Home » Forum » Andere huishoudhulpjes

Andere huishoudhulpjes?

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Shonagh
Andere huishoudhulpjes?

Een beetje zijdelings met opvoeden te maken, maar ik ben nieuwsgierig :o)
Ik lees in een ander draadje over problemen met de huishoudelijke hulp. In mijn omgeving werken de meeste vrouwen 4 of 5 dagen per week, maar ik ken niemand die een werkster heeft.
Wel laten veel mensen hun online bestelde boodschappen 1 x per week bezorgen en ook een aantal, met een hekel aan strijken, laten de Iron Lady de was ophalen en gladjes weer terug brengen.
Hoe gaat dat in jullie woonlanden ?

+ Brunette +
Canarische eil.

Hier is een werkster ook absoluut niet gebruikelijk als je niet in de hogere inkomensklassen zit. Is het dat niet gewoon? Op OOL zitten veel hoogopgeleide vrouwen. Hier wordt de boel meer de boel gelaten, men woont hier ook kleiner dus dat scheelt in schoonmaaktijd. Bezem erdoor, afwas, beetje opruimen, klaar. Ik heb het idee dat men in Nederland een stuk perfectionistischer is. Bijna zou ik zeggen "in Spanje leeft men meer buiten" maar jij woont in Schotland dus die vlieger gaat niet op.

pecas
Hier wel hoor

Ik ken niemand die géén hulp heeft,en dan heb ik het ook over vrouwen die helemaal niet werken. Zelf heb ik aan huis kantoor en heb 1 dag een werkster voor 4 uur, maar dat is echt heel weinig, komt meer omdat ik niet graag iemand over de vloer heb en veel dingen graag zelf regel (was, strijk, koken etc) Ze maakt bij mij dus echt alleen een keer per week het huis goed schoon. Komt ook bij dat mijn kinderen in principe op hun 18e allemaal naar het buitenland gaan studeren en ik wil dat ze een handje uitsteken zodat ze het leren, meeste kinderen steken hier echt geen vinger uit. Maar meeste mensen die ik ken (grote stad, wel groep met hogere opleiding) hebben 3 keer per week of iedere dag iemand die komt, op z'n minst 4 á 5 uur en ook heb je inwonende hulp.

Mijn ervaring met hulp in huishouding door wonen in verschillende landen is hoe minder ontwikkeld het land (sorry Spanje) = lagere salarissen = meer hulp.

Pecas

dc
Wel

Hier in engeland hebben de meeste van mijn vriendinnen 1 keer per week een hulp in de huishouding, en laten hun boodschappen thuisbezorgen. Ook degenen die dus helemaal niet werken, en ik heb niet het idee dat ze echt enorm rijk zijn ofzo.

En tja, ik vind dat weer zo zonde van mijn geld, dus ik doe het huishouden lekker zelf, en ga ook liever zelf naar de supermarkt, want ik was echt niet blij met de groentes en fruit die ik bezorgd kreeg toen ik het een keer probeerde.

Maar ik moet wel zeggen dat mijn huis eigenlijk altijd wel een bende is. Alleen zit niemand hier in huis daarmee :-)

neteret mut
Van anderen weet ik het niet

echt geen idee. Wel bestaan er hier veel "dienstencheques bureaus" Die bemiddelen tussen vrager en werkzoekende. Je betaalt 7,50 voor een uur en je kunt via belastingvermindering nog 2,50 terugkrijgen ( een uur kost je dan nog maar 5 euro) De hulp krijgt juist 2,50 extra bij zo,n bureau ( dus totaal 10 euro per uur) Ik heb wel een hulp, heeft ook te maken met een groot huis, stoffig huis en een schouder die te snel overbelast is( ergens een spier/ pees met een scheurtje) waardoor ik bv ramenlappen niet wil doen. Met die 4 uur per week blijft er nog veel over en dan is het hier nog lang zo schoon niet als toen in NL. Verder zijn er hier ook veel strijkateliers.

