Home » Forum » Brood

Brood

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
lievefee
Brood

Hallo,
we verhuizen binnenkort naar Singapore. Spannend! Ik heb een vraagje. Ik ben verzot op lekker brood. Mijn man vertelde me dat dat in Singapore moeilijk te krijgen is of heel duur is. Daarom had ik het idee om een broodbakmachine mee te nemen, samen met een flink aantal pakken bakmeel. Dan maak ik het gewoon zelf. Weet er iemand of je bakmeel mag invoeren met de container in Singapore?
Het is natuurlijk niet levensbelangrijk, maar moest het kunnen toch fijn voor mij...

Groetjes
lievefee

sumiya
Het lijkt me sterk

dat je geen enkel soort meel kunt krijgen in Singapore.
Een broodbakmachine heb ik ook maar je kunt er gewone bloem of volkoren in doen en het lijkt me toch dat je tegenwoordig zowat overal meel kunt krijgen.
Dat het brood er duur is omdat de mensen het normaliter iet eten is één ding, maar als ik jou was zou ik niet met pakken meel in een container gaan sleuren hoor, het vocht enzo onderweg en bovendien, hoeveel pakken ga je wel meenemen om in je voorraad te voorzien! Als je elke dag brood wilt eten, heb je heel wat nodig hoor!
Er zijn vast wel amerikaanse en westerse winkels, vooral in een stad als Singapore, waar je meel kunt krijgen.
Sumiya

SGP
Ik niet

Grappig. Ik kreeg meteen een dejavu gevoel. Een paar jaar geleden zijn wij ook naar Singapore verhuisd en ik zat met hetzelfde. Dus broodmachine aangeschaft en heel veel pakken broodmeel meegenomen.......nooit gebruikt!! Ten eerste moet je het meel koel en droog bewaren en als er iets bijna onmogelijk is in de tropen is het dat wel (het vocht vind ik ook het meest vervelende hier). Daarnaast ga ik nu altijd naar de Swissbake voor het brood. Maar je hebt meer zaken. Broodmix kun je ook bij de Coldstorage kopen (en wrs. ook bij de Fair price). Ik zou het dus niete doen. Wij gaan binnenkort weer verhuizen terug naar NL. En ik moet wel eerlijk zeggen dat ik terug verlang naar het brood van de Nederlandse bakker. Toch is het in SGP prima te doen.
Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust. Het is een heerlijke tijd die je tegemoet gaat.

Bintje
Meel bewaren

Toen ik nog in de tropen woonde, bewaarde ik meel in de koelkast. Dan bleef hij het beste goed. Ik woonde in Maleisie en daar waren meel en gist goed te krijgen. Zeker witte bloem. Maar ook volkoren meel wel met enige moeite. Dus dat zal in SGP zeker moeten lukken. Dat was voor ons toch een El Dorada op westers eetgebied.
Ik had trouwens ook een broodbakmachine maar heb die weinig gebruikt. Het lokale brood wende op den duur en in de ¨grote stad¨ had ik een winkel ontdekt met lekker (westers) brood. Een grote vriezer zorgde voor de rest.

lievefee
Bedankt

Bedankt voor jullie reacties. Intussen hebben we Singapore bezocht en heb ik gemerkt dat er toch wel iets van brood te krijgen is. Zoveel pakken meel meenemen is inderdaad ook wel erg moeilijk. Ik ga het dus doen met wat er te krijgen is, en dubbel zo hard genieten van het brood van onze eigen bakker als we op bezoek komen in ons thuisland!

Onderwerp gesloten