Home » Forum » Andere opvattingen bij tandarts

Andere opvattingen bij tandarts

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
vivo
Andere opvattingen bij tandarts

Mijn dochter is hier bij de tandarts geweest, die van mening is dat ze bij een van haar melkkiezen een 'kinderkroon' bij haar moet plaatsen. Ik was nogal verbaasd, maar ik heb flink rondgevraagd en er zijn hier inderdaad veel kinderen die hier van die tijdelijke kronen hebben. Ik heb daar in Nederland werkelijk nog nooit van gehoord. De kosten ervan zijn hier wel erg laag, dat zal er misschien mee te maken hebben. Is er hier iemand die dit herkent?

Sukran
Niet op melkgebit

Kon de tandarts ook uitleggen waarom dan? Zo'n melkkies gaat er toch uit? Bij mijn zoon is wel van die beschermende sealant aangebracht maar dat is op z'n goede kiezen. Doen ze dat in Nederland ook? Wou dat ze dat hadden toen ik kind was :-) Maar geen kroon op melkgebit, nooit van gehoord.

mirreke
Hier krijgen ze bij de tandarts

lollies als ze goed stil hebben gezeten... Daar heb ik dus wel wat van gezegd, tot ergernis van onze kinderen ;-)
Geen kinderkronen hier, en onze tandarts is ook geen voorstander van beugels geloof ik...

Ilva
Sealen

Hier (in nederland) worden de kiezen van mijn jongens wel geseald. Een soort laagje erover heen om gaatjes te voorkomen. Vrij simpele handeling maar schijnt wel goed te werken. Zou hij misschien zoiets bedoelen.

vivo
Nee...

...er werd toch echt een kroon bedoelt, en dat voor het melkgebit. Het is uiteindelijk een gewone vulling geworden, dat kon toch ook volgens de tandarts.

Dat sealen is trouwens geweldig.

+ Brunette +
In welk land woon je?

In Spanje merk ik dat er tandartsen zijn die goed adviseren maar ook zijn er die van alles verzinnen om iets te kunnen verdienen. Het lijkt me stug dat een melkkiesje zo ver heen raakt dat er een kroon op moet.

Onderwerp gesloten