Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

J.R. van Leeuwen

J.R. van Leeuwen

24-02-2015 om 13:40

Onderzoek van basischool naar middelbare school door Universiteit Utrecht

Beste ouder,

Voor een onderzoek door de Universiteit Utrecht zijn we op zoek naar gezinnen met een kind in groep 8. Wij willen graag begrijpen wat tijdens deze periode van minuut-tot-minuut en van dag-tot-dag afspeelt tussen jongeren, moeders en vaders. Omdat dit nog nooit is onderzocht, zal dit unieke kennis opleveren over de overgangsperiode van basischool naar middelbare school. Jullie deelname is dus erg belangrijk!

Deelname houdt in dat binnen jullie gezin een jongere die nu in Groep 8 zit, moeder en vader onafhankelijk van elkaar een aantal online vragenlijsten invullen. Concreet vragen we jullie om in de eerste helft van april 2015 en oktober 2015 zes dagen achter elkaar korte vragenlijsten in te vullen.

Er wordt begrepen dat dit wel wat tijd kost, daarom worden de vragenlijsten zo kort mogelijk gehouden (5 tot 10 min. duurt het invullen). Verder krijgt iedere 10 euro beloning voor het invullen van iedere ronden vragenlijsten.

Alle gegevens worden anoniem verzameld en vertrouwelijk behandeld. Iedere vragenlijst is alleen toegangkelijk via een unieke link, die tijdens de studie in een e-mail wordt verzonden. Deze vragenlijsten kunnen alleen door de hoodonderzoeker Dr. Amarantha de Haan worden ingezien.

Voor meer informatie en bij vragen kunt u contact zoeken via [email protected], ik kan u een officiele brief toesturen per mail en een fomulier waarop u zich kunt opgeven

Met vriendelijke groet,

Jola van Leeuwen
(studente orthopegagogiek aan de Universiteit Utrecht)

Verkeerde moment

Juist omdat het nog nooit onderzocht is, is dit het slechtste moment ooit om er mee te beginnen.
De veranderingen die juist dit overgangsjaar zijn ingegaan, zijn enorm.

Veranderende toelatingsprocedure vanwege de verplichte eindtoets basisschool
Veranderde eisen vanwege verplichte taal en rekentoetsen
Veranderende omgang met leerlingen met een achterstand vanwege Passend Onderwijs
Veranderende toekenning van hulpmiddelen vanwege decentralisatie zorg/jeugdzorg.

Dit jaar en de komende jaren lijkt in niks op de voorgaande. Zowel ouders als scholen ( bo en vo ) tasten vaak nog volkomen in het duister.

De procedures di in gang gezet zijn ( bijvoorbeeld de centrale loterij in Amsterdam en Utrecht ) zijn op het randje van rechtmatig als ze al niet als onrechtmatig kunnen worden aangemerkt. Dat moet allemaal nog worden uitgevochten, al dan niet voor een rechter.

Wat je nu vindt is een momentopname in een bijzonder verwarrende tijd.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.