Home » Forum » Oproepen voor onderzoek enz » Hulp nodig enquête voor het ronald mcdonald kinderfonds

Hulp nodig - Enquête voor het Ronald McDonald Kinderfonds

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nick
Hulp nodig - Enquête voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Beste ouders,

Momenteel ben ik in samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds bezig met mijn afstudeeropdracht. Deze opdracht staat in het teken van het ontwikkelen van een huiskamer in het nabijgelegen ziekenhuis. Deze huiskamer moet als een plek gaan dienen waar ouders tijdens het ziekenhuisbezoek met hun kind zich even terug kunnen trekken om bijvoorbeeld even tot rust te komen, een maaltijd te eten, in contact te komen met andere ouders etc. Om het maximale uit dit project te halen wil ik u vragen om onderstaande enquête in te vullen. Het kost u maximaal 5 minuten van uw tijd en wij zijn er ontzettend mee geholpen.

De enquête kan door middel van deze link worden ingevuld: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4jpT6PPsrAR-_jR01Z0Dq9lD5PpGv...

Namens mij en het Ronald McDonald Kinderfond, ontzettend bedankt voor de medewerking.

Met vriendelijke groet,

Nick van der Meer

AnneJ
Grens bij kinderen tot en met 18 jaar

Duidelijk. Mijn kinderen zijn nu te oud. Hoewel de jongste is nog wel 18 jaar.:-)

AnneJ
Kleinere kinderen

Ik heb ooit wel een kleiner kind in het ziekenhuis gehad maar dan toch geen gebruik gemaakt van een huiskamer. We bleven bij kind en wisselden elkaar daarin af.
Ik vraag me af waarom je een huiskamer zou willen? Voor ouders met een langdurig ernstig ziek kind is er toch al het RMD huis? Daar kunnen ze elkaar ook ontmoeten, als ze niet net als wij, bij hun kind zitten.

Nick
Reactie op anne

Hoi Anne,

Goede vraag van je. In het ziekenhuis heb je bijvoorbeeld ook een dagafdeling waar kinderen de hele dag verbkijven. De huiskamer is ervoor bedoeld dat ouders zich even terug kunnen trekken voor als hun kind bijvoorbeeld behandeld wordt.

Hopelijk heb ik je hierbij voldoende geinformeerd.

Groetjes Nick

Lilian1
ingevuld

ik vind het een goede optie, wij zaten in het RMDhuis maar het was toch gauw een dik kwartier lopen naar de afdeling. Even zitten in de huiskamer zou wel prettig zijn tussendoor, als kind even sliep of naar een behandeling was. Je kon net niet naar t huis lopen. Dan zat je op zn kamertje te wachten, wat een glazen ruimte was te wachten kijkend naar de andere ruimtes met bedjes. Naar t RMD gingen we vnml savonds om te slapen.

Ouder
Verbaasd

Eerlijk gezegd ben ik verbaasd over het onderwerp van je enquete, en dat het als iets nieuws wordt gebracht.
Ruim 25 jaar geleden werd ons kind verschillende keren in een academisch ziekenhuis opgenomen, en toen hadden ze daar al een soort huiskamer. Er was een gezellige ruimte waar ouders bijvoorbeeld konden zitten als hun kind sliep en ook en maaltijd opwarmen. Ook stond daar een koofiezetzutomaat.

Marjoleine64
Ook verbaasd

Mijn jongste is nu 17, maar in de afgelopen jaren ben ik met beide zoons in het ziekenhuis geweest. Ons ziekenhuis heeft op de kinderafdeling gewoon een soort van huiskamer, waar je koffie e.d. kan halen, en er ws een magnetron. Je kon er even zitten, praten met elkaar of anderen als die er zijn. Niet groot, niet luxe, maar adequaat en voldoende voor wat wij ervan verwachtten. Ja we hebben er gebruik van gemaakt, maar niet veel. Wij hoefden dan ook niet permanent in het ziekenhuis te zijn, onze zoons waren al pubers bij de opnames en het was ook niet levensbedreigend of zo. Dus regelmatig op bezoek, en rond de behandelingen erbij. Ik kan me voorstellen dat als je er rond de klok bent met een jong kind met een ernstige aandoening dat je er meer behoeft aan hebt. Overigens heb ik maar weinig andere ouders gezien behalve tijdens het bezoekuur, de afdelingen waren behoorlijk leeg (wel veel dagopnames).