Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoek naar diagnostiek van psychische klachten na de bevalling

De periode na een bevalling wordt vaak gezien als een periode van blijdschap en vreugde, de zogenaamde roze wolk. Maar wat als die roze wolk er niet is? Wat als het moederschap niet (direct) brengt wat u ervan verwachtte?

Veel vrouwen krijgen te maken met psychische klachten na een bevalling. Door het taboe dat heerst rondom dit onderwerp zijn er helaas maar weinig vrouwen die hier met anderen over durven te praten. Doordat zorgverleners de ernst van psychische klachten na de bevalling niet altijd herkennen, blijven veel vrouwen (onnodig) lange tijd rondlopen met klachten.

Om die reden doen wij, Lieke Velner en Else de Jong, verloskundigen in opleiding aan Academie in Groningen onderzoek naar het juist diagnosticeren van psychische aandoeningen na de bevalling. Wij zijn voor ons onderzoek op zoek naar vrouwen die in de afgelopen 12 maanden zijn bevallen en na de bevalling last hebben gehad (of op dit moment last hebben) van psychische klachten.

De gegevens voor het onderzoek worden met behulp van een anonieme enquête verzameld. Het invullen van de enquête zal 10-15 minuten duren. De enquête kan tot en met 12 juni worden ingevuld. U kunt de enquête openen via de volgende link:

http://www.thesistools.com/web/?id=537604

Alvast bedankt!
Else de Jong & Lieke Velner
([email protected])

Voor meer informatie over psychische klachten na de bevalling kunt u terecht op www.stichtingbevallingstrauma.nl

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.