Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Snoepen en kinderen

Dag lieve ouders,

Ik weet niet of dit hier mag, maar mocht het topic blijven staan dan heb ik jullie hulp nodig!

Ik ben bezig met mijn afstudeeropdracht en dit houd in verantwoordelijke snoepjes ontwerpen voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar op basis van de helft groente, en de rest bestaat uit fruit en kokosmelk. Dit omdat ik vind dat het snoep veel te ongezond is en veel te veel suikers bevat!

Nu heb ik jullie mening nodig om dit zo goed mogelijk te maken!

Liefs,
Lisa

https://www.survio.com/survey/d/P5E2C8F6X6L9P5N6I

Bestaat al met natuurlijke ingredienten en minder zoet

https://wiki.veganisme.org/index.php/Snoep

https://candytree.eu/home/informatie/over-corn-candies/

En verder lusten kinderen ook wel rauwe groente gesneden en fruit als je hun smaak niet bederft met suiker en snoep.

bieb63

bieb63

05-01-2018 om 14:24

precies

Suikervrij snoep bestaat al een tijdje. En verder is snoep gewoon snoep. Dus als je wat anders wil als ouder, dan geef je ze nootjes, gewoon fruit en stukjes rauwkost. En af en toe een suikervrij snoepje voor het idee 'snoep'.

Lisaa00

Lisaa00

05-01-2018 om 14:37 Topicstarter

Ractie op 2e link

“Snoep kan best wat minder zoet
Dus zoeten wij het Candy Tree snoep met maisstroop, fruitdiksappen, ahornsiroop en melasse. Gewoon minder zoet dus. En toch lekker. Als je veel suiker eet is het misschien wel even wennen, maar met ons snoep word je wel een fijnproever.“

Dit vind ik in de 2 link. Helaas weten veel mensen niet dat suiker, suiker is. Doet er niet hoe het heet of waar het vandaan komt. Maisstroop, fruitdiksappen en ahornsiroop zijn even slecht dan gewoon kristalsuiker. Mijn snoepje bevat door toevoeging van zoetere groente en daardoor minder fruit, van nature minder suikers omdat in groente nu eenmaal veel minder auiker zit dan in fruit, daarbij draait mijn snoepje niet om suikervrij, maar een verantwoord snoepje. Mijn snoepje bevat de goede voedingstoffen van voornamelijk groente en een beetje fruit waardoor kinderen dit snoepje verantwoord kunnen eten.

Lisaa00

Lisaa00

05-01-2018 om 14:55 Topicstarter

Aanvulling

Hier nog even een bewijs, ook fruitsuiker is net zo “slecht”.

https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/thema-s/dewaarheidoptafel/zoet/zijn-fruitsuikers-gezonder-dan-toegevoegde-suikers.aspx

-Lisa

bieb63

bieb63

05-01-2018 om 15:29

Lisaa

Ik bedoelde snoep gezoet met stevia, zoetstof e.d. niet met maisstroop of wat dan ook.
En verder eet je snoep voor het lekkere, waar dan ook mee gezoet.
En m.i. als je ander 'lekkers' voor wilt zetten, dan neem je gewoon aardbeien of cherrytomaatjes, nootjes enz enz. En af en toe een snoepje (als is het gewoon mét suiker, maar liefst met zoetstof). Ik geloof niet in 'snoepjes' gemaakt van groente.

Dees

Dees

06-01-2018 om 17:30

Lisaa20

Op het moment dat je een kind leert dat snoepen met mate mag ala je 2 vliegen in 1 klap. Je kind groeit gezonder op en je leert kinderen omgaan met verleidingen. Maar dan komt iemand die snoep gezonder maakt en daar vervolgens meer van gaat geven en dan creeer je veelvraatjes.

Guppie

Guppie

09-01-2018 om 10:40

Slechter

Witte suiker onttrekt, doordat het geraffineerd is, allerlei vitaminen en mineralen aan je lichaam. Zelf word ik trillerig van witte suiker; met rietsuiker heb ik dat minder. Dan nog is het beter om terughoudend te zijn met snoep dat gezoet is met natuurlijke zoetstoffen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.