Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Anne

Anne

02-11-2017 om 10:53

MOEDERS GEZOCHT! (kind 2 tot 8) opvoeding en het brein: fMRI

Doel
De hersenen zijn van belang voor al ons gedrag: dus ook voor het opvoedingsgedrag van moeders van jonge kinderen. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk?
Het doel van het onderzoek waarvoor wij uw medewerking vragen is meer te leren over het functioneren van de menselijke hersenen, en in het bijzonder de hersenen van moeders met jonge kinderen. Daarom zijn we voor dit onderzoek op zoek naar moeders met één of meerdere kinderen van 2 tot 8 jaar oud. In dit onderzoek zijn we vooral geïnteresseerd in de relatie tussen het functioneren van de hersenen van moeders en de manier waarop zij op kinderen reageren. Wij maken hierbij gebruik van scans van de hersenen met fMRI (functional Magnetic Resonance Imaging), een techniek waarmee activiteit in de hersenen bestudeerd kan worden en die ons informatie geeft over wat er in de hersenen gebeurt wanneer u de computertaak doet.

Vernieuwend en belangrijk
We weten nog te weinig over de rol van de hersenen in de manier waarop moeders op hun kinderen reageren. Met de kennis die dit onderzoek oplevert, kunnen we mogelijk beter begrijpen waarom er grote verschillen zijn tussen moeders in de manier waarop zij hun kinderen opvoeden.

Wat houdt deelname in?
Als u besluit deel te nemen aan het onderzoek zal u worden gevraagd mee te doen aan een MRI onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Voor het MRI gedeelte wordt u gevraagd plaats te nemen in een standaard MRI scanner. Daarmee zullen beelden worden gemaakt van uw hersenen terwijl u naar plaatjes kijkt en hierop reageert. Na het MRI onderzoek wordt u gevraagd een tweetal computertaakjes uit te voeren en een aantal vragenlijsten in te vullen. Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig, en alle onderzoeksgegevens worden anoniem verwerkt. Het bezoek zal in totaal ongeveer 1,5 uur duren. U ontvangt hiervoor een vergoeding van 20 euro. Ook uw reiskosten worden vergoed.

Hoe kunt u meedoen?
Door een mail met uw gegevens (adres, telefoonnummer) te sturen naar [email protected].
U kunt dit e-mail adres ook gebruiken voor vragen of aanvullende informatie over het onderzoek.

Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

03-11-2017 om 12:46

Naschrift van de forumredactie

We hadden de bovenstaande oproep aanvankelijk verwijderd, omdat niet duidelijk was of het om een onderzoek van een student ging.

We hebben het nagevraagd en het bleek inderdaad om een student te gaan. Daarom hebben we de oproep nu weer teruggeplaatst.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.