Shonagh
Brunette

Inderdaad, ik denk ook dat Nlers perfectionistischer zijn.
En ook zit ik waarschijnlijk meer binnen dan jij :o). Dde meeste huizen zijn hier ook erg sober ingericht: 2 banken en een tv in de lounge, ben je ook zo klaar mee.
Ik ken ook niemand die poetst bij anderen, toen ik van 3 naar 4 dagen werken ging ben ik eens rond gaan vragen en kwam uit bij een gespecialiseerd bedrijf, The Molly Maid. Dan komen 2 dames in uniform in een bedrijfswagen voorrijden om bij jou te poetsen. Helaas moest dat meer kosten dan ik verdiende, dus heb ik nog even een carriere swich overwogen ( callcenter miep tot poetster, haha)

Shonagh
Pecas

Dat zie ik dus veel dat men name oudere kinderen helpen met het huishouden bv stofzuigen en strijken ( hier soms ook). Even op zaterdagmorgen met zijn allen aanpakken.
Ik heb 1 vrije dag , vandaag dus en doe het poetswerk, boodschappen enz. Ik heb het idee dat veel vrouwen in NL ( enkele van mijn vriendinnen) deze vrije dag dag voor hunzelf nodig, sporten, shoppen enz, maar de mannen dan ? Hier in Schotland moet er gewoon brood op de plank komen ;o)

Hibiscus
Grappig dc

Ik ken hier niemand die een hulp heeft. Ook niet de full time werkenden. Maar ik ken nog niet zo heel veel mensen heel goed, dus ik heb het nu over de 10 vrouwen ofzo die ik beter heb leren kennen, niet heel representatief dus.

Misschien omdat de huizenprijzen hier zo idioot hoog zijn dat men geen hulp meer kan betalen?

Boodschappen laten bezorgen komt inderdaad veel voor.

Ik vind de Duitse vrouwen trouwens met kop en schouders boven de anderen uitsteken qua poetsgedrag. Als ik bij Duitse vriendinnen kom, in welk land dan ook, vind ik het daar altijd super schoon en opgeruimd. In Nederland wisselt het, sommige huizen zijn heel netjes maar ik heb ook een aantal huizen gezien waar je je door de troep niet eens naar binnen kunt wurmen.

De Engelse huizen zijn hier over het algemeen wel redelijk netjes heb ik het idee.

Hibiscus

dc
Schoon

Ja, de huizen hier zijn allemaal wel redelijk schoon inderdaad.

Petal
Wel veel hulp

Ook Engeland en ik ken zeker veel mensen die part-time/full-time werken en vrijwel allemaal een hulp hebben. Zelfs de vriendin die niet werkt en wiens kinderen 2 dagen per week op het kdv zitten. Dat van die boodschappen die bezorgd worden ook. Veel high-flying vriendinnen hebben ook een nanny aan huis.

Ik doe graag mijn eigen boodschappen en een vreemde in mijn huis om schoon te maken vind ik ook niets, alhoewel dat me op zich wel heel lekker lijkt.

Hibiscus
Toch 1 gevonden

onze huisbazin heeft een huishoudster die iedere werkdag van 12-7 komt om schoon te maken, te koken en de kinderen op te vangen en te voeden.

Kijk, dat lijkt me nou wel wat als je full time werkt
:-)

Hibiscus

Shonagh
Hibiscus

en wat nog handiger zou zijn, als ze ze ook nog in bed stopt, 's morgens ontbijt geeft en naar school brengt :o)
Ik hoor/lees deze verhalen dus ook nannys' enz maar ik ken dus niemand. Woon en werk waarschijnlijk in de verkeerde omgeving.

dc
Nanny

Ik ken ook niemand met een nanny. Is dat niet meer in Amerika?

Elx
Verschillende hulpen

Er zijn natuurlijk verschillende hulpen van de schoonmaakster die een keer in de 2 weken komt, tot een live-in nanny.

Zelf heb ik schoonmaakster, heerlijk dat ik die grote schoonmaakklussen niet zelf hoef te doen.

