Home » Forum » Amerikaanse paranoia

Amerikaanse paranoia

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
dirksmama
Amerikaanse paranoia

Mijn kinderen zitten op een internationale school.
Populatie van kinderen iss ongeveer 50/50 australisch - amerikaans/canadees. Tot eind dit schooljaar is de directeur Nieuwzeelands, daarna een amerikaan.

Nou maakte ik gisteren iets gekks mee. Er was een schoolreisje en kinderen werden op verschillende plekken afgezet. Bij onze halte juf in paniek, want er was nog maar 1 leerling in de bus en ze mocht niet alleen in 1 ruimte met maar 1 leerling zijn. Ik had iets van 'wat een onzin', maar de amerikaanse moeders gingen helemaal mee, directeur moest gebeld worden. 'It's an U.S. law'. Nou zitten we niet in de US, maar in Indonesië.

Ik zit hier toch een beetje mee. Hhoe maak ik school en omgeving goed duidelijk dat ik niet wil dat ik en mijn kinderen worden blootgesteld aan dit soort paranoia, hoe voorkom ik dat dit soort idiote regeltjes er in sluipen?

Olief
Jee

wat spastisch!
Ik weet niet of iets aan te doen is? US law???? Dus niet een regel, maar de wet? Ik woon in VS, maar heb gelukkig (nog) niet zoiets meegemaakt!

Mach
Misschien een domme vraag

maar er was toch ook nog een chauffeur?

Olief
Haha mach!

Inderdaad! Die is in de VS in dienst bij het schooldistrict, dus dat zou dan toch ok moeten zijn? Goeie vraag!

Helenaleen
Ook in nederland

Vergis je niet maar ook in Nederland krijgen onderwijzers en onderwijzeressen advies niet alleen in het lokaal te zijn met 1 leerling. Blijft er 1 leerling na dan moet op z'n minst de deur open blijven.
Is dit paranoia? Ik zou zo'n advies toch ter harte nemen want valse beschuldigingen / aangiftes worden tegenwoordig veel gemakkelijker gedaan en werken met kinderen/pubers maakt je kwetsbaar. Ik zou alleen niet zo'n paniek gaan maken als die amerikaanse juf.

titske
Overdreven toch?

Die amerikaanse moeders zijn er zo goed in om in alles te overdrijven!!
Mijn zus woont al 21 jaar in amerika, heeft er vijf kinderen,... Nou daar hoor je soms van die verhalen!!!

Maar dit zou nou juist het verschil moeten zijn bij jullie, Dirks mama,...
Ze hebben ervoor gekozen om in Indonesie te wonen, waarom moet alles dan naar hun hand gezet worden???

Na al de jaren hier in het buitenland heb ik gemerkt dat als blanken in het buitenland leven, ze samenklikken (ik ben ook wel blij als ik een paar buitenlandse vrienden heb) en alles willen doen zoals thuis,...
als vreemdelingen dat willen doen in Europa dan blijkt het dat ze zich "niet aanpassen".

In indonesie is het toch wel kindvriendelijker veronderstel ik dan in amerika,
en oke dat ouders dat niet zo leuk vinden maar om er onmiddelijk een drama van te maken,

Kun je niet eens spreken met de ouders?
Het leven gaat op een heel ander tempo hier in Azie, en voor alles is wel een oplossing ....
Ik ben blij dat mijn kinderen hier opgroeien,...
Niet zoals in europa, maar wel vrij en blij!!!

Groetjes,
Titske

dirksmama
Moeilijk hoor

De meeste Amerikaanse gezinnen hadden voor ze hier kwamen nauwelijks een besef van het feit dat er naast Amerika, en misschien Canada of Mexico, nog andere landen zijn. Laat staan dat zaken daar niet op de Amerikaanse manier gebeuren...

't Gekke is eigenlijk dat ik eerder een cultuurshock heb van de Amerikanen als van de Indonesiers (ligt me toch wat meer denk ik).

Om de op bus terug te komen, het KAN eigenlijk geen regel zijn (kon het vandaag niet navragen, directeur was er niet). Elke dag zit een van de leerlingen nl. vanaf de eerste busstop alleen in de bus. Met een leraar!

Onderwerp gesloten