Home » Forum » Cadeautjes

Cadeautjes

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Shonagh
Cadeautjes

Weten jullie waarom het zo ongebruikelijk is om (bijv) in de UK cadeautjes in het bijzijn van de gever te openen. Op kinderfeestjes hebben wij deze Nederlandse traditie wel in stand gehouden en ervaren hoe leuk de kinderen dit allemaal vonden.

Petal
Geen idee

Misschien de afstandelijke houding van de Engelsen? Ik moet er hier idd goed aan denken om een kaart op het kado te plakken zodat ze weten wie het gegeven heeft. Betekent dus ook dat je veel bedankkaartjes krijgt.

MJ
Ik dacht...

.... omdat cadeautjes zo niet met elkaar vergeleken kunnen worden en een gast die een kleiner cadeautje geeft zich niet in verlegenheid gebracht hoeft te voelen.

kroet-28
Goeie vraag

weet ik ook niet. Zal eens aan de buurvourw vragen. Op feestje dochtertje vroeg 1 van de engelse moeders wel of mijn dochtertje het kadootje mocht openmaken. Vond ik uiteraard prima, wij doen dat sowieso, maar ik was even niet in de kamer.

Misschein omdat er vaak zoooooooooveeeeeeeel kinderen op een feestje komen dat dan het feestje alleen maar uitpakken is?
Was overigens zelf de bedankkaartjes vergeten, genant!!!!

Shonagh
Ja veel...........

Inderdaad komt er van feestvieren niet veel meer als de hele klas wordt uitgenodigd, maar dat is toch niet altijd zo ?
Mijn puberzoon had zaterdag een cadeautje gekocht voor zijn vriendinnetje, die dit dus niet uitpakte en hij haar cadeautje dus ook maar niet. Ik dacht toch echt dat Valentijns cadeautjes wel uitgepakt mochten worden, maar zelfs dat niet ???

sumiya
Herkenning in spanje

Hier gaat dat ook zo hoor, alle kadootjes worden ergens in een hoek gegooid en ik weet niet of iemand ook maar enig idee heeft wie wat geeft, ik doe er dan ook altijd maar een kaartje op. Heb trouwens net de verjaardag van mijn jongste gevierd (10 jaar) en ik doe altijd spelletjes om de kadootjes één voor één open te maken en alle meiden vinden dat geweldig en je kunt zien dat ze trots zij op hun kadootje en dat ze het harstikke leuk vinden.

Feestjes zijn trouwens zowiezo héél anders dan in NL, hier is het altijd ergens naartoe, de bowlingbaan ofzo, óf thuis maar dan wordt er helemaal niets georganizeerd, ze rommelen maar wat aan de kinderen en op een gegeven moment wordt er taart gegeten, dan wat anders, pizza ofzo en that's it.
Het idee van zelf spelletjes verzinnen, speurtochten uitzetten etc, is volgens mij écht iets hollands.
Sumiya

kroet-28
Ik heb het gevraagd

aan een vriendin: omdat je anders niet op het bedankkaartje kunt schrijven: 'bedankt voor de puzzel van The Night Garden' en als je dat niet doet kan de gever zich wel beledigd voelen dat je niet onthouden hebt wat hij/zij gegeven heeft.
van die valentijnskadootjes vond mijn vriendin ook heel vreemd.

MJ
Shonagh

Ja, dat van die valentijnscadeautjes is wel raar. Misschien dat het meisje zo gewend is aan het niet uitpakken van cadeautjes in het bijzijn van de gever dat ze zich niet realiseert dat het soms wel moet of dat ze geen idee heeft hoe ze moet reageren.

Shonagh
Mj

Ja, dat dacht ik later ook en misschien omdat het voor allebei hun eerste Valentijn was wisten ze niet hoe ze hiermee om moesten gaan. Maar volgend jaar pakt zoon het wel uit, heeft hij al gezegd !

Shonagh
Kroet -28

Ik heb het altijd opgelost door aan het "snoepzakje" een kaartje te hangen met zoiets als: Fijn dat je er was en bedankt voor het cadeautje. Kinderen zullen zich niet snel beledigd voelen, maar misschien de ouders ? Ik ben toch al "anders" als Nl-se, dus daar trek ik me maar niet zoveel van aan.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.