Home » Forum » Een voedingssapp voor babys va 4 maanden

Een voedingssapp voor baby's v.a. 4 maanden

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kim
Een voedingssapp voor baby's v.a. 4 maanden

Beste moeders en vaders,

Ik zou het erg op prijs stellen als jullie mij willen helpen om de nodige informatie te verkrijgen om een app te ontwikkelen voor mijn afstudeerproject.

Ik ben bezig met het onderzoek om een voedingsapplicatie te maken voor ouders met baby's v.a. vier maanden. Deze applicatie gaat ervoor zorgen dat jij je baby kunt voeden met verse ingrediënten, ze krijgen de nodige voedingsstoffen binnen, de smaakpapillen worden optimaal ontwikkeld én het kost allemaal geen extra tijd. Als dit erg interessant voor je klinkt, zou je dan alsjeblieft onderstaande vragenlijst in willen vullen? Alvast duizendmaal dank!

1. Hoe oud is je baby?
2. Geef je hem/haar voeding uit een potje?
3. Waarom is dat wel/niet zo?
4. Geef je je baby vers te eten? Zo ja, maak je deze gerechten dan zelf?
5. Hoeveel tijd heb je over voor je persoonlijke behoeftes naast het zorgen voor je baby?

6. Zou je het handig vinden als er een app bestaat die alle voedingskeuzes, m.b.t. je baby, voor jou bepaald? Of zou 7. je deze app niet gebruiken? Zo ja/nee, waarom?
8. Wil je graag dat álle voedingsinformatie wordt aangegeven bij de recepten zodat je weet wat voor voedingsstoffen
je baby precies binnenkrijgt of vind je dit niet nodig?
9. Als je deze app zou gebruiken, welke informatie zou ervoor zorgen dat je zeker weet dat je de recepten kan
vertrouwen? Zijn dat reviews, mond-tot-mond reclame, instinct, iets anders?
10. Geloof jij dat je veel tijd kunt besparen door je aan het voedingsschema te houden die de app je aanbied? Zo ja/nee, waarom?
11. Is er nog andere informatie die je graag in zo’n app ziet? Of vind je dat het alleen op babyvoeding gericht moet zijn?

Als ik genoeg informatie heb kan ik de app gaan ontwerpen. Hierbij heb ik ook nog testpersonen nodig, dus lijkt het je leuk om de eerste te zijn die deze app uitprobeert? Stuur me een berichtje!:)

Jackie
Hmm, ik weet het niet hoor

Zorgen voor een baby is al tijdrovend genoeg. Ik zou persoonlijk geen behoefte hebben om ook te checken hoeveel en welke voedingsstoffen mijn kind binnenkrijgt.. En wat als er op de app blijkt dat je kind die dag niet genoeg binnen heeft gehad? Dat zijn in mijn ogen onnodige zorgen die je creeert bij ouders die vaak toch al onzeker zijn. Of is dat niet wat de app doet en begrijp ik het verkeerd? Want voor alleen recepten zou ik het niet nodig hebben, een baby kan namelijk al vrij snel met de pot mee eten. En wat voor voedingsschema bedoel je precies?

Ely
Sorry Kim

Welkom in the Dragons Den ;)
Maar ik ben nogal gehecht aan mijn autonomie dus het antwoord is: nee, lijkt me vreselijk zo’n app. Daarbij ben ik geen voorstander van het micromanagen van voeding(stoffen) en ik geloof niet zozeer in schema’s in deze, meer in gezond verstand en aanvoelen wat er speelt bij je kind. Een soort orthorexia app voor baby’s, brrrr

Wikka
bijvoeding pas vanaf 6 maanden

Normaal krijgt een baby de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding of vervangende kunstmelk. Na zes maanden kan begonnen worden met "leren eten". Dit wordt langzaam opgebouwd. Tot 1 jaar blijft de borstvoeding de belangrijkste voedingsbron en is het andere voedsel "erbij". Geleidelijk aan wordt het andere voedsel steeds belangrijker en de borst- of kunstvoeding steeds minder.

Zelf ben ik een groot voorstander van de Rapley-methode, bij voorkeur met een voorzichtig opbouwend schema. Hierbij krijgt het kind, binnen de mogelijkheden die de ouder aanbiedt, de regie. Je begint dan vanaf zes maanden met het aanbieden van stukken gekookte groente, waar het kind aan gaat sabbelen en van gaat proeven als het kind daar aan toe is. Geleidelijk aan worden de geschikte voedingsmiddelen steeds uitgebreid.
Heel belangrijk is dat het kind hierbij rechtop zit en dat de ouder erbij is.
Hier staat veel informatie:
https://www.borstvoeding.com/bijvoeding/blw/nederlands.html
https://www.borstvoeding.com/bijvoeding/schema/nederlands.html
https://www.borstvoeding.com/bijvoeding/vast-voedsel/exclusief-3.html
https://www.borstvoeding.com/bijvoeding/vast-voedsel/exclusief-2.html
https://www.borstvoeding.com/bijvoeding/vast-voedsel/exclusief.html
https://www.borstvoeding.com/boeken/bij.html

Zou jouw app deze methode kunnen ondersteunen of is deze er juist aan tegengesteld?

Anke
Nee

Ik zou dit echt niet gebruiken, daar heb ik totaal geen behoefte aan. Borstvoeding/poedermelk bevat genoeg voedingsstoffen, de rest is voor erbij. Baby knabbelt vanaf 6-7 maanden een hapje mee met de avondmaaltijd van de ouders, en dat wordt vanzelf langzaam meer. Daar heb je echt geen app voor nodig.

mijk
een simpele app

om te onthouden welke borst ik waneer aangeboden had was in die tijd meer dan genoeg...

Tine Winkel
echt niet

ik moet er niet aan denken. Zeker bij 4 maanden niet, dan krijgt een baby nog gewoon de borst (of volledige flesvoeding). Pas vanaf een maand of 6, 7 komt er wat anders bij, als bijvoeding en om te proberen.
Ingaand op je vragen: ik maakte het eten altijd zelf. Zeker als ze zo klein zijn, is het vooral proeven, een aantal dagen na elkaar hetzelfde. Dus een wortel koken en pureren en dat is dan genoeg voor 3 dagen. Waarom zelf: goedkoper. Later was het super makkelijk: gewoon hetzelfde als wat wij eten, maar dan gepureerd, dus ook vrijwel gratis. Potjes kwamen er bij ons alleen in voor als we op reis waren. Soms proef je als ouder wel eens een klein beetje van potjes-eten, maar dat is echt heel veel minder lekker dan eigengekookt (zoutloos) eten.

Volgens mij worden jonge ouders juist zenuwachtig van zo'n app: heeft mn baby wel genoeg van alles binnen gekregen vandaag etc. Ik was ook niet zo van de schema's. Vaak als je net een bepaald schema ontdekt lijkt te hebben, besluit je kleine om korter of langer of een keer minder per dag te slapen en dan moet je weer aan een nieuw schema wennen.