanse catenacciospel waarin vooral tikkies breed worden gespeeld. Maar nu snap ik waarom die Italianen het zich kunnen veroorloven om zo te spelen, het is het klimaat!

Chris

Idd puck

Wat een herkenning. Ik vond mijn moeder vroeger maar een huilebalk. Ze kon overal om huilen en ik maar denken, wat is er nou? Nu snap ik het pas en ben ik ook de huilebalk. Donderdag gaan we naar komt een vrouw bij de dokter, er zal een grote vracht tisseus mee...Iemand hier al naar die film geweest?

Erika de Bruijn

Erika de Bruijn

02-12-2009 om 13:01

Bij ingooi niet buitenspel

euh..ter verduidelijking...wanneer er wordt ingegooid kun je niet buitenspel staan. Hier valt dus een voordeeltje mee te halen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.