Soms hebben we een oppas die kinderen van school haalt en dan ook nog lekker voor ons kookt, als we allebei onverwacht laat moet werken.

Vriendin van mij heeft NLse au pair (zij woont ook in Australië). Ze woont een half uur rijden van school en jongste zit nog niet op school. Ze werkt vanuit huis en man is vaak weken achter elkaar weg. Dan is het dus heerlijk dat de au-pair kind van school kan halen en brengen, scheelt zo 2(!) uur op een dag. Bijkomend voordeel is dat de kinderen ook weer wat meer NL meekrijgen, want vader spreekt alleen Engels.

Andere vriendin in Spanje heeft live-in hulp. Beide hebben druk eigen bedrijf met veel reizen. Zo kunnen kinderen toch lekker in hun eigen huis zijn, met vertrouwde hulp. Na 20uur en in weekend is hulp er niet (behalve als ouders er niet zijn).

Nog andere vriendin heeft tijd in azië gewoond waar hulp, chauffeur, tuinman, etc allemaal heel gewoon was. Die heeft t nu wel eens moeilijk dat ze alles zelf moet doen.

Soms lijkt t me wel lekker als iemand al die vervelende klusjes zou kunnen doen. Maar dan denk ik altijd; wat zien mijn kinderen als voorbeeld; alles uitbesteden en zelf niet de handen uit de mouwen steken? Komt weer neer op goede balans vinden en wat bij jullie gezinssituatie past.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Petal
Nanny in engeland

Ik heb een aantal vriendinnen die in Londen wonen. Man is high-flyer bij een bank, of partner van een advocatenkantoor. Vrouw is ook advocaat en werkt minstens 4 dagen in de week. Die hebben dus een nanny voor 4 of 5 dagen. Degene die 4 dagen werkte had op de vijfde dag ook vaak de nanny zodat zij nog wat voor zichzelf kon doen.

Die nannies zijn trouwens wel vaak van die jonge oost-europese meisjes. Ik breng zelf mijn kind liever naar een vertrouwd kdv.

Shonagh
Au pair

In mijn eerste jaar in Schotland ben ik naar college geweest om mijn Engels wat op te vijzelen. Daar zaten ook verscheidene Poolse en Tsjechische meisjes die hier als au pair werkten. Leuke meisjes hoor maar ik vond ze toch echt te jong om mijn kinderen aan toe te vertrouwen.
Ook was ik erg verbaasd hoe sommigen door hun werkgeefster werden behandeld. Ik herinner me een geval waarbij de bazin de CV zo ingesteld had dat die om 9 uur 's morgens uitging en om 4 uur weer aan. Wat het meisje (die alleen voor de schoolgaande kinderen moest zorgen) de andere uren na haar 2 morgens Engelse les deed, daar had ze echt geen boodschap aan. Ik heb het meisje weleens mee naar huis genomen. Onbegrijpelijk !

lievefee
Inwonende hulp

Ik ben vrij nieuw op het forum, maar toch even reageren. Wij wonen in Singapore en hebben een inwonende hulp. Dat is hier heel gewoon, althans bij expats. In het begin was ik niet zo zeker of dat wel een goed idee zou zijn, maar oh, het is zo fijn! We hebben het dan ook heel erg getroffen met onze hulp. Het is een aangename, jonge vrouw, die goed met onze drie kindjes (tussen 1 en 4 jaar) overweg kan. Zij zorgt voor het huishouden, ik voor de kinderen. Het geeft mij de kans om ook wat voor mezelf te doen, cursus, lezen, sporten. Voor mij is dit echt een tijdelijke luxesituatie, en ik geniet er des te meer van zolang het duurt.

Lievefee

Shonagh
Lievefee

Oh wat luxe, maar wel heerlijk. Ja, geniet ervan !

Shonagh
Ik ook!

Dit draadje startend dacht ik nog dat ik geen enkele hulp heb, maar vanmorgen kwam de glazenwasser langs ! 1 x per 4 weken lapt hij alle ramen boven en beneden.

Onderwerp gesloten